Palkkatuki ja starttiraha

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Yhdistys ja palkkatuki
Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
JTYPL:n VAIKUTUKSET TE-PALVELUIHIN
Uudistuvat työvoima- ja yrityspalvelut Palvelut ja tuottamistapa –ryhmän ehdotukset TE-toimiston uudistetuksi palveluvalikoimaksi.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
Työ- ja elinkeinoministeriö vammaisten työllisyyden edistäjänä
Ammatillisen osaamisen kartoitus
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työttömät* työnhakijat; yleisimmät akavalaistutkinnot *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Työolosuhteiden järjestelytuki
Kelan kuntoutusmahdollisuudet työttömille ammatillinen kuntoutus 21. 9
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tampereen työllistämistuki
1 Vaikuttamistoiminnan päällikkö Marika Ahlstén, Kehitysvammaliitto Sosiaali- ja vammaispalvelut työllistymisen tukena: Sosiaalihuoltona toteutettava.
Työkokeilu ja palkkatuki
Uudenmaan liitto | Nylands förbund 1 DialogiFoorumi IV ”Päättäminen ja arviointi – näkymät jatkotyöskentelyyn” Järvenpää Kunnat ja sosiaalinen.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Ajankohtaista palkkatukityöllistämisessä
Kestävää kasvua ja työtä
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimisto Riku Hautamäki Yritysasiakkuuskoordinaattori Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1.
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo
”Miten kaikki mukaan” Pilvi Torsti Työministerin erityisavustaja
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Potkuri ja Starttiraha Pirkka Hyssälä. STARTTIRAHA.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
Nuorten Oppisopimuskoulutus
Rohkene - taustaa TE-toimiston aloitteesta valmisteltu palvelumalli  tarve palvelulle, joka kohdistuu vähän aikaa työttömänä olleisiin ja muihin aktiivisiin.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO Palkkatuki
TYÖTTÖMYYSTURVA JA TYÖTTÖMIEN PALVELUT UUTEEN
Nuorten oppisopimuskoulutus
Pellervon Päivä 2007 Talousennusteet –
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Hallitusneuvos Mikko Ojala
TE-palvelut Marianne Selin-Mynttinen, Palvelupäällikkö Uudenmaan TE-toimisto, Tuetun työllistymisen palvelut.
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Satakunnan TE-toimisto
PALKKATUKIUUDISTUS Uudenmaan hanketoimijoiden seminaari
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
TE-toimiston yrityspalvelut
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Yrittäjyysinfo Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Työkykykoordinaattorina TE-toimistossa
Rakennerahastohaun painopisteet
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden 22.1 ja 23.1 työkokoukset Markku Visti, Uudenmaan.
Aloittavan yrittäjän palvelut Starttiraha Palvelut yrittäjyyttä suunnitteleville Palvelut uudelle ja toimivalle yrittäjälle Uudenmaan TE-toimisto.
Esityksen transkriptio:

Palkkatuki ja starttiraha

Tiedot pyöristetty kymmeniin miljooniin Palkkatuki Kohderyhmä Tavoite Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiin. työttömyys johtuu ammatillisen osaamisen puutteista tuella palkattava on täyttänyt 60 vuotta ja ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 12 kuukautta henkilön vamma tai sairaus alentaa hänen tuottavuuttaan tarjolla olevassa työtehtävässä olennaisesti ja pysyvästi Palkkatuetun työn tarkoituksena on parantaa työttömän työnhakijan ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Madaltaa kynnystä rekrytoida työntekijä, jonka tuottavuuden arvioidaan alentuneen ko. työtehtävässä kompensoimalla työnantajalle alentunutta tuottavuutta Tuen määrä 30 % (työtön alle 12 kk) 40 % (työtön väh. 12 kk viim. 14 kk aikana) 50 % (työtön väh. 24 kk viim. 28 kk aikana) 100 % (kuten 50 %, mutta työaika enint. 65 % ja kolmannen sektorin työnantaja) 2014: 310 M€ 2015: 270 M€ 2016: 200 M€ Tiedot pyöristetty kymmeniin miljooniin Työ- ja elinkeinoministeriö • www.tem.fi 1.1.2019

Starttiraha 2014: 38 M€ 2015: 40 M€ 2016: 33 M€ Kohderyhmä Myöntämisen edellytykset Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää työttömyysturvalain 2 luvun 5 §:ssä tarkoitetun päätoimisen yritystoiminnan aloittavalle henkilöasiakkaalle starttirahaa toimeentulon turvaamiseksi. Voidaan myöntää myös henkilölle, joka laajentaa sivutoimisen yritystoiminnan päätoimiseksi. Tavoite Toimeentulon turva päätoimisen yritystoiminnan alkuvaiheessa Edistää uusien yritysten perustamista ja sitä kautta työllisyyttä henkilöasiakkaalla on tai hän hankkii riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan aiotulla yritystoiminnalla arvioidaan olevan jatkuvan kannattavan toiminnan edellytykset Tuen määrä Starttirahan määrä on päivää ja henkilöä kohti työttömyysturvalain 6 luvun 1 §:n 1 momentissa tarkoitetun peruspäivärahan suuruinen ilman peruspäivärahan korotusosaa. 2014: 38 M€ 2015: 40 M€ 2016: 33 M€ Työ- ja elinkeinoministeriö • www.tem.fi 1.1.2019