Ajankohtaista varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitokset kehittämisalueelta Osa 1 7.5.2018 Maarit Lindman.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Savuton sairaala – mitä ja miksi?
Advertisements

Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
PERUSOPETUKSEN KONSULTAATIO, ALUEELLISET JA MAAKUNNALLISET OSAAMISKESKUS- ELI PERTTUKOULUT PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Pääperiaatteet (luonnos)
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN LAINSÄÄDÄNTÖMUUTOKSET Jussi Pihkala.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Tietoja muuttoliikkeestä. Nettomuutto Vantaan suuralueille PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki, Kauniainen KUUMA = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi,
Muuttajien äidinkieli. Nettomuutto Vantaalle henkilön äidinkielen mukaan vuodesta 2000 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
Varhaiskasvatus, koulu, oppilaitos ja vapaa-aika lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pirkanmaan LAPE Pippuri toimintasuunnitelma Kaikille.
Lapset ja perheet muutosohjelma Lapsen paras – yhdessä enemmän PKS- seudun hanke ja muutosagentti Ohjaamo Tiina Turkia Muutosagentti.
Sote-tiimi / Eija Rintala
Sijaishuollon ohjauksen ja valvonnan malli – Kohti lapsikeskeistä ja lapsenoikeusperustaista toimintatapaa Susanna Hoikkala Erityisasiantuntija/Lastensuojelun.
-projektin koordinaatio Jenni Wessman, Peppi Saikku
Toimintakulttuurin muutos
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Prosessin nimi: Siirtymävaihe esiopetuksesta perusopetukseen, kun lapsella on pidennetty oppivelvollisuus ja/tai erityinen tuki tai kun tehostettu tuki.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Perhekeskukset Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Pirkanmaan HYTE-teemaryhmän toimeenpanosuunnitelma Maakuntien HYTE-vertaisfoorumi Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen 1.
Varhaiskasvatus, koulu, oppilaitos ja vapaa-aika lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pirkanmaan LAPE Pippuri toimintasuunnitelma Kaikille.
Hankkeen hallinnointi
YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN Lape Uusimaa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) / STM HANKKEEN ESITTELY Muutosagentti Hanna Tiirinki & Hankepäällikkö.
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskustoimintamalli
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Lapset ja perheet muutosohjelma / Uudenmaan Sote - Lapsen paras – yhdessä enemmän PKS- seudun hanke / Kerava Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma.
Monitoimijainen arviointi
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
VIP-verkoston kansalliset tavoitteet ja tehtävät
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Hankkeen tavoitteet Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa.
Lape Uusimaa ohjausryhmä Muutosagentin ajankohtaiset
LAPE PKS Lapsen paras - yhdessä enemmän Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskusseminaari Hankepäälliköt Maikki Arola ja Mette Kontio.
Hankkeen hallinnointi
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Projekti- ja etenemissuunnitelma
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Lape Uusimaa ajankohtaiskatsaus
Ajankohtaista EVA-tapaaminen UM Lape
Hankkeen arviointi - itsearviointi LAPE UUSIMAA LaPe or 7. 2
Hankkeen arviointi - itsearviointi LAPE UUSIMAA LaPe or 7. 2
Siirtymävaiheet sujuviksi lapsen elämässä Laurea Tikkurila
Ajankohtaista Varko-tapaaminen UM Lape
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Erityistason ryhmät ja palvelukuvausten laatiminen
Loppuraportti 06/2018 ALVA- Alueellinen erityisen vaativan tuen oppilashuolto ja opetus Toimintamallin kuvaus.
JUURRUTTAMISTYÖTÄ OHJAAVAT ASIAT
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Lapemuutos jatkuu – työkaluja tulevaisuuteen
Ajankohtaiskatsaus Lape Uusimaa ohjausryhmän kokous 7. 3
Ketterien kokeilujen arviointi
TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS (TOMU)
Ajankohtaiskatsaus Lape Uusimaa ohjausryhmän kokous 11. 4
PoSoTellen kohti tulevaisuutta
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitokset kehittämisalueelta Osa 1 7.5.2018 Maarit Lindman

Kansallinen ja maakunnallinen työ Vaativan erityisen tuen VIP-verkosto (OKM, THL, Valteri) Vaativa erityinen tuki esi- ja perusopetuksessa. Loppuraportti 2015, kehittämisehdotus 3: Sairaalaopetusyksiköt, Elmeri-koulut, valtion koulukotikoulut, kunnalliset erityiskoulut, oppimis- ja ohjauskeskus Valteri sekä yliopistolliset ja muut erityispedagogiikan tutkimus- ja koulutusyksiköt luovat alueelliset yhteistyöverkostot, jotka nimetään VIP-verkostoiksi. Verkosto muodostuu sote- uudistusta mukaillen viidestä yhteistyöalueesta. Näistä verkostoista kehitetään vaativan erityisen tuen ohjaus- ja palveluverkostoja. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/80629 /OKM_34_2017.pdf?sequence=1&isAllowed=y Lape-päivät (seuraavat 30.-31.8.2018) https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/- /event/3492985 Muutosagentti Hanna Tiirinki

Hankepäällikkö Maikki Arola ja Hankekoordinaattori Maarit Lindman … Yhdyspinnat yhteiseksi mahdollisuudeksi, Lanupe työpaja kuntien sivistystoimesta vastaaville 26.4.2018. Kuntien ja maakuntien keskeisimmät yhdyspinnat: vaka-nla/perhekeskus, opiskeluhuollon jaettu järjestämisvastuu, oppilaan hoidon järjestäminen koulupäivän aikana, sijoitetun lapsen koulunkäynnin tuki, POL 4§ sairaalaopetuksen järjestäminen, koulukodit, maahanmuuttajataustaisten koulutus ja integraatio) Hankepäällikkö Maikki Arola ja Hankekoordinaattori Maarit Lindman

Monitoimijainen palvelutarpeen arviointi . Ehdolla CA-malli Australiasta pohjaksi kansalliseen työhön, verkostossa UM-lapesta hankekoordinaattori ja PKS-lapsesta hankesuunnittelija. 8.6.2018 tapahtumatalo Bank Helsinki yhteinen tilaisuus kalentereihin! Maakunnallisessa työssä PKS:n työryhmässä edustus muulta Uudeltamaalta (4) rakentamassa yhteistä maakunnallista mallia kansalliseen malliin pohjautuen. Kuntien ketterät kokeilut ja mallit, mm. Porvoo, Järvenpää, Sipoo, Lohja, Nurmijärvi, Hanko hyödynnetään maakunnallisessa työssä Varhaiskasvatuksen ja oppilashuollon selvitys kuntiin, monitoimijainen yhteistyö Muutosagentti Hanna Tiirinki

Opiskeluhuollon mallintaminen Työryhmä opiskeluhuoltotyöryhmien mallintamiseksi. Malli valmis syksyllä 2018 (Lape-päivät 30.- 31.8.2018). Kehittämisverkostossa Sipoosta Anne Salmela ja Tiina Luomanen. Esiopetuksen oppilashuollon mallintaminen, kolme työpajaa. Monialainen kehittäjätiimi koottu Lohjalta ja Sipoosta. Työstetty palvelupolkumallia palvelumuotoilua hyödyntäen sekä asiakaslähtöisiä sisältöjä mallin seliteosiin. Hankepäällikkö Maikki Arola ja Hankekoordinaattori Maarit Lindman

Erityistason työryhmien pilotit ja kokeilut yhdyspinnoilla Koulukyvyttömyysmittarin pilotointi (YAMK opinnäytetyö Clarissa Peura ja Paula Liski), HUS koordinoi Oppimisen ja kehityksen pulmat –työryhmän pilotointi Tuusula, HUS koordinoi Perheet, joiden vaikea sitoutua/ vastaanottaa tukea/ apua Varhaiskasvatuksen ja koulun kuntoutuksellinen työote Konsultaatiokäytännöt Tiedonkulku ja hälytysjärjestelmät EVA-oppilashuolto KU-kunnissa; asiakkaan EVA- oppilaaksi tulon prosessi ja koulun + erikoissairaanhoidon toiminta ja tehtävät prosessin etenemisessä > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi