Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
Advertisements

Hiihtokeskus Paljakka
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
RANTAKIINTEISTÖSELVITYS
Venäläistä kekseliäisyyttä ja tyyliä
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Jousenpuiston ja Matinkylän metroasema-alueet KEHITTÄMISIDEAT INFO
Добро пожаловать дорогие гости!
Jyrki Kalliolahti TIES
Tykkimäki -brändi. Brändisisältö Tykkimäk i Brändisisältö Tykkimäk i Omistajien tahtotila.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Opettajat Suomessa Pedagoginen toimikunta Heljä Misukka koulutusasiain päällikkö Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Koulumme vihkiäisjuhla. Vastaanottokomitea odottelee.
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
IKU-Stadia II seminaari Kontulan vanhustenkeskus
Englannin ja autoalan yhdistäminen TopLaaja-projekti.
POSOTE T ILATYÖRYHMÄ Väliraportti T YÖRYHMÄN KOKOONPANO PJ Juha Piiroinen Suonenjoki Jäsenet: Mikko Hollmén (KYS), kiinteistöjohtaja, Markku.
Suomen Jääkiekkoliitto1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN.
Kolpene ja sote-rakenteen uudistaminen Kunnanjohtajien kokous Juha-Matti Kivistö.
KIILA -kurssien puitejärjestely ja vapauttaminen Tuulikki Karhu Hankinta-asiantuntija Hankintapalveluryhmä
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, lokakuu 2014 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1.
Etelä-Suomen Sote-alue (järjestämisvastuu) Etelä-Suomen neuvottelukunta Verkosto kaikkien eri toimijoiden kesken. 1-2 krt vuodessa puolen päivän työseminaari.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Laurentiustalon tarveselvitys
Turvapalvelut alkaen -vaihtoehtojen vertailu
Sivistystoimialan/Kasvatus- ja opetuslautakunnan tilinpäätös 2016
Sivistystoimialan/Kasvatus- ja opetuslautakunnan tilinpäätös 2016
asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Kiinamyllyn koulun (sairaalakoulu) siirto Datacityyn
Janne Lång ja Wille Kiuru
Viinamäenkadun päiväkoti
14. Hyvä ohjelmointitapa.

Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
e-urheilu Prakticumissa
Suviniityn päiväkoti ja neuvola hankesuunnitelman päivitys
Korkeakoulun ja CSC:n puitesopimus
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Oodin version 3.7 yhteenveto
Itä-Uusimaa: ICT-ympäristön yleiskuvaus
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Karttamerkit 2
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Täydellisen olion teologia
Yrittäjyys antaa virtaa
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Esityksen transkriptio:

Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018 Kuntayhtymä esittää käynnistettäväksi neuvotteluja, joissa yhtenä osana on Ammattitien kiinteistön myyminen ruotsinkieliselle koulutukselle Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018

Kuntayhtymällä on runsaasti tilaa Itäisellä Uudellamaalla Porvoossa 3 toimipistettä Perämiehentie 6: n. 13000 m2, tasearvo n. 8,5 milj. Kulut vuodessa n. 1,0 milj. Ammattitie 1, n. 7000 m2, tasearvo n. 2,7 milj. Aleksanterinkatu 20, Pomotalo, n. 5300 m2, joista omassa käytössä n. 4000 m2 Muut omat toimipisteet Askola, n. 8000 m2, tasearvo n. 6,3 milj. Loviisa, n. 3000 m2, tasearvo n. 0,8 milj. Vantaa, Virnatie 5, n. 3000 m2, tasearvo n. 2 milj. Vuokratilat Herttoniemessä ja Keravalla Kuntayhtymä on strategiassaan linjannut, että laadukkaan koulutuksen toteuttaminen edellyttää toimitilamäärän supistamista noin 10.000 neliömetrillä.

Tilaa on vajakäytössä useassa paikassa Perämiehentieltä on tarjottu tilaa Prakticum-Inveonille Tilaa ehkä 1500 m2 Tilat eivät yhdessä paikassa ilman muutostöitä Pihalla on tilaa esim. 1000 m2 hallille ajatellen rakennuskoulutusta Pomotalosta vuokrattu Prakticumille 1000 m2 ja hammaslääkäriasemalle 300 m2 Tilaa on edelleen tyhjänä tai vähällä käytöllä Ammattitiellä ei ole täyttä, vaikka tilat ovatkin hyvällä käyttöasteella

Miten jatkossa? Pointin ja Iukky:n yhdistymisen jälkeen Porvoossa on 4 toimipistettä Askolassa 1, Loviisassa 1 Onko viisasta, että yksin Porvoossa on 4 toimipistettä? Pitäisikö olla vähemmän?

Hyvä ratkaisu ruotsinkielisen koulutuksen osalta haussa?? Pomotaloa on tarjottu ostettavaksi. IUKKY voi vuokrata takaisin osan tiloista. Olisi edullinen ratkaisu. Tekniset alat voisivat tulla Perämiehentielle Tiloja suunnitteilla Pointin viereen? Ruotsinkielinen koulutus olisi monessa paikassa eli ei paras mahdollinen lopputulos Suomenkielisellä puolella liikaa tilaa, Point fuusion jälkeen neljässä eri paikassa Porvoossa Kannattaako investoida uudisrakennuksiin, kun tilaa on? Löytyisikö ratkaisu, jossa kaikki hyötyvät??

Entä jos ruotsinkielinen koulutus siirtyisi Ammattitielle? Ammattitiellä on 34 luokkaa, iso metallihalli, isoja työsaleja, koetehdas. Ammattitien E-talossa on ollut iso työsali, jonne on rakennettu luokkia. Lienee muutettavissa takaisin työsalikäyttöön, jos tarvitsee. Prakticum ja Inveon ostaisivat Ammattitien kiinteistön? IUKKY tarvitsee koetehtaan ja prosessilabran n. 500 m2. Muilta osin IUKKY voisi siirtyä Perämiehentielle ja Pomotaloon.

Kaikki voittaisivat tässä tilaratkaisussa Ruotsinkielinen koulutus voi keskittää kaiken Ammattitielle, joka on IUKKY:n parhaassa kunnossa oleva kiinteistö Suomenkielinen koulutus säästäisi toimitilakustannuksissa Ammattitien kustannusten verran, noin 10 henkilötyövuoden hinnan, joten laadukkaan koulutuksen järjestäminen olisi enemmän mahdollista.

Muuta huomioitavaa Ammattietien kiinteistöt voidaan myydä tai vuokrata pitkällä vuokrasopimuksella Prakticumille joko kuntayhtymän tai Koulutus Oy:n toimesta. Kiinteistölle voisi myös perustaa Kiinteistö Oy:n, johon omistajiksi tulisivat esim ruotsinkieliset rahastot, Folkhälsan ja Inveon kuntayhtymä, kukin noin 2½ miljoonan panostuksella. Näin ollen Porvoo olisi kuntayhtymän purkamisen jälkeen (vähemmistö)omistaja. Tämä neuvotteluesitys on uudenlainen keskustelun avaus, eli yksi mahdollisuus muiden joukossa. Mitään päätöksiä ei ole olemassa, mutta henkilöstömme on hyvä tietää, että tällainenkin mahdollisuus on olemassa.