Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Advertisements

RuokaKouvola2020 TR/Ohjausryhmä Kouvolan kaupunki.
Ilkka Nieminen PIENET- JA KESKISUURET TAVARANTOIMITTAJAT KAUPAN YHTEISTYÖKUMPPANEINA KALAVIIKKO 2008 JOHTAJA ILKKA NIEMINEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA.
LTP Logistics Oy on vuonna 2011 perustettu lämpötilasäädeltyjen elintarvikkeiden logistiikkaan keskittyvä yritys. Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa pienistä.
Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
Mitä käsitteellä tarkoitetaan yleensä?/ Pohjois-Savossa? - käsitteen sisällöstä toimintaan Mitä Green Care pohjoissavolaisissa hyvinvointialan yrityksissä.
Tietotekniikan hankintojen toimintaprosesseja. •Esivalmistelut  teknologiat, tuotteet, testaukset, markkinat, infra •Hankintojen suunnittelu  tietohallintopalvelut/teknologia-
NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Lähiruoan merkitys viljelijöiden ja alueen taloudelle Paikallistalous-hanke: Lähiruokaa ja lähienergiaa Keskisen Uudenmaan kehittämisyhdistys, Kehu ry.
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Viljan sopimustuotannon sähköinen toimintamalli
Turun perusopetuksessa
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat kaupan yhteistyökumppaneina - HoReCa-tukkukaupan näkökulma Järjestöpäällikkö Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa.
Mika Väyrynen tuottaja
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
Paikallistalous-hanke Lähiruokaa ja lähienergiaa Keskisen Uudenmaan kehittämisyhdistys, Kehu ry.
Toimitusketjujen hallinta ja sähköinen kaupankäynti
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Sydämen ja omantunnon lautanen Tavoitteena ekologinen ja eettinen ruoka Vihreiden ruokapoliittinen linjapaperi Hyväksytty puoluehallituksessa
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Case: Sydänmerkki-aterioita tarjoavasta opiskelijaravintolasta Kirta Nieminen Pt. tuntiopettaja, ruokapalvelut
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
1 PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖIDEN JA THL:n VERKOSTOTAPAAMINEN
Tykätään – ostetaanko? Kuluttaja ja luomu Tämän materiaalin tuottamiseen on käytetty MMM:n menekinedistämisrahaa.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Lähis-opas julkisille keittiöille
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
PUSU Uutta ja vanhaa kasvisten käytössä.
Tilaisuuden järjestää:
Sote-uudistus – missä mennään
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
ASIAKKAAN HAASTEET/ TARPEET (17.1. pohjalta)
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Pori Marko Jori.
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Paikallisruoan arvoketjun edistäminen
Mobivision – liikkuva tutkimusyksikkö
Arvostusta ammattikeittiöille
UKIPOLIS OY Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan kuntien omistama kehittämisorganisaatio palvelemme Vakka-Suomen seutukunnan.
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Taloudellisesta arvioinnista
Kylän Kattaus -liikelaitos
Kumppaniksi ry:n erityispalvelun työhönvalmennuksen toimintakuvaus
EkoNu! -hanke Esittely.
Mistä löydämme tietoja…
Langattoman lähiverkon tilaus-toimitusprosessi
VERTTI Verkostojen suorituskykymittaristo.
Esityksen transkriptio:

Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus Lähiruokatutkimus; Lähiruoan käyttömahdollisuudet pääkaupunkiseudun HoReCa - sektorilla Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Taustaa Miten lähiruoka toimitetaan? Mitä on lähiruoka? Mitä se maksaa? Tuoko se lisäarvoa asiakkaillemme? Nostaako se aterian hintaa? Kuka sen maksaa? Kustannustehokkuus ja laatu Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Lähtötilanne Pääkaupunkiseudun lähiruokakartoituksella selvitetään lähiruuan käyttömahdollisuudet pääkaupunkiseudun hotelli-, ravintola-, ja cateringalan (horeca) yrityksissä. Tärkeä tehtävä on kartoittaa eteläisen Suomen tuottajat ja heidän lähiruuaksi soveltuvat tuotteet. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Miksi lähiruokaa? Pääkaupunkiseudulla tehty aiheesta kaksi tutkimusta. Lähiruoka potentiaalisempi suurkeittiöille. Vuodenajat ja ateriatarjonnan ”elävöittäminen”. Aluekehitys kehyskunnissa ja metropolialueella. Yhteistoiminnan ja yhteistyön vaikutus. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Tavoitteet Uusi yhteisöllinen palvelu lähiruoan koko arvoketjun toimijoiden tueksi. Mahdollistaa myös uudet innovaatiot ja liiketoimintakonseptit Kevyt, avoin ja kustannustehokas toimintatapa Vahvistaa aidosti eri toimijoiden vuorovaikutusta Hanke pyrkii verkottamaan lähiruoan kaikki toimijat tuotannosta kuluttajille mahdollistaen innovatiivisen, ketterän ja kustannustehokkaan lähiruokatoiminnan paikallisille toimijoille Etelä- Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Ensimmäisen vuoden tavoitteet Kartoittaa lähiruokatuottajat ja yrittäjät. Luoda toimiva ja tehokas logistinen järjestelmä Kartoittaa vihannesten (kasvikset, peruna, juurekset, sienet ja marjat), kalan, lihan ja erilaisten valmiiden jalosteiden tuottajia Uudeltamaalta. Luoda yhdessä toimijoiden kanssa laatustandardit Määrittää toimitus / tilausrytmit Tutkia toimitusvarmuus Asiaskas- vai tuotantolähtöisyys Hankeseminaari 1.3.2010 Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Kohderyhmät ja yhteistyökumppanit Hotellit ja ravintolat Suurkeittiöt Kaikki julkiasia ruokapalveluja tarjoavat yksiköt Opiskelijaravintolat Koulut, päiväkodit Viljelijät, tuottajat, leipomot, lihajalostetehtaat Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Logistiset prosessit Hankkeen toisen vaiheen tavoitteena on luoda logistisesti toimiva malli lähiruuan saatavuudelle pääkaupunkiseudun suurkeittiöille. Eteläisen Suomen tuottajien laadukkaille lähiruokatuotteille kehitetään ekotehokas logistinen toimintamalli, joka vastaa pääkaupunkiseudun hotelli-, ravintola- ja cateringalan tarpeita – ns. yhden toimituksen malli. Mallin kehittely ja testaaminen tapahtuvat yhteistyössä lähiruokatuottajien ja Heinon tukun kanssa. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

Nykytilanne Hankerahoitus vuodelle 2010 Tuottajia ja muita kumppaneita mukana jo 50. Tilaus- toimitusketjun testaus Laatumääritelmien teko. Toimitusvarmuuden turvaaminen. Tuotteiden oikea hinta. Lisää kumppaneita asiakkaiksi. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018

HANKKEESSA MUKANA OLEVAT LÄHIRUOKATUOTTAJAT JA LÄHIRUOKA-ALUE

Työ- ja ohjausryhmä Bjarne Westerholm Juha Mäkinen Ari Vilkki Susann Mantere Mikko Keskitalo Ilari Paananen Riina Pykäri Kim Palhus Eero Mattila Kirsi Viljanen Seija Ahonen Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus 24.12.2018