Kahden yksityishenkilön välinen kauppa ja sopimuksen synty

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Advertisements

Tietohallinnon sopimusjuridiikkaa eräitä näkökohtia
SeijaTiitto-Komminaho
KORJAUSRAKENNUTTAMISEN VASTUUT TALOYHTIÖSSÄ
0-14 vuotta:- Vahingonkorvausvastuu alkaa
Viranomaisvalvonta ja Sanktiot
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Lakitieto VELKA JA VAKUUDET.
PERINTÄ Marika Mäkelä Maksumuistutus  Maksamatta jääneestä laskusta lähetetään ajoissa muistutus: 1. maksullinen maksumuistutus  kaksi viikkoa.
OIKEUSTURVA Juhani Vaskuri Muutoksen hakeminen Jälkikäteiset oikeussuojakeinot ovat valittaminen oppilaan tai opiskelijan asemaan vaikuttavista.
Suomen oikeusjärjestelmä Juha Karhu Lapin yliopisto
Lakitieto LAPSEN OIKEUDET. SUKUNIMILAKI Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos vanhemmilla.
Lakitieto TAVARAN JA PALVELUSTEN KAUPPA. KULUTTAJANSUOJALAKI Suojaa ostajaa, kun myyjänä ammattilainen ja ostajana yksityinen Suojaa ostajaa, kun myyjänä.
Kuluttajan e-Lasku Juha Mäkinen
Lakitieto PERUSSANASTOASOPIMUSOIKEUS. TULKINTAA Miksi tuomioistuin TULKITSEE lakia? Miksi tuomioistuin TULKITSEE lakia? Olosuhteet otettava huomioon (esim.
Professori Kari Hoppu. 32C25000  Luennot ti klo sali D ja ke klo sali B  Ei läsnäolopakkoa, ilmoittauduttava kerran ilmoittautumislistaan.
Lakitieto ASUNNON KAUPPA. ASUNTO-OSAKE Kerros- ja rivitalot osakehuoneistoja Kerros- ja rivitalot osakehuoneistoja Myydään arvopaperi Myydään arvopaperi.
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET
Perustuki; Tukioikeuksien siirto
Verkkokauppa ja sähköinen asiointi Suomessa
YRITYSJURiDIIKAN PERUSTEET KEVÄT 2016
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Partion arvokeskustelu
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Lakitieto KIINTEISTÖN KAUPPA.
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA
15 Laki suojelee kuluttajaa s Tuntidiat Tehtävien vastaukset.
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
HERKKYYSKAUSIVALMENTAJA
15 Laki suojelee kuluttajaa s
LIIKEKIRJEET.
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Kielitietoisuus.
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Edistymisen tai tilan raportointi
IRTAIMEN KAUPPA.
ARVONLISÄVERO Heli Kortesalmi.
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Hankintalain mukainen menettely
Tiedotustilaisuus koulutusorganisaatioiden vastuuhenkilöille
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
OIKEUSTOIMET.
KULUTTAJANSUOJA.
Kiinteistövaihdannan palvelu KVP
SOPIMUKSEN JURIDINEN NÄKÖKULMA
IRTAIMEN KAUPPA.
KULUTTAJANSUOJA.
KULUTTAJANSUOJA.
SOPIMUKSEN SITOVUUS Sopimus sitoo, ellei….
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
KANSAINVÄLISET KAUPPASOPIMUKSET
Reijo Hytönen MYYNTIPROSESSI.
IRTAIMEN KAUPPA.
TOIMITUSEHDOT.
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
SOPIMUSEHDOT.
KULUTTAJANSUOJA.
KULUTTAJANKAUPPA.
LIIKEKAUPAN SOPIMUKSEN SUUNNITTELU KÄYTÄNNÖSSÄ
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Konsertin peruuntuminen
9. Tie toiseen maailmansotaan
Esityksen transkriptio:

Kahden yksityishenkilön välinen kauppa ja sopimuksen synty Toommi, MrHUU, Hemis, Juha^

Sopimuksen sitovuus 1/2 Tahdonilmaisu, tarjous tai sen hyväksyminen, on antajaa sitova heti kun vastaanottaja on saanut siitä tiedon. Lähettämättä jäänyt tarjouskirje tai matkalla hävinnyt kirje ei näin ollen sido tarjouksen antajaa. Kuluttajansuojalaki sanoo, että koti- ja etämyynnissä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimuksensa 14 päivän kuuluessa siitä, kun hän on hyväksynyt sopimuksen

Sopimuksen sitovuus 2/2 Sopimus on kaksipuolinen oikeustoimi, jonka syntyminen edellyttää kahta yhtäpitävää tahdonilmaisua tarjousta ja hyväksymistä Lain mukaan sopimukset ovat sitovia (sopimuksen rikkomisesta seuraa joko sovittu tai lain määräämä sanktio eli rangaistus Suullinen sopimus on sitova kaikessa kaupassa jos ostaja on tietoinen kaikesta kaupan sisältöön liittyvistä asioista

Myyjän velvollisuudet Luovuttaa ostajalle sopimuksenmukainen "tavara" sovittuna aikana sovitussa paikassa Tavaran hoitovelvollisuus

Ostajan velvollisuudet Sovitun kauppahinnan maksu sovittuna aikana Tavaran tarkastusvelvollisuus

Tarjous Tulee olla muotoiltu niin, että siihen voidaan antaa joko hyväksyvä tai kieltävä vastaus Tavallisesti annetaan määräaika hyväksymistä varten; ellei annettu, tarjous on voimassa kohtuullisen ajan.

Sopimuksen rikkominen MYYJÄ: Toimitus myöhässä Tavara virheellinen OSTAJA: Maksu viivästyy Kaupan rikkominen

Pätemätön sopimus 1/2 Ostaja voi vaatia kaupan purkamista: Jos toimitusta ei ole toimitettu sovitun lisäajan puitteissa Jos viivästyksellä on oleellinen merkitys ostajalle (josta myyjän katsotaan olevan tietoinen) Laki ei tunne viivästyksen seuraamuksena hinnanalennusta

Pätemätön sopimus 2/2 Myyjällä: On oikeus kieltäytyä kaupasta, jos hän voi vedota ylivoimaiseen esteeseen (yllättävä tai ylivoimainen)

Vahingonkorvaus Viivästyksen aiheuttamista välittömistä vahingoista Selvittelykustannukset Puhelin, fax... Myyjä ei ole vastuussa viivästyksestä, jos se johtuu ostajasta tai ostajan puolella olevasta seikasta

Takuu Myyjä, valmistaja tai maahantuoja voi antaa tuotteelle määräaikaisen takuun (takuun antaminen vapaaehtoista) Mikäli takuu annetaan, sen pitää olla kuluttajalle lisäetu