Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Advertisements

Yritysviestinnän ja internet-palveluiden asiantuntija.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Tesoman hyvinvointikeskus  Hyvinvointikeskuksen kehittämistyö kytkeytyy Tampereen kaupungin palvelumallityön uudistamiseen ja sen osalta tehtyihin.
Kanta-Hämeen Sote III Ajankohtaiskatsaus Kanta-Hämeen alueverkosto Jukka Lindberg Projektipäällikkö Hämeen liitto Hämäläisten hyväksi – Hämeen.
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
MIPA Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma – mistä oikein on kyse? Järjestötyöpaja I DIAK Jouni Tourunen 2015Jouni Tourunen1.
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa.
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Kunnat työssä ilmaston puolesta
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Hyvinvointi yhteisenä tehtävänä Paneelikeskustelu
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Monialainen yhteispalvelu
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
ASIAKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLIN RIKASTAMISEN JA PARASTAMISEN TYÖPAJA THL.
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Tervetuloa Innopajaan
Yliopistojen intrapäivä
<Hankkeen nimi>
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Tervetuloa Innokylään
Ehdotus: sote-viestinnän strategiset painotukset 2017
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Ekosysteemifoorumin ratkaisutyöpaja 15. 8
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Yhdessä olemme ENEMMÄN!
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Tervetuloa Innokylään!
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia Työpajan tavoitteena on reflektoiden tunnistaa yhdessä kansalaistoiminnan kehittämistarpeet paikallisesti sekä ideoida asukkaiden ja yhteisöjen aktiivisuuden ja yhdessä tekemisen alustaa. Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia Aika 11.12.2017 klo 10.00 – 12.30 Paikka Pääkirjasto Metson Lehmus Kutsutut Paikalliset hyvinvointi- ja terveysalan järjestöt, 4. sektorin toimijoita, STEA, Ylöjärven kaupunki, PSHP Järjestäjinä Tampereen kaupunki Smart Tampere/FinnMedi PSHP

OHJELMA 10.00 Avaus ja tervetuloa (Marco Roth/Finnmedi/Smart Health) 10.15 Työpajan tavoite osana strategista kansalaistoiminnan kehittämistä ja Smart Tampere-ohjelmaa (Mia Lumio/Tampereen kaupunki/hyvinvointipalvelut) (Jarkko Lumio/Tampereen kaupunki/elinvoima ja kilpailukyky/Smart Tampere) Alustukset 10.30 Kansalaistoiminta tulevaisuudessa ja kehittämistarpeet (Elina Kiiski-Kataja/Sitra) 10.50 Kansalaisyhteiskunta tänään ja tulevaisuudessa 4. sektorin näkökulmasta (Pasi Mäenpää/Helsingin yliopisto) Reflektointia: Työpaja tulevaisuuden kansalaistoiminnasta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia 11.10 Mitä muutoksia tarvitsemme paikallisella tasolla? Miten vahvistamme kansalaistoiminnan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista? Mitä muita mahdollisuuksia digitaalisuuden hyödyntämisessä? 12.20 Etenemisestä sopiminen, teema ja ajankohta

Strategian toteutumista tukevat toimintatavat Toimimme yhdessä Toimimme kumppanina ja mahdollistajana asukkaille, yrityksille ja yhteisöille. Luomme alustoja ja mahdollisuuksia verkostoitua, kokeilla ja kehittää yhdessä. Olemme luotettavia ja innostavia kumppaneita. Toimimme avoimesti ja rohkeasti Viestimme mahdollisuuksista ja toimimme läpinäkyvästi ja vuorovaikutteisesti. Kehitämme ja kokeilemme ennakkoluulottomasti ja tavoitteellisesti Toimimme vastuullisesti Kannamme vastuuta hyvinvoinnista ja ympäristöstä toimimalla ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Edistämme toiminnallamme yhdenvertaisuutta ja turvallisuutta. Lue lisää: Tampere – Sinulle paras

Smart Health © SRV/Studio Libeskind

Yhteiskehittäminen, ketterät kokeilut Kehittämistä tehdään nyt erilaisten toimijoiden tasavertaisena yhteistyönä (co-creation) ja ketterästi kokeillen. Tämä yhteiskehittämisen ja kokeilujen toimintakulttuuri tulee osaksi terveyden ja hyvinvoinnin uudistamista. Eri toimijoiden yhteistyö tarvitsee yhteisiä työkaluja; alustoja ja kehitysympäristöjä. SOTE-uudistuksen myötä yritykset tulevat yhä useammin palveluiden tuottajiksi. Uusia kansalaisten itse operoimia ratkaisuja kehitetään (omahoito, jakamistalous palveluissa). Verkostomaisesti toimivat ekosysteemit vahvistuvat. Ratkaisuina on teknologian ja palvelujen integrointi asiakaslähtöisesti samalla vaikuttavuutta ja tuottavuutta parantaen. Tampereen hyvinvointipalveluiden digitalisaation visiona on, että vuonna 2025 Tampereella kaikki käyttävät ensisijaisesti digitaalisia palveluita. Tampereen kaupungin tavoitteita ovat mm. digitaalisten ratkaisujen avoimuuden ja integraation edistäminen sekä omahoitoa ja terveyttä tuottavien kokeiluhankkeiden valmistelu. Tämän vuoksi Smart Health keskittyy vahvasti terveys- ja hyvinvointidatan digitalisaatioon sekä uusien digitaalisten sisältöjen kehittämiseen. Uusien digitaalisten palveluiden kehitys keskittyy erityisesti kolmeen kokonaisuuteen: - Terveysliikunta ja ennaltaehkäisevät palvelut - Omatoimiset ja kotiin viedyt palvelut - Tulevaisuuden sairaalat ja hyvinvointikeskukset Smart Health -teeman koordinoinnista vastaa FinnMedi Oy.

Yhdyspinta toimijoille ja asukkaille Tampereen kaupunki/Smart Tampere/FinnMedi Tampereen kaupunki KUMPPANUUDEN JA KANSALAISYHTEISKUNNAN VAHVISTAMINEN Vahvistetaan järjestötoimintaa, kansalaisaktiivisuutta ja vapaaehtoistoimintaa tukevaa neuvontaa ja palveluohjausta konkreettisilla toimenpiteillä. Kumppanuuden ja kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen on koko hyvinvoinnin palvelualuetta koskeva prosessi. Järjestöedustamon toiminnan käynnistämisen lisäksi on toimijakentältä herännyt tarve tukea vahvemmin niin järjestöjä kuin yksittäisiä kuntalaisia sekä kaupungin toimijoita tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Tähän liittyviä toimintoja olisi mahdollista keskittää joko konkreettisesti tai viestinnällisesti. Esitetään pohdittavaksi mahdollisen järjestö-, kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan yhteyspisteen käynnistäminen. Aloitettu resurssikartoitus kaupungin omista vapaaehtoistoiminnasta ja –resursseista.

Uutta tapaa toimia Oulu Espoo https://www.varesverkosto.fi/ http://www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi/

Uutta tapaa toimia… Tampere? Vinkki: http://www.kokousnet.fi/kokous-ja-juhlatilat/