TRAUMATERAPIA -TAKAISIN ELÄMÄÄN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Advertisements

Terveyskeskuslääkärin näkökulma moniammatilliseen yhteistyöhön Markus Partanen, Runosmäen-Mullin terveysaseman vastaava lääkäri, PPPR- hankkeen Turun kehittämisosion.
Invalidiliitto Esteettömyys ja saavutettavuus rakennetussa ympäristössä - kommenttipuheenvuoro Niina Kilpelä, arkkitehti (SAFA) Invalidiliiton Esteettömyyskeskus.
Siun sote TUOTANTO Toimitusjohtaja Paikallisohjaus Yhtymävaltuusto SOTE-kuntayhtymäKunnat Hallitus Tark omistajaohjaus Paikalliset neuvottelukunnat JÄRJESTÄMISMALLI.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Lapin yliopistoa profiloiva tutkimus Kansainvälinen arviointiryhmä Pj. Jorma Sipilä
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Viestinnän tilanne kesä 2016
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
IHMISEN TOIMINTA - Tavoitteellista - Tiedostettua ja tiedostamatonta
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Malmikasasta kansalliseksi aarteeksi - SOTE-tiedot hyötykäyttöön mahdollistava sääntely ja palveluoperaattori/-t (Hannu Hämäläinen), Pekka Kahri
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
TE1 Terveyden perusteet
Unikauhukohtaus (night terror)
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
Erilaiset kriisit s. 32 Äkillinen kriisi Elämän kriisi Kehityskriisi
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Leikki-iän tunteet.
Psyykkinen terveys.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Monipalveluasiakkaan palvelujen tiedolla johtaminen
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Työmuistitesti Näet seuraavaksi 20 sanan listan.
Tulevaisuustila Vainu – tervetuloa!
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Tervetuloa Innopajaan
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Infra-alan koulutus PRE-ohjelma, Infra FINBIM –työpaketti Kimmo Laatunen Dr. Ari Ahonen
Työuupumus ja masennus – erot ja rajat Terveystoimittajat ry:n seminaari , Helsinki Jan Schugk Ylilääkäri Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
Terveiset Yö-ryhmästä
KA1 - Yhdessä olemme enemmän
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
TTH:n yhtiöittäminen Ylilääkäri Pertti Sakaranaho, p
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Eva-Stina Törnroos Tukholma
Mielenterveyden tukeminen työelämässä –seminaari
KEIJO KEIJO
Berliiniin! Euroopan korkeakoulutusalueen eteneminen
Järjestöjen ja kuntien kumppanuus – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalasta
PSYA11 Kandidaatintutkielma Kevät 2019 Samulin kandiaiheita
Työkykyä edistävä toiminta
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Satu Tissari Erityisasiantuntija.
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Ikäihminen ja perhe muutoksessa Viides tapaaminen
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Finanssialan henkilöstö ja osaaminen
MONISAIRAIDEN POTILAIDEN KOHTALOT
elokuun virtuaalivesijumpat
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Anna Lähteenmäki, Aluevastaava SOMA-Hanke
Esityksen transkriptio:

TRAUMATERAPIA -TAKAISIN ELÄMÄÄN

DISSOSIAATIOHÄIRIÖ Dissosiaatio tarkoittaa erottumista tai hajoamista. Psykiatriassa sillä tarkoitetaan sitä, että dissosiaation ilmetessä henkilö ei kykene tietoisuudessaan yhdistämään ajatuksiaan, tunteitaan, havaintojaan tai muistojaan mielekkääksi kokonaisuudeksi. - Oireita ovat mm. psykogeeninen muistinmenetys, itsensä epätodelliseksi ja vieraaksi tunteminen, tuttujen tai ympäristön kokeminen vieraana tai outona, ajan ja paikan tajun kadottaminen ja havaintojen vääristyminen. - Dissosiaatio voidaan ymmärtää psyyken pyrkimyksenä hallita mielen tasapainoa uhkaavilta voimakkailta tunnetiloilta. Tällaisia psyyken tasapainoa järkyttäviä tunnetiloja ovat erilaiset traumaattiset kokemukset ja niihin liittyvät pelon, kauhun ja häpeän tunteet. - Psykoottiseksi tulkittujen oireiden tai erilaisten ahdistusoireiden taustalla saattaa olla traumaperäinen dissosiaatio. Jatkuvien tai usein toistuvien dissosiatiivisten oireiden rakentava työstäminen edellyttää yleensä pitempiaikaista ja tiivistä psyko- tai traumaterapiaa. Lähde: Terveyskirjasto

Voiko tällaisesta selviytyä? 6.10.2006 1.9.2009 20.7.2007 10.11.2010 6.2.2012 17.7.2015 2004-2015

Kyllä voi PSY 19.5.2015 vs. erikoislääkäri kaksoisdgn työryhmä, Helsingin sote terveydenhuolto Keskustelua hoidon jatkosta. Toiveenaan ollut psykoterapia, todettu että plaan kohdalla kuntoutuspsykoterapian kriteerit eivät täyty (eläke, harvajaksoinen hoitosuhde, hyöty tms). 27.6.2017 Yleislääketiede Työlääketiede ja työterveyshuolto Ollut 11 vuotta työkyvytön, mutta traumaterapian avulla palannut alkuvuodesta töihin. Päässyt terapian myötä psykoosilääkityksestä eroon.

19.10.2017 perustettiin Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry, jonka yksi perustajajäsen olen. Yhdistyksen yksi tavoitteista on yhteiskunnallisen ymmärryksen lisääminen psyykkisestä traumatisoitumisesta. Yhdistys rekisteröitiin PRH:een 31.10.2017 ja tulee liittymään Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykseksi. Mielenterveysmessuilla 2017, on yhdistyksen tietoisku keskiviikkona 22.11 klo 15 - 15.30 kabinetissa 110. Paikalla yhdistyksen puheenjohtaja Mai Peltoniemi. Yhteistyössä: Viisi naista, sata elämää & five survivors, a hundrted lives www.dissociation.fi www.fivesurvivors.com