Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas."— Esityksen transkriptio:

1 Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas

2 Päihteiden käytön seurauksena saattaa aiheutua rikollisuutta. Hoidoista aiheutuvat kulut ja sote-palvelujen lisääntynyt käyttö jäävät yleensä yhteiskunnan vastuulle. Työkyvyn heikentyminen ja velkajärjestelyt jäävät myös yhteiskunnan harteille. Yhteiskunta pyrkii ennaltaehkäisemään riippuvuuksien syntymistä mm. tiettyjen tuotteiden saatavuuden säännöstelyllä, ikärajoilla, riippuvuuksista tiedottamisella ja lainsäädännöillä. Irtaantumiseen vaadittava pitkäjänteinen työ lisää myös yhteiskunnan kustannuksia. Yhteiskunnalliset vaikutukset

3 Hoito Riippuvuuden hoidossa tärkeää on ongelman tunnustaminen ja halu muuttaa tottumuksiaan. Riippuvuuksista puhuminen on monille häpeällistä, eikä hoitoihin hakeuduta ajoissa. Asiantuntijan apua suositellaan hakemaan heti, jos epäilee riippuvuutta. Tilannetta ei kannata päästää liian pahaksi, sillä silloin irtautumisesta tulee vaikeampaa. Nykyään myös internetistä saa paljon tietoa ja tukea edesauttamaan riippuvuudesta irtautumista.

4 Hoitomuotoja Hoitomuotoja on useita riippuen tilanteesta. Yleisimmin käytetty hoitomuoto on yksilöllinen psykososiaalinen hoito. Sen pyrkimyksenä on saada riippuvainen henkilö tunnistamaan oma ongelma ja haluamaan eroon siitä. Tarvittaessa hoitoa tehostetaan lääkityksellä. Samalla yritetään selvittää mahdollisesti aiheutuneet talousvaikeudet ja ihmissuhdeongelmat. Tätä hoitomuotoa käytetään mm. alkoholiriippuvuuksien hoitamisessa.

5 Lähteet: Kuvalähteet: http://illvid.dk/files/bonnier-ill/imagecache/std_3_2_small/pictures/narko.jpghttp://illvid.dk/files/bonnier-ill/imagecache/std_3_2_small/pictures/narko.jpg Tekstilähteet: Terveystiedon oppikirja, www.paihdelinkki.fi,www.paihdelinkki.fi


Lataa ppt "Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google