SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet… www.samat.kynnys.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Advertisements

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Perhetyö.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Vammaisten lasten äitien kokemuksia vertaistukiryhmistä Virtaa vertaistuen verkostoihin - seminaari Lea Vaitti Suunnittelija.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Sosiaalinen kuntoutus
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
NEUVOLAN PERHETYÖ
Hyväksi vanhemmaksi pyritään vaikka hampaat irvessä!
Jouni Vironen Perheterapeutti
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Ongelmaperustainen oppiminen
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
MIEPÄ-projekti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille – Asiakkaiden ja yhteistyötahojen näkemyksiä projektista.
Seksuaaliterveys Seksuaaliterveys terveydenedistämisen osana Haija Kankkunen Terveydenhoitaja (Yamk), seksuaalineuvo ja
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
Osallistavan työotteen testi kasvatusalan ammattilaisille Nuorten Keski-Suomi ry Olli Haronoja, Joonas Marjanen, Arttu Viitasaari, Mikko Ylämäki.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
MONIAMMATILLISUUS TUEN TARPEESSA OLEVAN LAPSEN JA PERHEEN ARJESSA
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Ohjeistus kouluttajille
Hannu Hätinen LAPE-kehittämispäivä
Perheillat Rovaniemellä
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
HeNKILÖKOHTAINEN BUDJETOINTI
Luovuusstrategian avulla päivätoiminnan toimintatavat innovatiivisemmaksi Projektiosaamisen opintokokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun.
Vammainen henkilö vanhempana
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Anna-Kaisa Kortelainen
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Nostetaan kissa pöydälle! Kuulluksi tuleminen palveluohjauksessa
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Opiskeluhuollon palvelut
Kuntoutuksen perusteet
Kuntoutuksesta ja työttömyydestä
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet… www.samat.kynnys.fi

SAMAT-toiminta jakautuu kahteen osa-alueeseen; perhetoimintaan ja seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämistyöhön. Toiminnan perustana on Samanlainen erilainen vanhemmuus SAMAT -projekti (2012-2015 RAY), jonka aikana kehitettiin toimintamalleja, jotka tukevat vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden vanhemmuutta ja perhe-elämää sekä edistävät vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden seksuaali- ja lisääntymisterveyttä. Toimii nyt Stea:n AK-toimintana

Perhetoiminnassa tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa perheille, joissa toisella tai molemmilla vanhemmista on vamma tai pitkäaikaissairaus. Lähtökohtanamme on huomioida koko perhe.

Perhetapaaminen liikuntakeskus Pompussa

Seksuaalineuvonta kohdentuu vammaisen ja pitkäaikaissairaan henkilön seksuaaliongelmien selvittelyyn ja ratkaisujen etsimiseen. Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa sekä yksilöllisten neuvojen antamista henkilön seksuaaliongelmissa ja sukupuoleen liittyvissä kysymyksissä. Seksuaalineuvonta ei pidä sisällään terapiaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa keskusteluaika. Yhteystiedot: Tanja Roth Erityistason  seksuaaliterapeutti (NACS) Seksuaalikasvattaja (SSS) seksuaalineuvoja (SSS) Kuntoutuksen ohjaaja AMK, kouluttaja - Kynnys ry p. 040 940 1967 tanja.roth(at)samat.kynnys.fi

Perhetoiminnassa tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa perheille, joissa toisella tai molemmilla vanhemmista on vamma tai pitkäaikaissairaus. Lähtökohtanamme on huomioida koko perhe. Perhetoiminnan osa-alueita ovat vanhemmuuden tukeminen, lapsiperheen sujuva arki, vertaistuki, neuvonta ja ohjaus. Perhetoimintaamme ovat esim. perhetapaamiset, Pop Up-kahvilatoiminta sekä IhaNaiset-ryhmä. Yhteystiedot Ulla Sauvola, sosiaaliohjaaja, kouluttaja HumAMK Perhetoiminnan koordinaattori p. 040 940 1968 ulla.sauvola(at)samat.kynnys.fi

Palveluohjaus on koordinointityötä, jolla pyritään ratkaisemaan palvelujärjestelmän yhteistyöongelmia yksittäisen asiakkaan tai perheen elämäntilanteesta ja heidän tarvitsemistaan palveluista lähtien. Palveluohjaus sisältää mm. neuvontaa, ohjausta ja palvelujen tarpeen arviointia. Ohjauksessa korostetaan asiakkaan etua ja siihen liittyy myös asiakkaan omien voimavarojen kartoitusta. Palveluohjausta voi tarvita erilaisissa elämäntilanteen muutoksissa (esim. sairastuminen, perheen kriisit). 

Materiaalit Vanhemmuus Lapsiperheen sujuva arki Vammainen henkilö vanhempana Tutkimustietoa vammaisten henkilöiden vanhemmuudesta Perhesuunnittelu Vanhempien oppimiseen liittyvät vaikeudet ja vanhemmuus Perheen sujuva arki Seksuaalisuus Materiaalit löytyvät kotisivulta www.samat.kynnys.fi

SAMAT-toiminnan osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö antaa apua eri tavoin vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille:   Tarvitsetko apua vanhemmuuteen ja arkielämän hallintaan? Kaipaatko vertaistukea? Tarvitsetko neuvoja käytännön tilanteiden ratkaisemiseksi esimerkiksi kodissa, ympäristössä ja palveluverkostoissa? Pohditko seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä asioita?  Ota yhteyttä, yhdessä voimme tehdä monesta asiasta helpomman, etsiä ratkaisuja ja parantaa siten elämän laatua ja perheen tyytyväisyyttä elämäänsä.