Tietoturva.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Advertisements

Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Tietoturva Tekijöiden nimet Oppilaitos ja luokka/ryhmä Vuosiluku.
Tietoturvaa internetissä Perehdytään tiedon turvaamiseen, suojaamiseen ja tiedon turvaamismenetelmiin.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
H5 Tietoturva. Mikä siis on tietoturva?  Tietoturva tarkoittaa lyhyesti tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.  Tietoturva.
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Tietoturva internetissä. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset.
Tietoturva ja tietosuoja Mikael Kivelä, kasvatustieteen laitos.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
H5 Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
TIETOTURVA.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturvan soveltaminen käytäntöön
ISO/IEC vaatimustenmukaisuus maksajavirastotehtävissä
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Esityksen transkriptio:

Tietoturva

Tietoturva internetissä Tietoturva on noussut keskeiseksi kysymykseksi Internetissä. Verkkoympäristössä on mahdollista mm. muunnella WWW-sivustojen tietoja luvatta, ohjata internet-hakuja vääriin osoitteisiin, lähettää sähköpostia tekaistuilla nimillä ja kaivaa esiin toisten käyttäjien käyttäjätunnuksia, salasanoja sekä luottokorttien numeroita. Huonosti toteutetusta tietoturvasta mahdollisia seurauksia ovat mm. virusten tai ulkopuolisten henkilöiden tunkeutumiset tietojärjestelmiin ja niiden sisältämien tietojen väärinkäytökset tai ilkivaltaiset tuhoamiset

Yleistä Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvauhkia on tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon julkaiseminen, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon hävittäminen ja tiedon kopioiminen.

Tietoturvan suojausmenetelmät Suojausmenetelmät voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään: fyysiseen, tekniseen ja hallinnolliseen.

Tietoturvan osa-alueet Tietoturvan osa-alueita ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva, sekä ympäristön- ja sovellusten turvallisuus.

Kyberturvallisuus Kiristyshaittaohjelma TeslaCrypt on tarttunut useisiin tietokoneisiin . Joulukuun aikana TeslaCrypt-tartunnat ovat lisääntyneet huomattavasti. Kyseessä on tietokoneen tiedostot salaava kiristyshaittaohjelma. Kaikkia Windows-tietokoneiden käyttäjiä kehotetaan varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen sähköpostin liitetiedostojen ja webbi linkkien käsittelyssä. Omat tiedostot kannattaa varmuus kopioida ja huolehtia, että haittaohjelmien torjuntaohjelma on kunnossa.

Fyysinen tietoturva Yrityksen toimitilojen ja niissä sijaitsevien laitteiden suojaamista kutsutaan nimellä fyysinen turvallisuus. Esim. tärkeitä tietoja sisältävän palvelimen eheyttä, luottamuksellisuutta ja saatavuutta ei voida varmistaa , jos se ei ole fyysisesti turvattu. Fyysinen uhka, kuten tulipalo, se saattaa tuhota tietokoneita . Vesi-, palo- tai sähkövahingoilta suojautuminen on tärkeää kokonaisvaltaisessa tietoturvan hallinnassa.

Tekninen tietoturva Teknisellä tietoturvalla haetaan siihen, että käytetyissä laitteissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvasta puutetilaa -ja koska sitä kuitenkin on jatkuvasti, tietojen salaaminen on tehokas suojauskeino

Hallinnollinen tietoturva Hallinnollisen tietoturvallisuuden toteuttaminen edellyttää tietoturvallisuustyön huolellista organisoimista tietoturvallisuuteen liittyvien asioiden määrittämistä, tarvittavien politiikkojen ja ohjeistusten luomista ja tämän kaiken osaksi, jokapäiväistä toimintaa.

Siiri Pikkarainen Myelpt14b Lähteet: http://www.kpmg.com/FI/fi/palvelut/Neuvontapalvelut/ManagementConsulting/tietoturvapal velut/hallinnollinen-tietoturva/Sivut/default.aspx https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva