Keskustelua nikotiinituotteista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
Otamme kantaa! Tavoitteena on saada nuoret aktiivisesti itse ottamaan kantaa tupakanpolttoa vastaan. Kannanotoissa voi hyödyntää laajempien aihekokonaisuuksien.
JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
Toimintaohjeet opelle
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen
Tupakka ja ympäristö.
Tavoitteena vastuullinen alkoholipolitiikka TERVETULOA! Hilton Strand, Helsinki UUSI ALKOHOLIAKATEMIA:
NOPS – hanke Hyria Karankatu 3-5 NOPS -seminaari
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
WHO-Koululaistutkimus, HBSC study Lehdistötilaisuus , klo 10 Kuvamateriaali Kuvien data on saatavana sähköisessä muodossa (Excel) osoitteesta:
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Toimintaohjeet opelle
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Savuton Kainuun sote -toimintaohje
MATKAAN! PEKINGIN SUOMI-KOULUN TERVETULOA. PEKINGIN SUOMI-KOULU Vuonna 2017 juhlitaan jo Suomi-koulumme 20-vuotis syntymäpäiviä. Oppilasmäärä on vaihdellut.
Tupakkatilasto 2014 Tuomo Varis Sirpa Virtanen Tupakkatilasto 2014 / Tuomo Varis ja Sirpa Virtanen.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma − muuttunut lakipohja Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
2. Oppimiskerta PERSISTENT
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
Tupakkatuotteiden käyttämiseen puuttuminen
Keskustelua kannabiksesta
Keskustelua kannabiksesta
Super-Ippo Lopetuskerta.
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Keskustelua sähkösavukkeesta
Keskustelua nikotiinituotteista
Innokas harrastus 7. Oppimiskerta EAGER.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Keskustelua nuuskasta
Marke Jääskeläinen Sirpa Virtanen
Päihteet Minna, elias ja kalle.
TUPAKKA KPL 23.
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
NIKOTIINI-RIIPPUVAISUUDEN HOITO
Nuuska.
KÄRSIVÄLLINEN PATIENT
Tupakka, alkoholi ja huumeet
PELI-IPPO INNOKAS PELI STEP 5
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Volitioprosessi, tahdon!
Autokaupan toimintaympäristö
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Työllisyysaste kunnittain 2000–2017
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Video.
Nuoret ja trendit -tutkimus
Esityksen transkriptio:

Keskustelua nikotiinituotteista Kuva: Tussitaikurit

Erilaiset nikotiinituotteet Perinteiset Tupakka Nuuska Purutupakka Vesipiippu (Shisha) Sähköiset Sähkösavuke Sähköshisha Nikotiinivalmisteet Purukumi Tabletit Laastari Suusumute Inhalaattori Nenäsuihke

Tupakan ja nuuskan käyttö päivittäin Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat

Ympäristö Pohdi ryhmässä mitä haittoja tupakoinnista ja muista nikotiinituotteista voi olla ympäristölle ja yhteiskunnalle. Ohessa muutamia apusanoja pohdintaan: viljely myrkyt tupakantumpit ja nuuskapussit haittojen kustannukset.

Tupakkalain uudistus 2016 Uusi tupakkalaki tuli voimaan 15.8.2016, selvitä mitä uusi laki sisältää. Onko uusi laki mielestänne hyvä vai huono? Millaisia uudistuksia teidän ryhmänne olisi tehnyt? Perustele.

Savuton Suomi 2030 Tavoitteena on että riippuvuutta tuottavien nikotiinituotteiden käyttö loppuisi kokonaan (vuonna 2030 alle 5% väestöstä käyttää nikotiinituotteita päivittäin). Onko tavoite realistinen? Mitä mielestänne pitäisi tehdä jotta tavoite toteutuisi?

Sähkösavuke Mitä tiedätte sähkösavukkeesta? Millaisia haittoja sähkösavukkeen käyttöön liittyy? Miten yleistä käyttö on nuorten parissa?

Nuorten terveystapatutkimus 2015 Sähkösavuketta kerran päivässä tai useammin: 16-vuotiaat pojat 1,2% ja 18-vuotiaat pojat 3,5 %. Muilla jää alle 1 prosentin. Nuorten terveystapatutkimus 2015

Miksi erilaisia nikotiinituotteita on niin paljon? Miten erilaisia nikotiinituotteita on markkinoitu ja millainen kuva niistä on haluttu antaa? tupakka nuuska nikotiinikorvaustuotteet sähkösavukkeet