Kotilaskut 5: Ympäristö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jatkokurssi III 1. Ke Ke Ke 4.4 (Ma 9.4 EI) 4. Ke 11.4
Advertisements

Autoalan perustietoja käsittelevä kuvasarja
Esimerkkejä Esimerkki 1. Hetkellä t1 = 8 s on auton asema s1 = 600 m ja hetkellä t2 = 28 s on s2 = 800 m. Kuinka suuri on keskinopeus? s2 -s1 s 800 m.
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
lämpöoppia eri lämpötila, eri aineet, loppulämpötila?
 TERVETULOA 1. Kokouksen avaus 2. Projektin alustava aikataulu 3. Veden laadun mittaukset 4. Yhteenveto infopaketista 5. Laajakaistan palvelut ja kustannukset.
Projekti • Sähköauton talvikäytön testaaminen – testiympäristön kehittäminen ja toteutus – testiympäristöön soveltuva reaaliaikainen tiedonsiirtojärjestelmä.
Tupakka ja ympäristö.
Kotitehtävät 2: käsitellään 27.9 klo Joka ryhmällä tulee olla läppärillä esitykset kaikkiin viiteen tehtävään; assistentti arpoo minkä tehtävän kukin.
Viron talousnäkymat Märten Ross Eesti Pank 11. maaliskuu 2009.
Autoala. Autoteollisuus  Valmistaa autoja  Suurin valmistavan teollisuuden ala  Suurien autoteollisuusmaiden talouden tukipilari  Suurin osa suomen.
Monikäyttöinen paperi
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
% mikko rahikka 2010 hyl.fi.
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Cityseikkailu kävellen
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
mieluummin useampikin?
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
Riittääkö Suomessa puu? Kevät 2015
– 10 kysymystä ja vastausta–
Ostomotiivit.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Suorien leikkauspiste
Häiriköivät mopoilijat
Reikäkorttikoneet ja niiden sovellutuksia Marja Helminen
Tiedonhaku Tiedonhaun käsite ja menetelmät 2. Ryhmätyö 2 ● Muodostetaan 4 henkilön ryhmät ● Keskustelkaa millä tavoilla käytätte internetiä ‒ selailua.
NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin.
MITEN METSÄNOMISTAJAN TULISI VARAUTUA ILMASTONMUUTOKSEEN? Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitos © Metla/Arvo Helkiö.
AAAK: Extratehtäviä piste/tehtävä. Palautus mennessä. Jos haluaa suoritusmerkinnän syksylle 2015 laita tästä nootti palautuksen kansilehdelle.
Harjoitus 2: Energia Palautus 7.10 klo 13 mennessä.
1MP2005.PPT/ / EG Suomen Motoristit (SMOTO) ry 1989 – 2007.
Maapallon metsät.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Kotilaskut 6 Palautus
19 Yritys tavoittelee voittoa s
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
Kyselylomakkeen tekeminen
Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Verkoston ulkoisvaikutukset
Tupakan haittavaikutukset
AAAK kotiharjoitus 1 Palautus MyCourses perjantaina 23

Prosenttilaskennan kertausta
Harjoitussetti 5: Ympäristö
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Aktivoiva tehtävä 1 Tehtävä: Selvitä mitä oheisen, vuokaaviona esitetyn algoritmin mukaan tapahtuu, kun a) härveli on kunnossa eikä hajoa käytettäessä,
Kotilaskut 3: Raha ja talous
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Kotitehtävä: suunnittelu
Harjoitus 4: raha ja talous
Tasaisen liikeen malli
1,50 € / kg Määrä 2 kg 3 kg x 4 kg 0,5 kg 2 · 1,50 = 3,00 (€)
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Käyttövoimaselvitys Lahden hyötyajoneuvo-liikenteen tarpeisiin
Kuinka resurssiviisaita olemme?
Yhdyskuntarakenne, liikkuminen ja ympäristö
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
Kuviot ja taulukot tekstissä
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
KOHEESIOPOLITIIKKA ETUJA KANSALAISILLE
PTM 2020 markkinavuoropuhelu
Kotikadut turvallisiksi
Esityksen transkriptio:

Kotilaskut 5: Ympäristö Palautus: 25.11.2016

1. Dyson Onko väitteelle perusteita ? Laske investointi- ja käyttökustannuksia, ja käyttö- ja stand-by tehoja. Mikä on laitteen elinikä ? Paperin osalta mieti tukkuhintoja jne.

2. Suomen metsät Kuinka monta puuta Suomessa on ? Tämä ei ole googlaustehtävä ! Aloita arvioimalla kuinka kaukana puut ovat toisistaan erilaisissa metsissä jne. Paljonko se on kuutiometreissä ? Suomen pinta-ala on 330 000 km2. Kuinka paljon uutta puuta Suomen metsät kasvavat vuosittain ? Lopuksi googlaa vastaukset ja selitä mikä omassa arvioissasi on vialle oleva oletus.

3. Bussilla Cambridgeen Professorit Stanley Feldman ja Vincent Marks esittävät kirjassaan ”Global warming and other bollocks” että Lontoo-Cambridge junarata pitäisi muuttaa busseille varatuksi moottoritieksi jos halutaan kannattaa joukkoliikennettä. Kannattaako hanke ? Laske projektiin liittyviä suoria ja välillisiä tunnuslukuja kuten muutoksen investointikustannukset (Suomessa uusi moottoritie maksaa noin 10 M€/km), matkustajakapasiteetti, bussien vs. junien hinta…

4. Uusi Kiinan muuri Kiina aikoo istuttaa 4 miljardia puuta estämään aavikoitumista. Laske tähän liittyviä suureita oman valintasi mukaan ja pohdi hankkeen järkevyyttä.

5. Autovero Ennen autovero laskettiin moottoritilavuuden mukaan, nykyään CO2 päästöjen mukaan. Oheisessa tilastossa on ilmoitetun ja mitatun CO2 päästön eroja. Googlaa autoveron määräytyminen. Laske kuinka paljon valtio on menettänyt verotuloja 2005-2016 ! Vuosittain myytävien autojen määrä: Suomessa 5 miljoonaa ihmistä, 2 miljoonaa kotitaloutta, melkein jokaisella auto, joillakin kaksi, auton keski-ikä X vuotta…

http://www.hs.fi/autot/a1361514529973