Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin."— Esityksen transkriptio:

1 NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA

2 MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin. Nanomittakaava tarkoittaa millimetrin miljoonasosan kokoisia osia. Nanobiotekniikan avulla pystytään kehittämään esim. tietokoneita. Nanobiotekniikka on hyvin voimakkaasti kasvava tutkimus- ja teollisuudenala.

3 NANOBIOTEKNIIKKA SOVELLUKSISSA Nanobiotekniikkaa voidaan nykyään käyttää lähes kaikessa. Nanoa hyödynnetään esim. autoissa, elintarvikkeissa, laseissa, tietokoneissa ja vaatteissa. Elintarvikkeissa nanohiukkaset tunnistavat onko liha, kala tai eines syötävää tai pilaantunutta. Autoissa nano vahvistaa renkaita. Tietokoneissa nanohiukkaset hillitsevät prosessorien ylikuumenemista ja pidentävät laitteiden ikää. Lääketieteen tarpeisiin voitaisiin kehittää verisuonissa kulkevia, verisuonten vaurioita korjaavia laitteita tai ihmisen kehoon sijoitettavia bioantureita, jotka hälyttävät, jos elimistössä on jotain vialla.

4 LÄHTEET Tiede-lehti Bios 5 oppikirja


Lataa ppt "NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google