Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotilaskut 3: Raha ja talous

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotilaskut 3: Raha ja talous"— Esityksen transkriptio:

1 Kotilaskut 3: Raha ja talous
Palautus 21.10

2 1. Local hero Elokuvassa Local hero paikallinen mies tarjoaa miljonäärille sopimusta rantatontista: dollari jokaisesta hiekanjyvästä joka on kädessä, mutta miljonääri ei uskalla hyväksyä. Millä summalla kauppa olisi sinun laskujesi mukaan todennäköisimmin syntynyt ? Entä mikä olisi miljonäärin worst case ? Hiekanjyvän koon käyt itse arvioimassa lähimmällä hiekkalaatikolla.

3 2. Kauppakeskus Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on 150 000 m2.
Paljonko sen vuosimyynti on ? Vihjeitä: -paljonko kokonaispinta-alasta on käytävää, porrasta, aulaa jms. ei-vuokrattavaa ? -paljonko sinun neliövuokrasi on ? -montako prosenttia vuokra on kauppiaan kustannuksista ?

4 3. Hotellinomistajaksi ? Slovenian aurinkorannikolla Portorozissa on myytävänä kolmen tähden hotelli Roza, 111 huonetta. Mitä hintaa tarjoaisit huutokaupassa ? Vihjeitä: -mikä on hotellin käyttöaste vuoden yli? -paljonko henkilökuntaa 111 huonetta vaatii ?

5 4. Kuinka monta ihmistä eläimet työllistävät Suomessa ?
-lehmät, siat, kanat,… -ravihevoset ja ratsutallit -kissat, koirat, akvaariokalat,… -hirvet, sorsat, metsot,… -minkit, ketut, soopelit,… -rotat, hyttyset, mäntypistiäiset,.. Laske rahan kautta: oleta yhden ihmisen työvuoden hinnaksi euroa. Googlaa eläinten määrät.

6 5. Parkkiluola Paljonko maksaa auton parkkiluolan rakentaminen Katajanokalle ? Lähde liikkeelle siitä paljonko asiakas maksaa pysäköinnistä. Paljonko lisätuloja parkkiluolan rakentaja voi saada jos kiviaines ajetaan mereen ja näin saadaan lisää rakennusmaata (merinäköalalla).


Lataa ppt "Kotilaskut 3: Raha ja talous"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google