Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuviot ja taulukot tekstissä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuviot ja taulukot tekstissä"— Esityksen transkriptio:

1 Kuviot ja taulukot tekstissä

2 Mikä on kuvioitten ja taulukoitten merkitys tekstissä?
Erilaisilla kuvioilla (graafeilla) ja taulukoilla havainnollistetaan tekstiä. Niillä myös elävöitetään tekstiä. Graafit ja taulukot tiivistävät tekstin sisällön. Yksinään niitä ei käytetä. Niiden lisäksi tarvitaan tekstiä avaamaan ja selittämään niitä ja kertomaan niiden merkityksestä.

3 Erilaisia graafeja: pylväsdiagrammi Kuvassa autojen ensirekisteröintitilasto vuodelta 2014 /Trafi, Tilastokeskus

4 Selostetaan diagrammi
Pylväsdiagrammissa pysyvät muuttujat (aika) sijoitetaan vaaka- akselille ja muuttuvat (määrät) pystyakselille. Pylvään arvo luetaan pystyakselilta. Vertailu on tehty vuonna Siinä verrataan ensirekisteröityjen autojen määriä vuosina 2012, 2013 ja 2014. Miten vuodet ja kuukaudet eroavat toisistaan? Missä vaiheessa vuotta 2014 tilasto on todennäköisesti tehty?

5 Viivadiagrammi: Lähde: Liikenne ja matkailu: Tieliikenneonnettomuustilasto. Tilastokeskus Tieliikenteessä kuolleet 1/ /2014.

6 Ympyrädiagrammi: kokonaisuuden jakautuminen osiin, yleensä ilmoitetaan prosentteina

7 Harjoituksia _id=tkoulu_tlkt&lesson_id=2&subject_id=6&exercise_id=1 Käy parisi kanssa läpi harjoitukset sivulta 1. Kirjatkaa vastauksenne paperille. Kun olette vastanneet kaikkiin tehtäviin, tarkistakaa. Sivun lopussa on linkki vastauksiin. Miten meni?


Lataa ppt "Kuviot ja taulukot tekstissä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google