Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?"— Esityksen transkriptio:

1 Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?
Oman alani uutiset Äidinkieli 4. osp Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?

2 Miten minun ammattialastani uutisoidaan? Mikä on ajankohtaista?
Jokainen omasta ammatistaan ja alastaan kiinnostunut opiskelija ja työntekijä on kiinnostunut siitä, mitä omalla alalla tapahtuu ja miten oma ala kehittyy. Valtakunnallisilta ja paikallisilta uutissivustoilta kannattaa tasaisin väliajoin käydä selvittämässä, mitkä asiat ja teemat ovat ajankohtaisia alallani (esim. työllisyystilanne, trendit, uudet innovaatiot, alan yritykset). Internetin uutissivustot ovat melkeinpä kätevin tapa pysyä ”ajan hermoilla”. Myös oman ammattijärjestön lehdistä löytyy ajankohtaisia uutisia.

3 Blogitehtävä: Tutustutaan oman alan verkkouutisiin
, Mtv.fi, Kaleva.fi, Hs.fi, Iltalehti jne. Luo Blogiin oma sivu nimeltään ”Oman alan uutiset” tai ”Matkailualan uutiset”. Löytyykö uutissivuilta omaa palstaa sinun oman alasi uutisille? (esim. Iltasanomissa on oma osastonsa kauneudenhoitoon liittyviin uutisiin Kokeile myös Googlesta (esim. ”hiusalan uutiset”, ”matkailualan uutiset”). Mitä löydät? Kokoa linkkilista blogiisi. Kysy opettajalta apua, jos sinulla on vaikeuksia tehdä linkkejä blogiin. Kommentoi jokaisen linkin alle uutista lyhyesti. Lopuksi: Kerro yleisesti, mitkä ovat ajankohtaisia aiheita alallasi tämän tehtävän perusteella.

4 BLOGITehtävä: Tutustu uutissivustojen sisältöihin
Selaa useamman uutissivuston sisältöjä. Vieraile mm. näillä sivuilla: Yle.fi, Mtv.fi, Kaleva.fi, Hs.fi, Iltalehti jne. Löytyykö sivuilta omaa palstaa sinun oman alasi uutisille? (esim. Iltasanomissa on oma osastonsa kauneudenhoitoon liittyviin uutisiin Kokeile myös Googlesta (esim. ”hiusalan uutiset”, ”matkailualan uutiset”). Mitä löydät? Kirjoita Opettajan antamalle paperille ylös yleiskuvaa siitä, kuinka hyvin oman alasi asioista uutisoidaan. Valitse yksi uutinen, josta kerrot tarkemmin. (erillinen moniste) Esittele uutinen muulle ryhmälle. Avaa verkkouutinen muiden nähtäväksi luokan koneella ja videotykillä.


Lataa ppt "Luetko oman alan uutisia säännöllisesti? Mistä luet niitä?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google