Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Oppijan verkkopalvelut
Rakennetun ympäristön ja asumisen palvelukokonaisuus
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri (TOR) Raketti Synergia-työpaja Esa Keränen.
Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Ari Luostarinen 1.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Viranomaistietovirtojen tavoitearkkitehtuuri: nykytilan kuvaus Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmän kokoukselle.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Kansainvälinen liikkuvuus VIRTA-opintotietopalveluun.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Opiskelun ja opetuksen tietovirtojen tavoitearkkitehtuuri: nykytilan kuvaus
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR opetustoimialan tietovarantona katsaus kehitystyöhön AMKE Tietoarkkitehtuuri osana.
Pirjo Virtanen Etelä-Suomen läänin ennakointikatsaus  Ennakointikatsauksen tavoitteet  Ennakointikatsauksen sisältö  Käytetyt ennakointiaineistot.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
VIRTA-opintotietopalvelu ja oppijan tietovirrat Tilannekatsaus viranomaisintegraatioihin ja tietovarantoa hyödyntäviin palveluihin Helena Majamäki
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Arkkitehtuurivisio.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
KOSKI Kansallisten opiskeluoikeuksien ja suoritusten keskitetty integraatiopalvelu
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
KOSKI-palvelu Ammatillisen koulutuksen webinaari
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Arviointi.
06/16.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Yleisneuvontapalvelu
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Yhteiset tutkinnon osat
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.
Ajankohtaista VIRTA-opintotietopalvelussa ja oppijan tietovirroissa
Opintopolku-info
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR Viranomaisinfotilaisuus 16.9.2015

Infon ohjelma Odotukset tilaisuudelle ja esittely Ajankohtaiskatsaus Todennetun osaamisen rekisteri Infon ohjelma Odotukset tilaisuudelle ja esittely Ajankohtaiskatsaus Arkkitehtuuri ja visio Kahvi TOR tiedot ja harmonisoitavat tiedot v.0.1 TOR sopimusmalli Jatkotoimista sopiminen  

Todennetun osaamisen rekisteri TOR tausta SADe-ohjelma = sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (VM 2009-2015) Tavoitteena on edistää sähköistä asiointia siten, että kansalaisten ja yritysten sähköinen asiointi on mahdollista. Osana SADe-ohjelmaa toteutettiin oppijan verkkopalvelu –hanke, josta vastasivat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Tuloksena toteutettiin mm. opintopolku.fi –palvelu, joka sisältää koulutuksen sähköiset hakupalvelut ja koulutustietopalvelut. Lisäksi toteutettiin koulutuksen sähköistä hakeutumista palveleva suoritusrekisteri, joka muodostaa osan todennetun osaamisen rekisteristä.

Mitä TOR on todennetun osaamisen rekisteri, joka muodostaa viranomaisen todentaman osaamisen päätietovarannon Todennetun osaamisen sisältää tiedon kunkin oppijan todennetusta osaamisesta, yksittäisestä opintosuorituksesta tutkintotasoon asti. Rekisteri tulee sisältämään myös kuvauksia suoritetun tutkinnon keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

TOR mahdollistaa TOR:in kerättäisiin opetuksen ja koulutuksen järjestäjiltä niiden opintohallinnon järjestelmistä rajapintojen kautta. Tiedonkeruun automatisointi mahdollisimman pitkälle, jolloin tietojen keräämisestä ja toimittamisesta syntyvää työmäärää voitaisiin pienentää. Kansalaiset ja viranomaiset saisivat tarvitsemansa tiedot luotettavasti yhdestä rekisteristä. Suoritustietojen saatavuus pitkäaikaisesti, turvallisesti ja luotettavasti

Todennetun osaamisen rekisteri Viranomaistietovarantona TOR helpottaa ja sujuvoittaa asiointia ja vähentää eri hallinnonalojen päällekkäistä virkatyötä. Vähentää erillisten ja päällekkäisten rekisterien ylläpitotarvetta ja pienentäisi siten tietojärjestelmien ylläpitokustannuksia. TOR:sta voidaan jakaa tietoja luotettavasti niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaistoimijoille tunnistetut sidosryhmät: https://confluence.csc.fi/display/OPHPALV/Viranomaistietotarpeet%3A+ammatilliset+tutkinnot

Todennetun osaamisen rekisteri Käyttötilanteita TOR:n tietoja voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi opintojen ja osaamisen kehittämistoimien suunnittelussa ja henkilökohtaistamisessa, aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamisessa, opintojen etenemisen ja koulutuksessa läsnäolon seurannassa, koulutuksen rahoituksen laskennassa, koulutusta koskevien tilastojen laadinnassa ja koulutuksen arvioinnissa.

Todennetun osaamisen rekisteri Toiminnan linjaukset Projekti toteutetaan ketterin menetelmin syklisesti vaiheistaen. Sidosryhmäkohtaisesti tarkastellaan tietotarpeita laajemmin (kokonaistietotarpeiden- ja toimintaprossesien tasolla) Ketterässä kehittämisessä toimintaprossien muutos edellyttää jatkuvaa proaktiivista toimintaa kaikilta toimijoilta. Projektissa hallinnoidaan toteutettava kehitysjono. Tarvittaessa ohjausryhmälle tuodaan linjattavaksi periaatteelliset päätökset.

Todennetun osaamisen rekisteri Ajankohtaiset Tavoitetason selvitystyö ammatillisten tutkintojen osalta käynnissä TOR lainsäädäntötyö käynnissä (aikaisin voimaantulo 1.1.2017) Vaiheistus: Ammatilliset tutkinnot Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto Korkeakoulututkinnot Peruskoulun päättötodistus Palvelun on tarkoitus olla täydessä laajuudessaan käytettävissä vuonna 2019. Todennetun osaamisen rekisteri toteutetaan osaksi Opintopolku.fi -palvelua, jota ylläpitää Opetushallitus.

TOR:n tallennettavat tiedot v.0.1 Todennetun osaamisen rekisteri TOR:n tallennettavat tiedot v.0.1 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x0f0epZIlk4jCx_itckkwZtgIo3ZWYuWJFd0u01cZRI/edit#gid=0 Harmonisointia edellyttävät tiedot

Jatkotoimista sopiminen Todennetun osaamisen rekisteri Jatkotoimista sopiminen   Sovitaan tavoitteiden kartoittamisen tietotasokohtaiset palaverit viranomaiskohtaisesti. Ammatillisten tutkintojen osalta viranomaistarpeet ja tavoitetila selkeytetty lokakuuhun 2015 mennessä. Mitä tämä edellyttää Valmius pilotointiin ja tuotannon aikataulut Testausvalmiudesta sopiminen

Viranomaistahojen alustavat aikatauluehdotukset Käyttötapaus Pilotointi Tuotanto Karvi Opiskelijan arviointitiedot 1-5/2016 08/2016 Tilastokeskus Yksilöpohjaiset tilastointiaineistot Oppilaitospohjaiset tilastointiaineistot 02/2017 10/2017 02/2018 10/2018 Kela Opiskelijan valmistumistiedot Opintojen edistymisen seuranta Kevät 2016? 03/2017 2018 lopulla ETK Eläkekarttumat tutkinnoista Kelan aikataulujen mukaisesti 2019? TEM Osaamisperustainen työvoimapalvelu 2017 2017-2018

alustavat aikatauluehdotukset jatkuu Viranomaistaho Käyttötapaus Pilotointi Tuotanto Koulutusrahasto Aikuiskoulutustuki, stipendit ? Pikaisesti Valvira Ammattioikeuden rekisteröinti AMKE Koulutusten järjestäjien vertailutiedot AVI Opetus- ja kulttuuritoimen arviointi

Tiedotus Tiedotus, materiaali ja koosteet käsitellään wikissä: https://confluence.csc.fi/display/OPHPALV/Viranomaistietotarpeet%3A+ammatilliset+tutkinnot Esitehtävien koosteet viedään wikiin infotilaisuuden jälkeen.