Kemikaaleja kaikkialla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
Advertisements

Ongelmajätteet ja niiden käsittely
Kemia 1ov sosiaali- – ja terveysala
Kemiaa pyykinpesussa.
pH:n matemaattis-kemiallinen tulkinta
Ympäristöterveys.
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
Kemikaalit ja työturvallisuus
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
Reaktioita ruoanvalmistuksessa
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
Vesi kemiallinen aine, elimistömme tärkein neste Tämän tuotoksen Nettilukion Nälkä ja jano –ilmiöön teki: Hanne Hellgrén.
KE3 Hapot, emäkset ja ympäristö. 19. Liuos voi olla hapan, neutraali tai emäksinen Aineet voidaan luokitella happamiin, emäksisiin ja neutraaleihin aineisiin.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
1. Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa
Ihmisen ravinto.
13. Karboksyylihapot, esterit ja rasvat. Karboksyylihapot  Ovat heikkoja happoja  Heikko happo ja vahva happo, mitä tarkoitetaan?  Vahva happo luovuttaa.
Valokuitu Tehnyt MIKA ja Kasper. Valokuitu Valokuitu on ohut, lasista ja muovista valmistettu kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Valon taajuus.
EYKARYOOTTEIHIN ELI AITOTUMAISIIN KUULUVA HYVIN RUNSASLAJINEN KUNTA SIENET.
Fysiikan ja kemian sanaston luomiseen ja käsitteiden selventämiseen tähtäävä harjoitus. VUOSILUOKILLE 7-9 OTSO JARVA, SAARNILAAKSON KOULU AVAINSANAT Euroopan.
1. FYKE:ä oppimaan Mitä ovat fysiikka ja kemia?
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
TE1 Ravinto Hurtig
Tekijä: lehtori Zofia Bazia - Hietikko
Kemia 1ov sosiaali- – ja terveysala
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
Lääkeaine Kemia.
KPL 6 Solun energian vapauttaminen
AISTIT Aistinelimissä ärsykkeisiin reagoivia reseptorisoluja (aistisolut), joissa fysikaaliset ja kemialliset ärsykkeet aikaansaavat impulsseja => impulssi.
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
5 Ravinto Energiaravintoaine Suojaravintoaine
Joutsenmerkki, hotellit, ravintolat ja kongressikeskukset
Miksi metaanin eli maakaasun kiehumispiste (–162 °C) on huomattavasti alhaisempi kuin veden kiehumispiste (100 °C)? Miksi happi ja vety ovat kaasuja,
Vastuullinen valinta KIILTO NATURA -SARJA
Konferenssien käsittely
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Kemiallinen analyysi Kemiallisella analyysilla tarkoitetaan kemiallisin tai fysikaalisin keinoin tapahtuvaa tutkittavan aineen koostumuksen määrittämistä.
Huumeet.
Tiivistelmä 5. Alkuaineet
Kovalenttinen sidos ja metallisidos
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Kemialliset yhdisteet
Hallituksen kemikaaliohjelma tarkistettu – riskit hallussa
Metallit Rauta Kupari Alumiini Nikkeli Sinkki Litium Kromi Lyijy Tina
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi.
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
Mitä kemia on? KEMIA.
Elokuvakurssin kurssisuunnitelma
12. Alkoholit Kemiassa muitakin kuin alkoholijuomien alkoholi (etanoli) Tunnistaa päätteestä –oli (esim. butanoli, ksylitoli jne.)
3 Mekaaninen energia.
9 Energian sitoutuminen ja vapautuminen
5 Solun toimintaohjeet ovat geeneissä.
Orgaaniset yhdisteet Biomolekyylit C + O C + N C + H Alkoholit Amiinit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Elinympäristömme alkuaineita
Vesi Veden erityisominaisuudet Veden erityisominaisuudet
Käyttöturvatiedotteet
IT-järjestelmät Teija Kaltio-Rein Projektipäällikkö, Kirkkohallitus
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
KEMIA 1osp Tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Acanto Prima.
Infot, kiellot, suostumukset
2 Palaminen ja päästöt Biomassan poltto
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Esityksen transkriptio:

Kemikaaleja kaikkialla

Kemikaali kemiallinen aine, jonka rakenne on tunnettu. Kaikilla kemikaaleilla on rakenteensa mukainen nimi ja kaava. Kemikaalit voivat olla alkuaineita, kemiallisia yhdisteitä tai niistä muodostettuja seoksia ja liuoksia Synteettinen kemikaali on teollisesti valmistettu, tiettyä käyttötarkoitusta varten valmistettava aine. Kemikaalituotteita ovat mm. pesuaineet, maalit, lääkevalmisteet ja muovit Haitalliset ja vaaralliset kemikaalit

Kodin kemikaaleja Pesu- ja puhdistusaineet Kosmeettiset tuotteet Emäksiset pesuaineet (Ph > 7) Happamat puhdistusaineet (ph < 7) Liuotin on aine (vesi, orgaaninen hiilivety kuten alkoholi jne), johon muu aine liukenee. Liuotin ja liuotettava aine muodostavat liuoksen. Kosmeettiset tuotteet Elektronisten tuotteiden palonestoaineet

Elintarvikekemia Elintarvikkeet sisältävät ravintoaineiden lisäksi vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä lisäaineita Lisäaineet Parantavat mm tuotteiden säilyvyyttä merkitään E-koodeilla Turvallisuus ilmoitetaan AD-arvona (kuinka paljon ainetta voi päivittäin käyttää)