VII Buddhalaisuus Prinssistä Buddhaksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Advertisements

 Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön sekä materiaalia opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn Samran Khezri Turun Lyseon koulu
Yritysjohdon koulutuskeskus
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Kiinalaiset uskonnot:
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Buddhalaisuus s
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
PILKKU.
PowerPointin mahdollisuudet Adobe Connect-etäopetuksessa
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman viides luento.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön
Buddhalaisuus.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
on pienoistutkielma jostakin teemasta.
Ops seminaari Askola.
Neljä evankeliumia Outi Ylinen
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Tietovarantojen avaaminen kunnissa. Kuntien tietotekniikkakartoituksesta saadut ensihavainnot Avoimesta tiedosta kunnissa Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä.
8. Buddhalaisuus – valaistumisen polku 4 Yleistä Juuret intialaisessa kulttuurissa Yhteisiä käsityksiä hindulaisuuden kanssa esim. jälleensyntymisoppi,
Etiikka Hyvän ja oikean jäljillä.  S. 42  Onko olemassa jotain,mitä ei saa tehdä koskaan?  Älä tapa, vai saako tappaa? Jos henkeäsi uhataan tai rakkaasi.
Sanatyypit ja sijamuodot.
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Buddhalaisuuden oppi ja pyhä kirja
VII Buddhalaisuus Buddhan viisi ohjetta.
Miten korvataan kutistuvat jäsenmaksutuotot
Tulevaisuuden koulu -kysely
Buddhalaisuus perustaja Siddhartha Gautama 400-luvulla eKr.
VII Buddhalaisuus Muistiinpanot: Buddhalaisuus.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Keskiaika Suomessa Noin
Jakso VII Buddhalaisuus
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
2. Mitä uskonto on? Ydinsisältö.
Tasa-arvosuunnitelma
LUETUNYMMÄRTÄMISEN TEORIAA JA HARJOITUKSIA
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Mitä uskonto on?.
BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat.
Luku 15 – Vanhan testamentin syntymaailma
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Finský intensivní Titta Hänninen.
Buddhalaisuuden oppi ja pyhä kirja
VII Buddhalaisuus Muistiinpanot: Buddhalaisuuden oppi.
Mitä historia on?.
Buddhalaisuuden harjoittaminen ja elämäntavat
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
Tervetuloa.
Uskonnon koe 1.
Kirjatehtävä uskontojen pelastuskäsityksistä
Buddhalaisuuden synty ja oppi
Buddhalaisuus.
Realismi ja Minna Canth
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Aikuisliikunnan asiantuntijatyö
Yrittäjyys antaa virtaa
Kysy kirjastonhoitajalta
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

VII Buddhalaisuus Prinssistä Buddhaksi

Opettajalle Vaihtoehto A Opettaja lukee tekstin ”Prinssistä Buddhaksi” ääneen, ja oppilaat piirtävät samalla Buddhan kuvan vihkoon. Luokassa voi pitää esillä Buddhan patsasta tai kuvaa. Vaihtoehto B Oppilaat lukevat tekstin itsenäisesti ja vastaavat monisteen kysymyksiin. Motivointia voi käyttää johdatuksena buddhalaisuuteen tai siirtymänä buddhalaisuuden synnyn käsittelyyn

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin Millainen oli Siddhartha Gautaman lapsuus ja nuoruus?

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin Millainen oli Siddhartha Gautaman lapsuus ja nuoruus? Siddhartha Gautama eli lapsuutensa ja nuoruutensa keskellä vaurautta ja ylellisyyttä. Hänestä piti tulla isänsä seuraaja kaupunkivaltion hallitsijana.

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 2. Mitä hän halusi etsiä palatsin ulkopuolelta?

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 2. Mitä hän halusi etsiä palatsin ulkopuolelta? Siddharthaa askarrutti kysymys siitä, mitä muuta koettavaa elämässä olisi kuin palatsin ylellisyydet. Uteliaisuudesta hän lähti isänsä estelyistä huolimatta palatsin ulkopuolelle.

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 3. Miten Siddharthan näkemä uni kielisoittimesta kuvasti hänen elämäänsä?

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 3. Miten Siddharthan näkemä uni kielisoittimesta kuvasti hänen elämäänsä? Hän näki elämän ääripäät: rikkaan ja velton ylellisyyden isänsä palatsissa ja kireän kieltäymyksen askeettien seurassa. Jos ihminen olisi soitin, miten sellainen voisi soida hienosti, jos kielet jätetään löysälle. Tai toisaalta jos kielet vedetään kireälle kohti katkeamispistettä, soitin voi mennä rikki. Se, mitä Siddhartha ei ollut vielä kokeillut, oli kohtuullisuus näiden kahden ääripään välillä, kultainen keskitie, elämän soittimen sopusointuinen virittäminen.

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 4. Mitä tarkoittaa se, että Siddharthasta tuli Buddha?

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 4. Mitä tarkoittaa se, että Siddharthasta tuli Buddha? Se tarkoittaa, että Siddhartha valaistui. Hän oivalsi, mistä elämässä on kysymys. ✒ Lisätieto: Valaistumisen tilaa on mahdotonta määritellä ja kuvailla tarkasti. Se on jotakin kirkasta, täydellistä ja puhdasta, kaikista pyrkimyksistä vapaata olemista.

Prinssistä Buddhaksi Vastaukset monisteen kysymyksiin 5. Mitä tapahtui Siddharthan valaistumisen jälkeen? Siddhartha istui vielä 41 päivää pohtimassa valaistumisensa merkitystä ja lähti sen jälkeen auttamaan muita kohti valaistumista. ✒ Lisätieto: Kertomuksen mukaan Siddhartha palasi niiden viiden askeetin luokse, joiden luota hän oli alussa lähtenyt, ja opetti heille ensimmäisenä neljä jaloa totuutta kärsimyksestä ja siitä luopumisesta. Näin alkoi muodostua Buddhan seuraajien yhteisö sangha. Buddhalaisen käsityksen mukaan Siddhartha Gautama Buddha olisi voinut siirtyä pois olemisen kiertokulusta lopulliseen rauhaan, mutta hän halusi myötätuntoisesti opastaa muita kohti nirvanaa vielä 45 vuoden ajan.