Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jakso VII Buddhalaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jakso VII Buddhalaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Jakso VII Buddhalaisuus
Aloitustarina

2 Motivointi toimii johdatuksena buddhalaisuuteen tai esimerkiksi siirtymänä luostarielämän käsittelyyn. Hengitysharjoituksen voi toteuttaa ennen aloitustarinaan tutustumista tai sen jälkeen.

3 Hengitysharjoitus Kokeile meditaatioon liittyvää hengitysharjoitusta:
Sulje silmät ja keskity ajattelemaan hengitystä. Laske sisään- ja uloshengityksiä kahdenkymmenen sarjoissa: sisäänhengitys on ”yksi”, uloshengitys ”kaksi” jne. Jos pääset kahteenkymmeneen saakka, aloita alusta. Kun mieli karkaa johonkin muuhun kuin hengitysten laskemiseen, tuo se lempeästi takaisin ja aloita laskeminen alusta. Motivointi toimii johdatuksena buddhalaisuuteen tai esimerkiksi siirtymänä luostarielämän käsittelyyn. Hengitysharjoituksen voi toteuttaa ennen aloitustarinaan tutustumista tai sen jälkeen.

4 Kysymykset aloitustarinaan
Mikä oli Rukawan näkemä hämähäkki? Rukawan näkemä hämähäkki oli Rukawa itse, hänen oman mielensä levottomuus. Kohti syöksähtävä hämähäkki edustaa niitä pinnan alla olevia kysymyksiä, ongelmia ja pelkoja, jotka ryömivät esiin, kun Rukawa rauhoittuu ja yrittää keskittyä vain yhteen asiaan, hengityksensä laskemiseen. Nämä asiat pysyvät helposti piilossa niin kauan kuin ihmisellä riittää muuta ajateltavaa.

5 Kysymykset aloitustarinaan
Mikä oli Rukawan näkemä hämähäkki? Millaisissa tilanteissa on hyötyä siitä, että osaa keskittyä? Esimerkiksi ystävän kanssa keskustelu, opiskelutehtävä, tärkeä esiintyminen, tarkkuutta vaativa työtehtävä, urheilusuoritus tai jonkin uuden luominen vaativat rentoa keskittymistä.

6 Kysymykset aloitustarinaan
Mikä oli Rukawan näkemä hämähäkki? Millaisissa tilanteissa on hyötyä siitä, että osaa keskittyä? Mitä tiedät buddhalaisuudesta? Esimerkiksi Buddha, Aasia, mietiskely, zen, Tiibet ja Dalai-lama.


Lataa ppt "Jakso VII Buddhalaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google