Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat."— Esityksen transkriptio:

1 BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat kaikki, ketkä kunnioittavat kolmea jalokiveä, Buddha, Dharma ja Sangha.

2 OPIT JA MYYTIT Ihmisen elämä on kärsimystä, josta pitää vapautua mietiskelemällä Ihminen syntyy kuoleman jälkeen uudessa hahmossa Neljä jaloa totuutta ovat buddhalaisuuden ydin opetus Jalo totuus kärsimyksestä Jalo totuus kärsimyksen syystä Jalo totuus kärsimyksen lakkaamisesta Jalo totuus kärsimyksen lakkaamiseen johtavasta tiestä Buddhalaisuudessa ei ole muita myyttejä kuin Siddhartha Gautaman totuuden etsintä

3 RITUAALIT Buddhalaisuus on anti-ritualistinen uskonto.
Tärkeimmäksi keinoksi on nähty valaistumisen saavuttamisessa meditaatio, sekä sitä tukeva moraalinen käyttäytyminen ja oikean opin kultivointi Upavasthapäivänä vietetään wesakjuhlaa (Buddhan syntymän, valaistumisen ja kuoleman liittymisen kunniaksi )

4 AINEELLISUUS Kaikissa buddhalaisissa perinteissä on pyhäkköhuone tai alttari Oma alttari voi vaihdella oman maun ja välineistön mukaan Buddhan kuva tai patsas Buddhalaisuuden symboli on kahdeksanpuolainen kärrynpyörä, joka kuvaa todellisuuden jatkuvaa muutosta

5 MORAALI Buddhalaiset moraaliset kieltävät ottamasta mitään sellaista mitä ei ole annettu, elämän tuhoamisen, valehtelemisen ja väärän vaikutelman antamisen sekä mielen sumentavien aineiden käyttämisen. Ohjeet eivät ole käskyjä, vaan niiden muotoilu korostaa niiden olevan sääntöjä, jotka omaksutaan vapaaehtoisesti oman harjoituksen tueksi.


Lataa ppt "BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google