Kampanjajärjestöjen tapaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Advertisements

TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Yhteistyöllä hyvinvointia Erityisasiantuntija Marjo Riitta Tervonen Yhteistyöfoorumi Kajaanissa.
Urheilulähetystyö on tuonut iloa Mongoliaan vuodesta 2014.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Kuntoutusta uudistamaan kuntoutujan etu edellä
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Esityslista Kokouksen avaus
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Asiakasosallisuuden edistäminen Kokemuksia pelillisestä kehittämisestä
Ammatillinen kasvu M5216SAB
RYHMÄT SYKSY 2015 RENTOUTUSRYHMÄT Rentoutusryhmät järjestetään Kalevantien toimipisteessä syksyllä Ensimmäinen ryhmä pidetään ma 21.9., ja.
Valmennuksen pelisäännöt
Kotiväen foorumi laatupäällikkö Marita Syrjälä

Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Norssin kerhot
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Tervetuloa Innokylään
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
HALUATKO TUTORIKSI? TUTOR-INFO Ke
Aihekokonaisuuksien projekti
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Tuotteen tai palvelun myynti
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Kesä ja kesätyöntekijät saapuvat pian
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
MINÄKÖ VAPAAEHTOISTYÖHÖN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VANHUSPALVELUIHIN?
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Kuntoutuksen kuumat perunat
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Yliopistojen intrapäivä
Hankintalain mukainen menettely
Ajankohtaista Lapin TE-palveluissa Kuntainfo
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terveysteknologia terveemmän elämän puolesta
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
Terveydenhuollon avovastaanottotoiminta
- ja tähän mahdollinen ala
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Avustussääntö Hyvinvointipalvelut Vanhusneuvosto
Helsingin kaupungin avustukset 2017
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille
Viestinnän työkalupakki
A2-kieli-info.
Osallistu – Jäsenhankkijaryhmä Mikä on Jäsenhankkijaryhmän idea!
Oulujoella on perhekeskus
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Tulospalkkiojärjestelmä PKKY:ssä
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Teollisuuden merkitys Rauman seudun hyvinvoinnille

Esityksen transkriptio:

Kampanjajärjestöjen tapaaminen 24.8.2017 hankintakampanja Kampanjajärjestöjen tapaaminen 24.8.2017

Reiluutta hankintoihin Suomalaiskunnat hankkivat tietämättään lapsityöllä ja pakkotyöllä tehtyjä tuotteita – esimerkiksi elintarvikkeita, työvaatteita, tietokoneita, sairaalavälineitä, huonekaluja ja katukiviä. Esimerkiksi Kiinan elektroniikkatehtaissa on pakkotyötä ja laittoman pitkiä työpäiviä. Banaaniplantaasien liialliset kemikaalit saastuttavat vesistöjä ja sairastuttavat työntekijöitä. Vaatetehtaissa on lapsityötä ja vakavia puutteita työturvallisuudessa. Hankkijat pystyvät ohjaamaan yritysten toimitapoja asettamalla ostoihinsa vastuullisuuskriteerejä. Julkisiin hankintoihin käytetään vuosittain noin 35 mrd. euroa eli 16% Suomen kansantaloudesta. 86% suomalaisista pitää vastuullisuutta tärkeänä julkisissa hankinnoissa. (Lähde: sertifiointimerkkien teettämä kysely v2016)

Aika on kypsä Julkisten hankintojen vastuullisuudesta on keskustelu vilkkaasti yli vuosikymmen. Esimerkiksi Finnwatch-verkoston ensimmäinen raportti julkisista hankinnoista kertoi helmikuussa 2007, että suomalaiskatujen kivet louhitaan usein nälkäpalkoilla Kiinassa. Silti työntekijöiden ja muiden ihmisten oikeuksiin liittyvät kriteerit eli sosiaaliset kriteerit ovat erittäin harvinaisia, erityisesti kehitysmaahankinnoissa. Vuoden 2017 alussa voimaan astuneen uuden hankintalain ja kevään 2017 kuntavaalien vuoksi julkiset hankinta- yksiköt tarkistavat käytäntöjään parhaillaan.

Kampanjan tavoite Kampanja pyrkii rohkaisemaan ja antamaan julkisille hankkijoille, kunnanvaltuutetuille ja kansanedustajille vinkkejä siitä miten kehitysmaahankintojen vastuullisuutta voi kohentaa.  Tavoite: Kannustamme ainakin 10 hankintayksikköä kokeilemaan vastuullisuuskriteerejä kehitysmaahankinnoissa vuoteen 2020 mennessä. Kokoamme näistä ”10 esimerkillistä kehitysmaahankintaa” –oppaan, joka tarjoaa myönteistä näkyvyyttä edelläkävijöille ja vinkkejä muille hankkijoille. Lisäksi kannustamme hankkijoita perustamaan keskinäisen työnjakoverkoston ja Suomen (seuraavaa) hallitusta laatimaan strategian julkisten hankintojen vastuullisuuden edistämiseksi.

Tule mukaan! Tavoitteen saavuttaminen edellyttää vuoropuhelua hankinnoista vastaavien tahojen ja relevanttien poliitikkojen kanssa. Teknisen keskustelun voimme jättää Reilu kauppa ry:n vastuuhenkilöille. Tule mukaan kertomaan kunnanvaltuutetuille sekä kunnissa hankintoja tekeville ihmisille, että julkisten hankintojen vastuullisuus on tärkeää! Kannusta tuttua kunnanvaltuutettua kirjaamaan vastuullisuustavoite kaupungin strategiaan ja hankintalinjauksiin. Voit lähestyä kunnanvaltuutettua twiitillä, sähköpostilla tai järjestää kahvit kaupunkisi valtuutetuille ja hankinnoista vastaaville ihmisille. Voit myös lähettää paikallislehteen juttuvinkin tai mielipidekirjoituksen kehitysmaahankintojen haasteista. Käytä apuna kampanjaesitettä, ks. www.reilukauppa.fi/vastuullisethankinnat Reilu kauppa ry:ltä saa tukea – ole yhteydessä: jatta.makkula@reilukauppa.fi

Reilu kahvitauko Järjestä kahvitauko esimerkiksi kunnantalon aulassa tai kahvilassa. Kutsu kahville paikallisia kaupunginvaltuutettuja. Jaa opasta ”Vinkkejä vastuullisten kehitysmaa-hankintojen tekemiseen” ja tarjoa Reilun kaupan kahvia. Kysy meiltä tilaisuuteen tarjottavia kahveja. Jos haluat, voit järjestää kahvit Reilun kaupan viikolla (viikko 43, vaikka la 28.10. Lähetä kutsu viim. 10 päivää ennen ja pyydä ilmoittautumiset 2 päivää ennen. Autamme mielellämme! Ole yhteydessä: jatta.makkula@reilukauppa.fi.