Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Advertisements

Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Miten kunnassa toimivat tahot voivat tukea kunnan hyvinvointijohtamista ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistymistä? Esimerkkejä keskeisten toimijoiden rooleista.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma − muuttunut lakipohja Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
Projekteista pysyviksi käytänteiksi Sakari Kainulainen Sokran hanketyöpaja , Kuopio.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi
Tutkimustietovaranto
Kysely sosiaalisen median käytöstä
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Yhteistyösopimuksen laadinta
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Asiakasosallisuuden edistäminen Kokemuksia pelillisestä kehittämisestä
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Metlan julkaisumittarit
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Monialainen yhteispalvelu
LAAJA HYVINVOINTIKERTOMUS JA HYVINVOINTISUUNNITELMA
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Datan avaamisen ohjeistus
Tervetuloa Innopajaan
Esityksen nimi / Tekijä
Terveydenedistämisaktiivisuus verkoston kunnissa
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Hyvinvointikompassi.fi
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Hyvinvointikompassi.fi
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
KEIJO KEIJO
Työpaja 4: Maakuntien tarpeet valtakunnallisille sote toimijoille
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Yhdessä enemmän, hyväksyttiin FinFamin vuosikokouksessa Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ja sen jäsenyhdistykset työstivät vuosien.
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Liiketoimintakauppoja hyödyntävä strategia Erkki Petäjä
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Järjestötieto muutoksessa
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
Korkeakouluille visuaalista analytiikkaa tarjoava Alasin-palvelu – työkaluja korkeakoulujen tiedolla johtamisen tueksi Korkeakoulun kehittämisen kannalta.
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Digitaalinen turvallisuus turvaa digitaalisia palveluita ja tiedonhallintaa.
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla Tampere 6.10.

Sähköinen hyvinvointikertomus Tiedolla johtamisen työväline Käyttäjinä pääasiassa kunnat ja kuntayhtymät Tuottaa vertailevaa tietoa strategiatyöhön sekä toiminnan ja talouden suunnitteluun, toteutukseen, raportointiin ja arviointiin Vertailutietoa kunnan, seudun, alueen ja koko maan elinvoimasta, taloudesta, rakenteista ja väestöryhmittäistä tietoa ihmisten hyvinvoinnista ja julkisista palveluista Voidaan lisätä myös kunta- tai kuntayhtymäkohtaista tietoa Käytetään poikkitoiminnallisesti laajassa yhteistyössä Tuloksena valmistuu strategiaa ja sen toimeenpanoa tukeva hyvinvointikertomus-asiakirja Valtuusto hyväksyy asiakirjan osaksi kunnan tai kuntayhtymän valtuustokausittaista talouden ja toiminnan suunnittelua, toteutusta ja arviointia sekä vuosittaista raportointia

Sähköinen hyvinvointikertomus (SHVK) Kunnassa eri hallinnonalojen yhdessä laatima asiakirja Poliittisen päätöksen- teon työväline Johtamisen työväline Seurannan työväline: strukturoitu rakenne Arvioinnin työ-väline: yhteiset indikaattorit Strategiatyön sekä toiminnan ja talouden suunnittelun perusta Väestöryhmittäinen yhteinen hyvinvointitieto ja sen tulkinta Hyvinvoinnin edistämisen suunnitelma Hyvinvoinnin edistämistoiminnan ja politiikan arviointi = valtuustokausittainen suunnitelma ja vuosittainen raportointi Terveydenhuoltolaki2§, 12 §

Tuetaan strategian toimeenpanoa, arviointia ja vuotuista käyttötalouden suunnittelua Kunnissa mietitään entistä enemmän hyvinvointikertomuksen toimivampaa yhteyttä kuntastrategiaan sekä toiminnan ja talouden vuosittaiseen suunnitteluun ja seurattaviin mittareihin. FCG järjestää kunnan johtoryhmille, hyvinvointiryhmille ja luottamushenkilöille koulutuksia ja työpajoja.

Indikaattorimaailma Omat Lisätyt indikaattorit Indikaattoritieto joka ei ole valtakunnallisesti ladattavissa (esim. omat kyselyt, tilastot ja palautteet) Lisätyt indikaattorit THL:n Sotkanet-tietokannasta haettavissa olevat indikaattorit Täydentävät indikaattorit Täydentävät perusindikaattoreita, voidaan siirtää osaksi perusindikaattoreita Perusindikaattorit Indikaattori-paketteihin oletuksena sisältyvät kansalliset indikaattorit Työvälineessä valmiina

Indikaattoritiedon tulkinta Indikaattoriarvon suhteellinen muutos (ilmaistaan aina prosentteina; vuosiraportissa verrataan edeltävän vuoden, laajassa kertomuksessa viiden vuoden takaiseen arvoon) Viimeisin indikaattoriarvo omassa kunnassa ja vertailukunnissa sekä tämän mukainen järjestys ja vertailu Ympyrän kehän vahvuus ilmaisee muutoksen voimakkuutta – mitä paksumpi ympyrän kehä, sitä suurempi muutos.

Tehtävä: Lähtekää tekemään hyvinvointikertomusta, jossa käsitellään tapaturmia: Missä osiossa käsittelisit tapaturmia? Mistä taustatukea teeman käsittelyyn? Mitä tahoja kutsuisit tämän asian valmisteluun? Valitkaa työvälineestä 5 indikaattoria (Sotkanetin tai omia indikaattoreita) Valitkaa ainakin yksi vertailun kohde Mitä toimenpiteitä tapaturmien välttämiseksi? Mistä niitä voisi löytää?

Keskustelua Oletteko hyödyntäneet kunnassanne sähköistä hyvinvointikertomusta? Osallistuuko sähköisen hyvinvointikertomuksen työstöön organisaation läpileikkaavasti asiantuntijoita? Mitä haasteita sähköisessä hyvinvointikertomuksessa on? Mitä hyötyjä hyvinvointikertomuksen sähköisessä työkalusta on organisaatiollesi? Vahvistaako sähköinen hyvinvointikertomus kunnassanne hyvinvointikertomuksen käytännön hyödyntämistä?