Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heijastuksia elämästä
Advertisements

Eli miten tietoa käsitellään sosiaalisessa tilanteessa, vuorovaikutuksessa.
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Pidä turvallisuusväli
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Majakka Markku ja Virve Pellinen
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
11 Taloushallinnon opiskelusta. Teemana kannattavuusajattelu • Perusvalmiudet ymmärtää yritysten tuottamaa taloudellista tietoa • Tietoa tarvitsevat –
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
NALLE PUH.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Ryhmä-dynamiikka: liittymisen ja erillisyyden vuorovaikutusta ryhmässä
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Ajatuksia oppimisesta
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Aggressiontunne Luento nro 1..
Työpaikat kuntoon - pilotti Luottamusmieskonferenssi Aki Rouhiainen
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
VUOROVAIKUTUS.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Vuorovaikutustaidot Hurtig Kertaus 1) Minkälaisia tunteita on? 2) Mistä tunteiden ilmaiseminen riippuu? 3) Kerro kasvojen merkityksestä tunteiden.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähiopetuskerta.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Usko ja riippuvuudet Pekka Lund Mistä puhumme, kun puhumme riippuvuuksista? Pekka Lund
Pekka Lund Usko ja riippuvuudet.
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Tämä on mun juttu – yrittäjyyskasvatusta alakoululaisille
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Kieli itseilmaisun välineenä
Mielenterveyden häiriö
tunteet ja kehityspsykologia
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Ready, steady.... GO & GET INTERNATIONAL Kansainvälisyys on taitolaji
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
11 Psyykkinen itsesäätely on puolustus- ja hallintakeinojen käyttöä
Millainen kirjoittaja olet?
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Volitioprosessi, tahdon!
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
TERVEYSTIETO 8 Aloitus.
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja Kevät 2011 Haaga-Helia AMK Monica Åberg

Reaktiomalli Joustava hyvä tyyppi OPITTU MALLI: Omien mielipiteiden ilmaisu tai omien oikeutettujen intressien ajaminen myös silloin kun se johtaa konflikti-tilanteeseen Pelko, epävarmuus Saanko huonon leiman, olenko kohtuuton, miten tämä vaikuttaa asemaani jne. Kokonainen ihminen (kapasiteetti käyttöön) ELÄÄ – LÖYTÄÄ INTOHIMON sisäisesti ohjautuva, oman instrumentin optimaalinen käyttö! Hoitaa homman hyvin eikä ole vaikea/ hankala henkilö – rakentava ja muita huomioiva Voi helposti perustella itselleen (ja muille, että tämä on oikeutettua) Arvostusta, kaverit rohkaisevat, lohtu: esim. muilla menee huonommin Elämä puskee virtaan (haluammeko vai ei) SELVITÄÄN – VOI OLLA IHAN OK - ulkoa ohjautuva, ”ei vaihto-ehtoja”-ajattelu urautuminen, varuillaan olo Tyhjiö, ei ole ottanut omistajuutta kaikista ominaisuuksista En ole luova, vaikuttanut uravalintoihin, en osannut pitää puoliani, pienkatteisia projekteja, paljon työtä. Toiset: sinähän olet niin itsenäinen, fiksu jne. On vaikea olla raadollinen itse meidän kulttuurissamme (kaikki hyvä tyyppi standardit) Ei ole tilaa… vihko

Toinen puoli ”Jyrä” OPITTU MALLI: Eteenpäin pyrkivä, röyhkeä ja dominoiva tyyppi Tarttuu aina mahdollisuuteen vaikuttaa ja ilmaisemaan mielipiteen vaikkei tuntisi asiaa kovin hyvin, ”ottaa omansa” Elämä puskee virtaan (haluammeko vai ei) SELVITÄÄN – IHAN OK urautuminen, varuillaan olo, ulkoa ohjautuva, peliä pelaileva Toisten huomiointi ja rakentavien ratkaisujen etsiminen Pelko, epävarmuus Menetänkö kontrollin, ajavatko muut ohitseni, epävarmuuttani ei saa huomata jne. Kokonainen ihminen (kapasiteetti käyttöön) ELÄÄ – LÖYTÄÄ INTOHIMON sisäisesti ohjautuva, oman instrumentin optimaalinen käyttö! Tyhjiö, ei ole ottanut omistajuutta kaikista ominaisuuksista En ole luova, vaikuttanut uravalintoihin, en osannut pitää puoliani, pienkatteisia projekteja, paljon työtä. Toiset: sinähän olet niin itsenäinen, fiksu jne. On vaikea olla raadollinen itse meidän kulttuurissamme (kaikki hyvä tyyppi standardit) Ei ole tilaa… vihko