Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Kansantaudit.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakointi ja seksi.
Koira - Koira on nelijalkainen - Nisäkäs - Sille voi opettaa erilaisia temppuja - Yleensä ne ovat ihmisten lemmikkejä, mutta niitä voi myös käyttää pelastajakoirina.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
Tupakan uho ja tuho    .
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Eläin ympäristöoikeuden tutkimuskohteena
Alkoholi Kpl 24.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
TUPAKKA KPL 23.
Rintasyöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Päihdyttäviä aineita.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
SYÖPÄ.
Vaahtera.
Yhteyttäminen.
Huumeet.
Alkoholista asiallista kpl.24
Psyykkinen terveys.
Kortepohjan koulun sisäilmasto-oirekysely
Puhdas aine ja seos Puhdas aine muodostuu keskenään samanlaisista rakenneosista. Puhtaalla aineella on kolme olomuotoa ja tarkat sulamis- ja kiehumispisteet.
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Käyttöturvatiedotteet
Välittömästi myrkyllinen Immediately toxic
Kemikaalin tunnistustiedot
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Kansanterveys ; koko väestön terveys
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L.

Nikotiini=koukuttava ainesosa tupakassa Häkä=hiilimonoksidi,väritön,hajuton,mauton ja myrkyllinen kaasu Terva=mustaa,tahmeaa ainetta Kokeilu ei tapa, mutta se koukuttaa. Tupakointi vanhentaa ihoa. Tupakointi tappaa. Tupakan savussa on yli 4000 erilaista ainetta, joista ainakin 50 aiheuttaa syöpää.

Lemmikit kärsivät tupakan savusta Myös lemmikit kärsivät tupakan savusta. Tupakan savu aiheuttaa lemmikeille samanlaisia oireita kuin ihmisille. Tupakan savu ärsyttää kissojen ja koirien silmiä ja tekee niille tukalan olon. Monissa eläinnäyttelyissä on alettu kieltää tupakointia ja ihan syystä.

Tupakoivan nuoren terveys kovilla: Tupakoivat väsyvät helpommin Tupakoivilla on enemmän vatsakipuja ja päänsärkyä Tupakointi hidastaa keuhkojen kasvua pysyvästi Tupakoivilla astman sairastumisen riski kasvaa Tupakointi huonontaa ihoa, lisää näppyjä ja ryppyjä

Kysymykset

Tupakan savu on haitaksi lemmikeille. O/V

Tupakointi ei voi tappaa. O/V

Muutaman vuoden tupakointi ei haittaa. O/V

Tupakointi hidastaa keuhkojen kasvua. O/V

Monissa eläinnäyttelyissä on alettu kieltää tupakointia. O/V

Tupakointi voi aiheuttaa syöpää. O/V

Vastaukset: 1) O 2) V 3) V 4) O 5) O 6) O