Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Advertisements

Euroopan sosiaalirahasto ja kulttuurin ja luovien alojen kehittäminen ohjelmakaudella Kuntakulttuuri kohtaa Lapin kuntakulttuurityöntekijöiden.
O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu Ylitarkastaja Seija Rasku.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
EU-rahoitus Järjestöpäivä Taneli Tiilikainen.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Nuorten hyvinvointia tukevat ESR-hankkeet
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
ESR-painotukset Länsi-Suomessa ohjelmakaudella
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Osallistamalla osaamista-toimenpidekokonaisuus ja seuraava haku
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
ESR-haun painopisteet
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Luovaa osaamista Hakuaika
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Kestävää kasvua ja työtä ESR
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Sakari Kainulainen, Sokra-hanke
Hanke
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Rovaniemen omaisten työryhmä
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland LUOVAA OSAAMISTA JA OSALLISTAMALLA OSAAMISTA - TOIMENPIDEKOKONAISUUKSIEN YHTEINEN AKTIVOINTI- JA KOORDINOINTIHANKE 2.4 TL 4 Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen (ESR)

OSALLISTAMALLA OSAAMISTA Valtakunnallinen toimenpidekokonaisuus: Osallistamalla osaamista Erityistavoite: 9.1. Siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantaminen Polarisaatio kaupungeissa johtaa tilanteeseen, jossa yhteiskunnan ulkopuolelle jää ihmisiä. Hankkeiden tavoitteena on ratkaista ongelma luomalla sosiaalisia innovaatioita, jotka edistävät kansalaisosallisuutta estäen samalla syrjäytymistä. Osallisuutta kehitetään kulttuuri-, liikunta-, ja nuorisoalan yhteistyöllä.

Hankkeiden TOIMENPITEITÄ Monialaisen ja -ammatillisen osaamisen vahvistaminen. Vahvistetaan kolmannen, julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden monialaista ja –ammatillista osaamista, osaamisverkostoja ja -rakenteita ja lisätään koordinaatiota koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheita tukevissa toiminnoissa ja palveluissa. Tuotetaan uudenlaisia toimintamuotoja ja -menetelmiä, aktivoidaan toimijoita ja palveluiden käyttäjiä ja kehitetään toimenpidekokonaisuuteen liittyvää seurantaa ja arviointia. Osallisuus, vaikuttaminen ja hyvinvointi nuorten toimintaympäristöissä. Ehkäistään nuorten elinympäristöjen ja ryhmien eriytymisestä johtuvien erojen vaikutusta koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheissa edistämällä osallisuutta ja hyvinvointia arjen toimintaympäristöissä. Kehitetään kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisotyön osallistavia sekä niiden ja oppilaitosten yhteistoimintaa vahvistavia toimintamuotoja nuorten työ- ja toimintakyvyn vahvistamiseksi. Lisätään nuorten vaikutusmahdollisuuksia ja verkostoidaan eri toimijoita ja niiden osaamisresursseja (koulu, järjestöt, digitaaliset ja kaupalliset ympäristöt ja palvelut). Taide-, kulttuuri- ja liikuntalähtöiset menetelmät. Osana monialaista kehittämistoimintaa mallinnetaan, pilotoidaan ja verkotetaan osaamisen hyödyntämistä tukevia ja työelämää kehittäviä taide-, kulttuuri- ja liikuntalähtöisiä menetelmiä,