Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Advertisements

KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Suomen latu ry Marina Tuura.
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO PETS 2007.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
ELMERI – YLÄKOULUIKÄISTEN ELÄMÄN- JA PAINONHALLINTAPROJEKTI HUOLTOLIITTO RY
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
© Aseman Lapset ry 2009 A-taso 1. © Aseman Lapset ry 2009 A-taso 2 Walkers-Hubu-bussiprojekti - Keväällä 2011 alkanut kehittämishanke, päättyy joulukuussa.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Päihdeongelmien torjunta - kaikkien yhteinen asia
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
AIKUINEN OPPIJA.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Etsivä nuorisotyö.
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2010 Aune Flinck, Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/20121 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Lapset ja nuoret tietokoneen käyttäjinä Historioitsijan näkökulma Digitaalinen kulttuuri Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitos Porin yliopistokeskus.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Kanta-Hämeen poliisilaitos Nuorten rikoksiin ja häiriökäyttäytymiseen sekä perhe- ja parisuhdeväkivaltaan puuttuminen Sirkku Nurmi vanhempi konstaapeli,
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyvä nuori EFCAP Marja Työläjärvi.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Psyykkisen kehityksen keskeiset tekijät ja uhkat eri ikäkausina
Muutamia tärkeitä asioita
Kokemuksia pilottikouluista
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Punainen Risti, Helsingin ja Uudenmaan piiri Tapani Tulkki
Eveliina Karjalainen.
Nuoret aikuiset.
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2015
Sosiaalisten verkostojen analyysi (ja Web2.0)
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
Osallistava kerhotoiminta
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Dialogisuus asiakastyössä
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus Helsingin poliisilaitos 2015 Rikosylikomisario Kari Niinimäki 10.1.2018

Aiheita ja tilastohaasteita Rikostilastoja Maahanmuuttajat Turvapaikan hakijat, puutteellinen luokittelu Liikkuva rikollisuus sotkee tilastot, erityisesti aikuisissa Helsingin poliisin menetelmistä Ennalta estävyys Yhteistyö 10.1.2018

Maahanmuuttajien rikollisuus ikäryhmittäin Suomessa 10.1.2018

Vertailu suomalaisiin nuoriin alle 21 v. rikoksesta epäiltynä 2015 Suomessa - rikoslakirikokset 7 % kaikista - omaisuusrikokset 8 % - henki ja terveys 11 % - seksuaalirikokset 15 % - törkeä ryöstö 10 % Helsingissä - rikoslakirikokset 14 % kaikista - omaisuusrikokset 13 % - henki ja terveys 16 % - seksuaalirikokset 27 % - törkeä ryöstö 30 % 10.1.2018

Maahanmuuttajanuoret alle 21 v. asianomistajana ja epäiltynä 2015 10.1.2018

Alle 21 –vuotiaiden maahanmuuttajien rikollisuus Suomessa Ei aikuisissa Ei aikuisissa Ei aikuisissa Ei aikuisissa 10.1.2018

Maahanmuuttajien rikoslajit ikäryhmittäin 2015 Alle 15 15- 17 18- 20 10.1.2018

Maahanmuutajanuoret epäiltynä väkivaltarikoksiin 10.1.2018

Maahanmuutajanuoret epäiltynä seksuaalirikoksiin 10.1.2018

Maahanmuutajanuoret epäiltynä ryöstörikoksiin 10.1.2018

Maahanmuutajanuorten päihdekiinniotot 10.1.2018

Maahanmuutajanuoret epäiltynä ryöstörikoksiin Helsingissä Vuonna 2013 perustetun ryöstöryhmän merkitys? 10.1.2018

Tapausesimerkki; Nuoren miehen tausta Afrikassa Isän kautta perheen yhdistäminen vuonna 2008, jolloin 10 -vuotias Päätyy lasten kotiin asumaan, josta karkailee 2014 Nyt omassa vuokra-asunnossa Opiskelupaikka ammattikoulussa, varsin hyvä suomenkielen taito Lähes kaikki rikosilmoitukset vuodelta 2016 6 kk sisään useampia ryöstöjä ja muutama törkeä ryöstö Pienen nuorisoryhmän johtohenkilö nyt 18 -vuotiaana 10.1.2018

Turvapaikanhakijat 2015-2016 asianomistajana ja epäiltynä Suurelta osin keskinäisiä pienehköjä omaisuusrikoksia ja pahoinpitelyitä. 10.1.2018

Turvapaikanhakija rikoksesta epäiltynä 2015 ei valtiorajarikoksia eikä liitännäisrikoksia 10.1.2018

Turvapaikanhakijoiden rikosnimikkeet epäillyn asemassa 10.1.2018

Helsingin poliisin ennalta estävä toiminta Organisaatiossa on ennalta estävä toiminto Sosiaaliviranomaisia päivittäin paikalla Aktiivinen nuorten kohtaaminen kaupungilla Aktiivinen maahanmuuttajien kohtaaminen Yhteistyö Sovittelutoimisto päivittäin paikalla Yksi komisario Helsingin kaupungin turvaosastolla Kuukausittaiset kokoukset (Helsingin kaupunki, VR, HSL, Aseman Lapset ry, Snellu/Saapas …) Uusia avauksia Helsingin poliisissa työharjoittelupaikkoja nuorille, myös maanmuuttajataustaisille 10.1.2018

Helsingin poliisin ennalta estävä toiminto 40 työntekijää kenttäyksikön osana Kolme kenttä ryhmää, joilla oma erityisosaaminen; kieli ja kulttuuri, nuoret ja aatteelliset järjestöt Nettipoliisiryhmä Katse eteenpäin, mitä pitää korjata nuoren elämässä Keskeisiä kysymyksiä Nuorelle koulutuspaikka ja harrastuksia Luottamus viranomaisiin rakennettava Poliisi tunnistaa ja ohjaa oikealle taholle palveluiden piiriin Poliisi seuraa tilanteen kehitystä Aktiivinen maahanmuuttajien kohtaaminen Moskeijat ja järjestöt -> 30-40 yhteyttä ylläpidettävänä Huomioitava myös vanhemmat -> tieto ei tavoita, ei osata toimia, kielitaito ei riitä, luontainen tukiverkko puuttuu tai puutteellinen 10.1.2018

Yhteistyö sovittelutoiminta Myös tulkkipalvelut tarjolla ja käytössä Tärkeät edut; aito kohtaaminen ja nopeus Katse eteenpäin vs. rikosprosessi katse taaksepäin Erikoistuneita sovittelijoita lähisuhdeväkivaltaan ja nuorille Myös maahanmuuttajia sovittelijoina 10.1.2018

Sovittelutoiminta Helsingissä per epäillyn ikä https://www.thl.fi/fi/tilastot/tilastot-aiheittain/aikuisten-sosiaalipalvelut/rikos-ja-riita-asioiden-sovittelu 10.1.2018

Yhteenveto ja tulevaisuus? Tilanne hallinnassa, ei nuorisojengejä Pysyvä haaste, mahdollisesti kasvava Uhkakuvia Ruotsissa Ilmiö on pyrittävä ymmärtämään ja uusia työkaluja tarvitaan Yhteistyö ja ennakoiminen avainsanoja 10.1.2018