Vesihuollon kehittämissuunnitelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
TIEDOTUSTILAISUUS TAKAMAAN KOULU
TIEDOTUSTILAISUUS VAHANNAN KOULU
LAUKAAN VESI- JA VIEMÄRILAITOS
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjät ry:n infotilaisuus vahingonkorvausasioista Vesihuoltolain mukaisesta virhevastuusta VT Pirkka-Petri Lebedeff.
VESIHUOLTOLAIN UUDISTUS
Talousveden laatuvaatimukset

Lopen vesihuoltopäivä Lainsäädäntö ja kunnan käytäntö jätevesiasioissa Juha Viinikka ympäristöpäällikkö.
Ympäristövaikutusten arvioinnin tavoite
VESIOSUUSKUNNAT NURMIJÄRVELLÄ Mahdollisuus maaseudun vesihuollon kehittämiseen.
Maaseutuohjelma Väylä vaikuttamiseen, tie toteutukseen
Päästöoikeusmarkkinoiden analysointi ja riskienhallinta POMAR / MARMET Helsingin yliopisto Ympäristöekonomia Teknillinen korkeakoulu Ympäristö- ja laatujohtamisen.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Varsinais-Suomen ELY-keskus, Jyrki Lammila
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
Hulevesiin liittyvä lainsäädäntö ja sen kehitysnäkymät
Vesihuolto-osuuskunnat osana kansallista vesihuoltopolitiikkaa Pellervon Päivä 2010 Vesihuolto-osuuskunta -seminaari Helsinki, Jaakko Sierla,
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Strategisesti eheytyvä kaupunkiseutu? Näkökulmia Tampereen seudun rakennesuunnitelmatyöhön Jari Kolehmainen Olli Ruokolainen Tampereen yliopisto.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
Diskurssi Oy ARVIOINTIOHJELMA ü Toimii  Suunnitelmana ja tehtävänkuvauksena  Julkisen keskustelun tukena ü Pyritään varmistamaan  Kattavuus  Julkisuus.
17/6/2009 Päijät-Hämeen haja-asutuksen vesihuollon kehittämissuunnitelma Vesihuollon kehittämissuunnitelmat Vesihuoltopäivä Suvi Virta.
KUUMA –johtokunta HS
Vesihuoltolainsäädäntö elintarviketeollisuuden kannalta Antti Belinskij Vanhempi hallitussihteeri Maa- ja metsätalousministeriö If, vesiseminaari,
ISO GPS-toleranssit 6 Yleistoleranssit
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
LAUKAAN KUNTA TA 2017 Vuosikello Lasse Leppä Kunnanhallitus
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
Julkisen hallinnon yhteinen tuki- ja ylläpitotehtävien eAMS-malli Christian Jämsen
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
2016 LOHJAN KAUPUNKI Vesilaitoksen toimintamuodon esiselvitys
AU / Ammatillisen kuntajohtamisen välineistä uuden kuntalain (410/2015) mukaan Kunnallistieteen päivät, Helsinki / Työryhmä:
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Investointi pankin näkökulmasta
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Osmo Seppälä, toimitusjohtaja Vesi- ja viemärilaitosyhdistys VVY
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Osatyökykyisille tie työelämään
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Talousvesi -harjoitustehtävä Anniina, Emma, Eero, Jan, Tuomas
TALOUSVESI- Ulkopuoliset asiantuntijat, näytteenottajat ja vesityökortti. Roosa Aavikko, Antti Halonen, Lasse Hämäläinen, Paul ” Waffa” Streng & Tomi.
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Ympäristötoimiala
Vesiosuuskunnat ELY- keskuksen näkökulmasta
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Sote-uudistuksen toimeenpano
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Liiketoimintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Vesihuollon kehittämissuunnitelma Pudasjärven kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma 12.10.2015

Vesihuollon termejä Vesihuolto; vesihuollolla tarkoitetaan veden johtamista, käsittelyä ja toimittamista talous-vetenä käytettäväksi sekä jäteveden poisjohtamista ja käsittelyä (Vesihuoltolaki 3 §).   Vesihuoltolaitos; laitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella (Vesihuoltolaki 3 §). Toiminta-alue; on vesihuoltolain mukaisen vesihuoltolaitoksen toiminta-alue. Vesihuolto-laitos huolehtii toiminta-alueellaan vesihuollosta yhdyskuntakehityksen tarpeita vastaavasti. Kunta hyväksyy vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen. Vaikutusalue; on vesihuoltolain mukaisen vesihuoltolaitoksen tai muun vesihuoltopalveluja tarjoavan laitoksen epävirallinen vaikutusalue. Vaikutusalueiden rajat on määritetty siten, että ne kattavat pääasiassa olemassa olevat vesihuoltoverkostot. Vaikutusalueet on määritetty Koillismaan vesihuollon yleissuunnitelman yhteydessä (AIRIX Ympäristö Oy). Suunnittelualue; alue, jota vesihuollon kehittämissuunnitelma koskee (Pudasjärven kau-pungin alue). VHL; Vesihuoltolaki (119/2001) 12.10.2015

Vesihuoltolaki ja sen tavoitteita Vesihuoltolain (119/2001) tavoitteena on turvata sellainen vesihuolto, että kohtuullisin kustannuksin on saatavissa riittävästi terveydellisesti ja muutoinkin moitteetonta talous-vettä sekä terveyden- ja ympäristönsuojelun kannalta asianmukainen viemäröinti (VHL 1 §).   Laki vesihuoltolain muuttamisesta (681/2014) on tullut voimaan 1.9.2014 ja se on sisällytetty vesihuoltolakiin (119/2001). Lain tavoitteiden toteuttamiseksi kunnan tulee yhteistyössä alueensa vesihuoltolaitosten, laitoksille vettä toimittavien ja niiden jätevesiä käsittelevien sekä muiden kuntien kanssa kehittää vesihuoltoa alueellaan yhdyskuntakehitystä vastaavasti sekä osallistua vesihuollon alueelliseen yleissuunnitteluun (VHL 5 §). Vesihuollon kehittämissuunnitelma on kunnan vesihuollon tavoitteita määrittelevä asiakirja, jolla ei ole oikeusvaikutusta. Vesihuollon kehittämissuunnitelma on tarkoitettu kunnan vesihuollon suunnittelun välineeksi ja vesihuollon tavoitteita määritteleväksi asiakirjaksi.

Pudasjärven kehittämissuunnitelma Pudasjärven kaupungille on laadittu vesihuollon kehittämissuunnitelma vuonna 2004. Nyt laadittu suunnitelma on päivitetty versio edellisestä. Suunnitelman ennusteet ovat Pudasjärven kaupungin vuoden 2040 arvioidun väestökehityksen mukaiset. Kehittämistoimenpiteet on laadittu vuoteen 2020 asti. Vesihuollon kehittämissuunnitelmaa tulisi päivittää neljän vuoden välein tai tarvittaessa.   Pudasjärven kaupunkia ja Taivalkosken kuntaa koskeva Koillismaan vesihuollon yleissuunnitelma ja osuuskuntien yhteistyöselvitys (AIRIX Ympäristö Oy) laadittiin vuosien 2010–2013 aikana. Työhön kuului kattava perusselvitys Pudasjärven kaupungin ja Taivalkosken kunnan vesihuollon nykytilasta. Työn lopputuotteeksi saatiin koottua laaja aineisto erilaisia teknisiä vaihtoehtoja vesihuollon tulevaa kehittämistä varten. Useat tässä Pudasjärven kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelmassa esitetyistä toimenpide-ehdotuksista pohjautuvatkin laadittuun Koillismaan vesihuollon yleissuunnitelmaan ja osuuskuntien yhteistyöselvitykseen.

Kehittäminen Vesihuoltolain kohdassa Vesihuollon yleinen kehittäminen säädetään, että kunnan tulee kehittää vesihuoltoa alueellaan yhdyskuntakehitystä vastaavasti. Vesihuollon kehittäminen tulee toteuttaa yhteistyössä vesihuoltolaitosten, laitoksille vettä toimittavien ja niiden jätevesiä käsittelevien sekä muiden kuntien kanssa. Lisäksi säädetään, että jos suurehkon asukasjoukon tarve taikka terveydelliset tai ympäristönsuojelulliset syyt sitä vaativat, kunnan tulee huolehtia siitä, että ryhdytään toimenpiteisiin tarvetta vastaavan vesihuoltolaitoksen perustamiseksi, vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen laajentamiseksi tai muun tarpeellisen vesihuollon palvelun saatavuuden turvaamiseksi. Myös toiminta-alueen pienentäminen voi tulla kyseseen. 12.10.2015

Maksut Vesihuoltolain mukaan vesihuollon maksujen tulee kattaa pitkällä aikavälillä vesihuollon kustannukset. Vesihuoltolaki mahdollistaa liittymis- ja perusmaksujen osalta erisuuruiset maksut eri alueille ja tällöin vesilaitoksella on mahdollisuus kohdentaa maksuja aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. Tällöin vesihuoltoverkostojen osalta periaatteina voidaan pitää, että Uudisalueiden investoinnit rahoitetaan kustannusvastaavasti liittymis- ja perusmaksuilla Toiminta-alueiden ulkopuolella investoinnit rahoittavat kiinteistönomistajat Verkostoinvestointien lisäksi investointitarpeita on myös talousveden tuotannon ja jäteveden käsittelyn osalta. Myös näiden investointien rahoitus tulee turvata 29.11.2010

Yhteenveto Vesihuollon kehittämissuunnitelma on strateginen asiakirja, jolla määritetään vesihuollon tavoitteita. Kehittämissuunnitelma ei ole oikeudellisesti sitova, vaan se toimii viranhaltijoiden ja päättäjien työkaluna kaupungin toimintoja kehitettäessä ja talousarviovalmistelussa. Erityisesti on syytä korostaa maankäytön suunnittelun, terveydensuojelun ja ympäristönsuojelun yhteyttä vesihuollon kehittämiseen. Vesihuoltolaitoksilla on vastuu omasta toiminnasta. Taksojen riittävyys, varautuminen sekä valmius häiriötilanteisiin ja isännöinti ovat kehitettäviä toimenpiteitä. Pudasjärven kaupunki pyrkii tiedottamalla tukemaan vesilaitosten toimintaa. 12.10.2015