Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista 2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työaika, kustannukset Raimo Söder, Teme Tekijä
Advertisements

Työnantajavelvoitteista
Kotitalousvähennys Marina Rosas Uudenmaan verotoimisto
Joukkueenjohtajan tehtävät Pajamäen Pallo-Veikot, PPV
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
TASO OHJELMA Muutokset 2010.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Palkat kirjanpidossa.
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
T04 Toimitsijatehtävät. Toimitsijakassi • Tulostaulu • Sekuntikello • Joukkuevirhemerkit (punaiset mukit) • Kiistanuoli • Pöytäkirjakansio – Pöytäkirjat.
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
Arvonlisävero budjetoinnissa
Palkkahallinto Palkkahallinnon tehtävänä on taata lakien, asetusten ja sopimusten noudattaminen sekä palkkojen maksaminen työntekijöille oikean suuruisina.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Tutkijana ulkomailla /
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET
Palkkahallinto Palkkahallinnon tehtävänä on taata lakien, asetusten ja sopimusten noudattaminen sekä palkkojen maksaminen työntekijöille oikean suuruisina.
Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Verotuksen perusteet – Matkat
HyPS P06 Joukkueen omat säännöt 1. 2 Säännöt Kannustamme reilusti ja rehdisti kaikkia, emme arvostele toisten suorituksia Kiusaamissa ja häiriökäyttätymisissä.
Esittely koululaisille Verohallinto 2015
MAATILAN VERO-SUUNNITTELU VUODEN PÄÄTTYESSÄ
Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tarkennettu ja koottu ohjeistus erotuomareille sarjamääräyksiin sisältyvistä.
Verotuksen perusteet VI Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprof. Tomi Viitala.
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset.
MARIKA MÄKELÄ 2014 LÄHDE: TALOUSHALLINNON TAITAJAKSI (2014) OSTORESKONTRA.
Uuden yrityksen verotus Verohallinto. 2 Sisältö Määritelmiä Yritysmuodon valinta Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnon rekisterit Ennakkoperintärekisteri.
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Talousohjeet Yhdistyksen talous. TIETO – TAITO – TUNNE Joukkueen talous Seuran vuosikokous Toimintakertomus sekä tilinpäätös. Seuraavan kauden toimintasuunnitelma.
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen Verohallinto.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
2016. Verokortista näkyy veroprosenttisi Vie verokortti töihin ja seuraa tuloja sekä ennakonpidätyksen määrää Ilman verokorttia palkastasi pidätetään.
Seuratuomaritoiminta – uusi mahdollisuus Suomen Jääkiekkoliitto1.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
P15 kausisuunnitelma Kausi
Tervetuloa töihin! Hyvää kesää työn merkeissä!
Verotuksen perusteet – Matkat
Verotuksen perusteet – Matkat
Tai vaihtoehtoisesti
Koulutuskaavio 2017 Erotuomarin peruskurssi Palloliiton koulutus
Haukat Ohjeet toiminnantarkastajalle
Perhevapaakorvaus työnantajalle
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista (2015) ja soveltaminen Blues Volley:ssä.
Arvonlisävero Välillinen vero
Personal trainerin verotus
Suomen verotus selkokielellä
Sinulle – veroilmoitus verkossa
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset
Kotitalousvähennys.
Palkanlaskennan perusteet
TYÖSUHTEEN EHTOJA Työehtosopimus: Palkanmaksu: Sairasloma-ajan palkka:
HTT- TAVARANTARKASTUS
Verotuksen perusteet – Matkat
Työsuhde, toimeksianto vai yritystoiminta?
Verotuksen perusteet – Matkat
Luontoisedut ja verovapaat kustannusten korvaukset
Manse PP ry Rahastonhoitajien info
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Ennakkovero-lippumiehet
Suomen verotus selkokielellä
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Esityksen transkriptio:

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista 2015

Erotuomaripalkkion ennakkoperintä Erotuomaripalkkio ei ole palkkaa vaan työkorvausta (EPL 25 §) Työkorvauksesta toimitetaan ennakonpidätys (jos ei henkilökohtaista ennakkoperintärekisterimerkintää), mutta ei suoriteta työnantajan sosiaaliturvamaksua Jos yksittäinen satunnainen palkkiosuoritus on enintään 20 €, niin ei ennakonpidätysvelvollisuutta (EPA 14 §). Palkkiot kuitenkin ilmoitetaan verottajalle. Palkkion maksaja ei toimita ennakonpidätystä matkakustannuksista, jotka eivät poikkea verohallinnon vuosittain vahvistamista enimmäismääristä (ks. seuraava sivu)

Erotuomaripalkkion ennakkoperintä Verohallinnon hyväksymät verottomien matkakorvausten enimmäismäärät vuonna 2017: Km-korvaus omalla autolla 41 senttiä/km (sekä +3 senttiä/km/lisähenkilö) Kotimaan päivärahoissa peruslähtökohta yli 15 km:n matka kotoa ottelupaikalle Osapäiväraha 19 €, jos matkan kesto ylittää 6 tuntia (puolitetaan, jos yksi tarjottu ateria) Kokopäiväraha 41 €, jos matkan kesto ylittää 10 tuntia (puolitetaan, jos 2 tarjottua ateriaa) Ateriakorvauksen määrä 10,25 € ja sen edellytykset: Ei suoriteta päivärahaa Ei mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan (tai esim. käydä kotona) Luonnollinen edellytys: jos seura tarjoaa aterian (lämmin ruoka), niin ei ateriakorvausta

Erotuomarin palkkioprosessin vaiheet Erotuomari laatii palkkiolaskun seuralle. Sivutuloverokortin (tai freelancer-verokortin) kopio liitetään verovuoden ensimmäisen palkkiolaskun oheen. Jos erotuomari on ennakkoperintärekisterissä, se tarkistetaan YTJ-järjestelmästä (www.ytj.fi). Palkkio ja matkakorvaukset on eriteltävä laskulla selvästi. Turnausvastaava tarkastaa laskun ja suorittaa laskusta maksun tuomarille; yli 20 euron palkkiosta vähennetään verokortin mukainen ennakonpidätys (tai 60 % jos verokorttia ei ole). Mikäli erotuomari on ennakkoperintärekisterissä, ei vähennyksiä tehdä. Matkakorvauksista tai päivärahoista ei vähennystä tehdä. (Vinkki tuomareille: maksutilannetta nopeuttaa, jos tuomari on laskenut vähennettävän ennakonpidätyksen valmiiksi laskulle niin, että laskulla on valmiina maksettava nettosumma.) Seura antaa kausiveroilmoituksen verohallinnolle palkkioista ja ennakonpidätyksistä. Seura tilittää ennakonpidätyksen verohallinnolle. Seura laatii palkkionsaajakohtaisen vuosi-ilmoituksen verohallinnolle.

Joukkueen vastuut (BV:n lisäohjeistus) Turnauksen/ottelun järjestävän joukkueen (turnausvastaavan, valmentajan tai jojon) vastuulla on, että tuomarilasku on asianmukaisesti täytetty ja tarkastettu sekä nettopalkkio maksettu. Verokortista ja ennakonpidätyksestä kannattaa mainita tuomarille jo ottelusta sovittaessa. Joukkueen edustaja toimittaa pikimmiten maksun jälkeen rahastonhoitajalle (Hannele Tuominen): erotuomarin laskun erotuomarin verokorttikopion (kerran vuodessa riittää) sekä tuomarin kotiosoitteen. * Voidaan todeta, että erotuomareiden ja joukkueiden tulee tuntea em. ohjeistus

Yleishyödyllisen seuran ilmoitusvelvollisuus ja ennakonpidätysten tilittäminen Seura laatii kausiveroilmoituksen (VEROH 4001) palkkioiden yhteismäärästä ja ennakonpidätyksistä verohallinnolle maksua seuraavan kuukauden 7. päivään (sähköiset 12. päivään) mennessä Seura tilittää ennakonpidätykset palkkioista verohallinnolle maksukuukautta seuraavan kuukauden 12. päivään mennessä Seura vastaa verovalvonnassa mahdollisesti ilmenevästä toimittamatta jätetystä ennakonpidätyksestä ja tilityspuutteista aiheutuvista seuraamuksista Seura laatii palkkionsaajakohtaisen vuosi-ilmoituksen (VEROH 7801) kalenterivuosittain tammikuussa 31.1. mennessä Maksajan yksilöintitiedot (nimi, y-tunnus yms.) Erotuomaripalkkiot suorituslaji H5 (kohta 10) Palkkioiden määrä (kohta 14) ja ennakonpidätykset (kohta 15) Päivärahat ja ateriakorvaukset(kohdat 50 -54) ja kilometrikorvaukset(kohdat 55 -56) Veronalaiset matkakustannusten korvaukset lisätään (kohta 14) mm. ateriakorvaukset tässä tapauksessa