Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Advertisements

P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa FT Sanna Ala-Kortesmaa Yliopisto-opettaja Tampereen teknillinen yliopisto.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
KiVa-ohjelmasta luopuminen ja uuden toimintatavan kehittäminen
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Rovastinkankaan koulun Joustava Esi- ja alkuopetus
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Infoa tutoropettajille
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Tervetuloa vanhempainiltaan!
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Opiskelijayhdistys toiminta
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
VERSO (kehitteillä) VERSO eli vertaissovittelu on ratkaisukeskeisyyteen pohjautuva menetelmä, joka tarjoaa vaihtoehtoisen ja vapaaehtoisen tavan ratkaista.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ammatinen koulutus uudistuu
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
Kuntoutuksen kuumat perunat
Lissabonin strategia 2010 Tavoitteena on luoda Euroopasta maailman kilpailukykyisin ja dynaamisin tietoon perustuva talous, joka kykenee ylläpitämään kestävää.
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
VERME - VERTAISMENTOROINTI
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin
Tervetuloa Innokylään!
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Oppimisen tukeminen Metsokankaan koulussa
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Osaamisen ennakointifoorumi
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin? Mikä Yhteispeli on? Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin? 1

Mikä Yhteispeli on? Tutkimukseen perustuvia johdonmukaisia, konkreettisia ja käytännönläheisiä työtapoja luokanopettajille ja rehtoreille koulun tavoitteellisen kehittämisen tueksi ala- ja yhtenäiskoulujen arkeen. Tavoitteena on lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen, kouluyhteisön hyvinvoinnin vahvistaminen sekä koulutyötä kuormittavien ongelmien ennaltaehkäisy. Yhteispeliä ovat olleet kehittämässä opettajat, rehtorit, oppilaat ja vanhemmat noin yhdeksän vuoden ajan. Yhteispelin kehittämis- ja tutkimustoiminnan on rahoittanut OKM. THL ja Ylöjärven kaupunki toimivat yhteistyökumppaneina. Tällä hetkellä Yhteispelikoulutuksia järjestää Niilo Mäki – instituutti OPH:n rahoituksella.

Millaisia tunne- ja vuorovaikutustaitoja Yhteispelillä vahvistetaan? Vuorovaikutustaidot kuuntelu, kertominen, vuorottelu, neuvottelu, avun pyytäminen Vastuun ja ongelmanratkaisun taidot toisen kunnioittaminen, yhteisten sääntöjen noudattaminen, ongelman tunnistaminen ja ratkaisu, taito asettaa realistisia tavoitteita Tunnetaidot omien ja muiden tunteiden tunnistaminen, nimeäminen ja säätely (Lindblom, Kampman, Ojala, Solantaus 2015)

Mitä vaikutuksia taitojen tukemisella haetaan? KOULUN ARJESSA MYÖHEMMIN ELÄMÄSSÄ luokkailmapiirin paraneminen akateemisen oppimisen paraneminen taitavampi ristiriitojen ratkaiseminen enemmän kaverisuhteita parempi itsetunto häiriökäyttäytymisen väheneminen koti-kouluyhteistyön parempi sujuminen opettajien työstressin väheneminen koulun kehittämisen paraneminen terveen psyykkisen kehityksen tuki kehityksellisten riskien väheneminen paremmat tunne- ja vuorovaikutustaidot päihteiden käytön väheneminen mielenterveysongelmien väheneminen (Catalano, 2002; Payton, 2008; Zins ,2007) Aika: 5 minuuttia Kouluttaja kertoo: Nämä slidellä olevat hyödyt oin kerätty eri ulkomaisista tutkimuksista, millaisia hyötyjä on tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemisesta voi olla koulussa käytännössä YLÖ-VA-RA on opettajat sanoittaneet paljon hyötyä luokkailmapiiriin, kiusaamisen vähenemiseen, kaverisuhteisiin sekä oman opettamisen motivaation nousemiseen ja jäsentämiseen Jalottelutauko 10 min!

Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Vuoden kestävän koulutusprosessin, johon osallistuvat koululta rehtori / apulaisrehtori, muutama asiasta kiinnostunut opettaja sekä koulun opetushenkilöstö. Rehtori ja asiasta kiinnostuneet opettajat osallistuvat alueellisiin koulutuksiin lähialueella 3 kertaa vuoden aikana. Kouluttaja saapuu kouluttamaan opetushenkilöstöä kullekin ilmoittautuneelle koululle 2 kertaa vuoden aikana. Mahdollisuus syventää osaamista mentor-koulutuksessa Koulutukset ovat ilmaisia. Koulun kustannettaviksi jäävät osallistujien matkakulut. 5

Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin? Jos kiinnostuit asiasta, ota asia puheeksi rehtorin kanssa. Keskustelkaa työyhteisössä halukkuudesta lähteä koulutusprosessiin mukaan ja sitoutumaan siihen lukuvuoden ajaksi. Koululta tulisi löytyä 2-4 opettajaa, jotka osallistuvat alueellisiin koulutuksiin sekä kokeilevat uusia toimintatapoja oppilaiden kanssa. Myös rehtori / apulaisrehtori osallistuvat alueellisiin koulutuksiin. Rehtori ilmoittaa koulun mukaan Yhteispeliin Niilo Mäki Instituutin sivujen kautta. http://kauppa.nmi.fi/product/915/yhteispeli--- hyvinvointia-ja-taitoja-koko-koululle-alkaen-syksy-2017 6

Lisätiedot: koulutussuunnittelija Maria Rintanen maria. rintanen@nmi Lisätiedot: koulutussuunnittelija Maria Rintanen maria.rintanen@nmi.fi p. 050 4413686 kouluttaja Tiina Ojala tiina.m.ojala@staff.uta.fi KIITOS!