Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Perusturvakuntayhtymä Akseli Organisaatiokaavio. Perusturvakuntayhtymä Akseli Tarkastuslautakunta 6 jäsentä Yhtymähallitus 9 jäsentä kuntayhtymänjohtaja.
Siun sote TUOTANTO Toimitusjohtaja Paikallisohjaus Yhtymävaltuusto SOTE-kuntayhtymäKunnat Hallitus Tark omistajaohjaus Paikalliset neuvottelukunnat JÄRJESTÄMISMALLI.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden.
Työeläkekuntoutuksen suuntaviivat
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Tilannekatsaus valtakunnallisesta ja Pohjois-Karjalan valmistelusta
Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Vaikuttamistyön jatkaminen – miten KUVE osallistetaan Kuntoutuskomitean työhön Sostessa P. Lapinleimu.
Kokemustiedon osuus hv kertomuksessa
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Strategiakori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen Sari Mäntylä (pj) Mika Gissler (siht.) Hannu Hämäläinen STM-yhteyshenkilö Tilannekatsaus.
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Pirkanmaan HYTE-teemaryhmän toimeenpanosuunnitelma Maakuntien HYTE-vertaisfoorumi Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen 1.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Ikääntyneiden ja vammaisten palvelut - työryhmä
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Verkoston ammattilaiset työkykyä tukemassa – työpaja
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Maakuntauudistuksen valmistelu Keski-Pohjanmaan maakunnassa
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
PoSoTellen kohti tulevaisuutta
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella Kehittämisjohtaja Anu Niemi Yleislääketieteen erikoislääkäri, kuntoutuksen erityispätevyys

Tulevaisuuden näkymät, rakennuspalikoita Uudet, kunta/sote rajapinnassa olevat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteet luotu, mutta haetaan vielä toimintamalleja ja –muotoja Kunnissa Siun sote neuvottelukunnat ( Siun sote on nimennyt edustajat/palvelujohtajat) Kuntien hyte ryhmät /hyvinvointikertomukset ( Siun sote on nimennyt kaksi kuntatasolla toimivaa edustajaa /”so ja te”)- lähempänä operatiivista työtä kuin neuvottelukunnat Siun soten valmistelun yhteydessä saadut kokemukset asukasosallisuudesta jalostumassa Siun soten osallisuussuunnitelmaksi Vahvistanut myös osallisuusymmärrystä kunnissa ja maakuntauudistuksen valmistelussa ( tulevaisuudessa maakunnan osallisuussuunnitelma)

Tulevaisuuden näkymät- pohjana rakennuspalikoita Siun soteen on perustettu toimitusjohtajan nimeämä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen moniammatillinen johtoryhmä, pj. Terveyden edistämisen prof. Tiina Laatikainen Jäsenet: vastaanottopalvelut, kuntoutus, lastensuojelu, ikäihmisten palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, suun terveydenhuolto, lapsiperheiden ennaltaehkäisevät palvelut, työterveyshuolto, henkilöstöpalvelut STM kärkihankkeet ( Ikäihmiset, Lape, VESOTE ) toimivat yhteistyömalleja/verkostojen rakentamisen tukena

Tulevaisuuden näkymät, rakennuspalikoita Järjestöyhteistyön rakenteet luotu Maakunnallinen ja paikallinen taso Maakuntauudistuksen valmistelussa mukana Siun soten johtoryhmän edustajat Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintamallien työstössä Siun soten edustus Alueellisen hyvinvointikertomuksen lisenssisopimus hankittu Siun sotelle -> siirtyy jatkossa maakuntaan Tiedolla johtamisen tueksi käynnissä sotetietovaraston toteutus ( sotetieto asiakas/potilaskontaktien yhteydessä tilastoitavasta HILMO datasta )

Tulevaisuuden näkymät, rakennuspalikoita Työllisten ja työttömien työkyvyttömyyden uhan ennaltaehkäisemiseksi on käynnistymässä toimintamallien rakentaminen/testaaminen akselilla työterveyshuollot ( yksityiset ja Siun sote tth )- perusterveydenhuolto – sosiaaliohjaus- kela – te hallinto – työkykykoordinaattorit Testataan samalla maakunnan järjestämisvastuulle ajateltua monitoimijuutta Työkykykoordinaattoreiden koulutus menossa ( 41 osallistujaa kuntien työllisyysyksiköistä, Siun soten eri toimialueilta, te- toimistoista, Kelalta, Karelia AMK, yksityiset palveluntuottajat)