Oppilaiden näkemyksiä maakunnastaan Pohjois-Kymenlaaksossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URHEAN yläkouluverkon seminaari 17. 9
Advertisements

Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
Puhelinkäyttäytyminen
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Museoiden ja koulujen välinen yhteistyö Kymenlaakson museon koulutuspäivä Merikeskus Vellamo Marja Salmijärvi.
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Suomen kartta.
Takamatkalta tähtien joukkoon Etelä-Pohjanmaan kansainvälistymisen edistäminen eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä Pertti Kinnunen
SEKOPUSSI. SEKOITETAAN: Kaikki TAVI-talon 2 vsk:n opiskelijat Kaikki kynnelle kykenevät opettajat MILLOIN - Syksyn ensimmäisellä opetusviikolla.
Polkuja filosofiaan PowerPoint-tiivistelmä ensimmäisestä kappaleesta
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
KIRJASTOLEHTI 2011 Asiakaslehti + ammattilehti. KIRJASTOLEHTI 2011 Ilmestyy 4 kertaa vuodessa Koostuu asiakaslehdestä, jota kirjastot voivat tilata asiakkailleen.
Talous- ja strategiaryhmä Tampereen työttömyys, kesäkuu 2006 Työttömyysasteen paraneminen on jatkunut tasaisesti lähes prosenttiyksikön vuosivauhtia syksystä.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Ira Ekholm 4A. 1. uutinen Ongelma: Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti * pohditaan ratkaisuja ongelmaan.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY - keskukset.
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
Suomea murtaen Milla Paloniemi: Kiroileva siili. Mitä puhekieli on? ● Jaottelu yleiskieli ~ puhekieli ● Puhuttua kieltä ● Murteet – Länsi- ja itämurteet.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
SUOMI OSAKSI RUOTSIN VALTAKUNTAA Hi 5 / Hämäläinen.
Kysely nuorille - alustavia tuloksia Seppo Huldén.
SUOMI ON MONIKULTTUURINEN MAA!
Teollisuuden perintö Pirkanmaalla
Reformaatio ja pyhäkoulu
Mitä tällä tunnilla tehdään?
2. oppitunti.
Kieli ja identiteetti.
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
Kirjallisuus.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Professori Matti Erosen ADVANCE-10K- projektin tutkimusryhmä, johon kuuluu tutkijoita Metlan sekä Helsingin ja Joen- suun yliopistoista, päätti vuonna.
Antiikki ja varhainen filosofia
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Tilastokartan tulkinta
Puhetilanteen kieli.
ESSEE.
Millainen oppija sinä olet?
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Yhdenvertaisuus koulussa
JÄRVI-SUOMI AnTtU IIRIS.
Terveystiedon ainereaali
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy
Tuhat Suomalaista - Sanomalehtien liitto
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen

Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
Marjo Särkkä-tirkkonen Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Cultura Yhdistävä tekijä
Jon Bodsworth / Wikimedia
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
Opintojen mitoitus suhteessa opintopistemäärään
Jämsän kaupungin nuorisokysely, kevät 2019
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

Oppilaiden näkemyksiä maakunnastaan Pohjois-Kymenlaaksossa Kymenlaaksolainen identiteetti –seminaari 25.4.2003 Helsingin yliopiston Aikuiskoulutuskeskuksen Kouvolan yksikkö Rehtori Kari Rajala Elimäen lukio

Tehtävänanto Lukiomme ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat miettivät 3-4 hengen ryhmissä, mitä kuuluu kymenlaaksolaiseen, suomalaisen ja eurooppalaisen identiteetin. Ohjeena oli kirjata ne ajatukset, jotka nopeasti tulivat mieleen lyhyesti paperille.

Mikä identiteetti? Koska identiteetti käsitteenä ei ollut välttämättä selkeä, niin ohjeeksi annettiin seuraavanlainen Jyväskylän yliopiston soveltavan kielitieteen keskuksen Identiteetit ja tutkimus -luentosarjaan kuuluneelle Identiteetti ja ero –luennolla esitetty identiteetin määritelmä.

Identiteetin määritelmä Yksinkertaisten voisi sanoa, että identiteetti pyrkii määrittelemään miten olemme samankaltaisia kuin muut ja miten eroamme toisista. Identiteetissä on siis kyse samankaltaisuudesta ja erilaisuudesta. Näin identiteetin käsite auttaa meitä ymmärtämään keitä olemme, mutta samalla se väistämättä erottaa ´meidät´ `toisista´. Lähde: Identiteetti ja ero http://www.solki.jyu.fi/identiteetit/kurssi/index.htm Identiteetit ja tutkimus, Soveltavan kielitieteen keskus http://www.solki.jyu.fi/

Kymenlaaksolaista identiteettiä elimäkeläisittäin murre maaseutu Kymijoki paperitehtaat

Murre Osa suomalaista murrebuumia? murteet suosiossa kirjoja ja sarjakuvia murteilla Sellaaset ihimiset , jollei oo selekiää omaa murretta tai slangia, alakaa kohta tuntia ittensä irentiteetittömiksi. Ja muuttavat paniikis Tamperehelle taikka pahimmoollansa Turkuhun. (Matti Mäkelä, Syrämme kieli. WSOY 2001.) Puhuvatko nuoret kymenlaaksolaista murretta? Nuorten puhe on hyvin yleiskielistä. Siä, miä, takaanta – Onko muuta?

Maaseutu Vastaajien kotipaikka tietysti vaikuttaa tähän. Positiivista vai negatiivista? Se ei käy ilmi vastauksista.

Kymijoki historia luonto teollisuus

Kymijoki (historia) rajajokena Turun rauhasta 1743 Haminan rauhaan 1809. mahdollisuus suuriin kertomuksiin teollistumisen kehto tärkeä osa Suomen historiaa

Kymijoki (luonto) upea jokimaisema uutisaihe leveä virta, rannat joenpohjan myrkyt räjähteet kanavointihömpötykset

Teollisuus paperiteollisuuden kehto merkittävää suomalaista teollisuushistoriaa Suomen talouden perustaa Kymenlaakson ulkomaankaupan tase on ylivoimaisesti suurin Suomen maakunnista. Vastaavasti maakunnan kotimaankaupan tase on ylivoimaisesti pienin Suomen maakunnista. Täältä siis viedään tuotteita ulkomaille, mutta meille tuodaan muista maakunnista itse käyttämiämme tuotteita.

Mikä meillä on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävää? Kymijoki paperiteollisuus

Kymijoki meissä Kymenlaakson valtasuoni Kymijoki on ollut raja itään. Sen varrelle on syntynyt merkittävää paperiteollisuutta, joka ei ole vain merkittävää teollisuushistoriaa vaan myös tärkeä osa suomalaista vientiteollisuutta. Kymijoki tarjoaa myös esteettisiä luontoelämyksiä. Kymijoki virtaa hyvinvointia koko Suomelle!

Mitä Kymijoesta on kirjoitettu?

Mitä on tehtävä? On kirjoitettava uusi kirja Kymijoesta. Mitä siinä on oltava? historiaa, luontoa, murretta hyviä tarinoita joen varrelta Kenelle? kouluille, kirjastoihin, asiasta kiinnostuineille Millä rahalla? Kymenlaakson liitto, teollisuus, kunnat, EU