Strategia ja SHVK aikajanalla 

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
Tapaus Keski-Suomi MYR-neuvottelupäivät, Jyväskylä Jyväskylä Ylijohtaja Juha S. Niemelä.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
LAUKAAN KUNTA TA 2017 Vuosikello Lasse Leppä Kunnanhallitus
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Miten kunnassa toimivat tahot voivat tukea kunnan hyvinvointijohtamista ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistymistä? Esimerkkejä keskeisten toimijoiden rooleista.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
LAAJA HYVINVOINTIKERTOMUS JA HYVINVOINTISUUNNITELMA
Opiskeluterveydenhuollon valvonta
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
JHKA kehittämispolku JulkICT Jari Kallela
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Verkkokoulutuksen tietoisku
Klubin Strategia Työkalu
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
(esimerkkinä Oulun kaupunki)
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Hyvinvointityö osana kaupunkistrategiaa
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
Suomen- ja ruotsinkieliset koulutuspalvelut
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
LAAJA HYVINVOINTIKERTOMUS JA HYVINVOINTISUUNNITELMA
Kuntalaisten hyvinvointi kunnan toiminta- ja taloussuunnittelun vuosikellossa hyvinvointikertomus.fi Hyvinvointinäkökulman sisältävän talousarvion ja.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kuopion hyvinvointitavoitteet hyvinvointikertomuksen pohjalta
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
@TapaniKa Minimitietosisällön määrittely kunnan ja maakunnan hyvinvointikertomuksiin taustaa minimitietolistauksille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kaupunkistrategian laadinta
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Hyvinvointikertomus osana Kaarinan kaupungin strategiaa ja talousarvioprosessia

Strategia ja SHVK aikajanalla 2010-2020  2020-2024 Strategia 2014-2020 SHVK 2017-2020 Hyvinvointikertomusta ja strategiaa on työstetty viime vuosina vuorovedoin, erillisinä prosesseina – yhteensopivuutta ei ole huomioitu merkittävästi Vuonna 2020 Kaarinan kaupungin strategia ja hyvinvointikertomus on mahdollista työstää samana vuonna, samalle ajanjaksolle rinnakkain SHVK:n hyvinvointisuunnitelma on tänä vuonna ensimmäisen kerran osana talousarvion 2016 toteutumisen puolivuosittaista raportointia ja talousarvion 2017 suunnittelua 15.9.2016 / Tuuli Salospohja, kehittämispäällikkö, VTL

Miten toimitaan käytännössä? Kaarinan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä huolehtii hyvinvointia ja terveyttä edistävien näkökulmien huomioonottamisesta kaikissa kaupunkiorganisaation tuottamissa palveluissa hyvinvointikertomuksen ja – suunnitelman avulla, eli se vastaa siitä, että… Hyvinvointikertomus tuotetaan valtuustokausittain: Seuraava hyvinvointikertomus 2017-2020 työstetään valmiiksi uuden valtuustokauden alkuun mennessä lautakunta- ja valtuustokierrosta varten, eli uudet luottamushenkilöt käsittelevät sen kesän 2017 korvalla. Seuraavan hyvinvointikertomuksen suunnitelmaosa linkitetään voimassaolevaan strategiaan siten, että suunnitelma tarkentaa ja konkretisoi kaupungin strategisia tavoitteita & kriittisiä menestystekijöitä. ja että… Hyvinvointisuunnitelman toteutumista seurataan vuosittaisen talousarvioprosessin eri vaiheissa: Tilinpäätöstä ennen helmikuussa: miten on onnistuttu? Puolivuosikatsausta ennen kesäkuussa: miten on onnistuttu ja mitä tavoitteita nostetaan ylös seuraavan vuoden talousarviossa? Talousarvioprosessin yhteydessä syksyllä: mitä tavoitteita kirjataan talousarviokirjaan ja nostetaan ylös vastuualueiden käyttösuunnitelmissa? 15.9.2016 / Tuuli Salospohja, kehittämispäällikkö, VTL

HYTE-työryhmän tärkeä piiloagenda Kaarinan hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen työryhmän uudessa kokoonpanossa on viranhaltijoita kaikilta toimialoilta. HYTE-työ on aiemmin ollut pääosin Kaarinan hyvinvointi- eli SOTE- palveluiden vastuulla – muiden toimialojen sitouttaminen on haastavaa. HYTE-työn tärkeitä tavoitteita asiakirjojen työstämisen ohella ovatkin THL:n HYTE-kuvauksesta erityisesti seuraavat asiat: monialaisen yhteistyön lujittaminen eri ammattiryhmien osaamisen vahvistaminen terveyttä ja hyvinvointia edistävän ympäristön luominen Motivointikeino: kyse on kunnan strategisesta johtamisesta. 15.9.2016 / Tuuli Salospohja, kehittämispäällikkö, VTL

Tämä on vasta alkua… Kaarinan kaupungin puolivuosiraportti 1-6 / 2016 ”Hyvinvointisuunnitelman toteutuminen: Kaarinassa seurataan hyvinvointisuunnitelmaan kirjattujen tavoitteiden ja toimenpitei- den toteutumista jatkossa osana talousarvion toteutumisen puolivuosittaista raportointia. Kaikille tavoitteille ja toimenpiteille on yhteistä niiden asiakaslähtöisyyttä ja hyvinvointia edistävä sekä eri tahojen yhteistyötä korostava näkökulma. Huomionarvoista on myös se, että hyvinvointisuunnitelman tavoitteet koskevat kokonaisvaltaisesti Kaarinan kaupunki- organisaation kaikkia palveluita, eikä niiden toteuttaminen ole näin ollen yksinomaan hy- vinvointipalveluiden vastuulla. Osa voimassa olevan suunnitelman tavoitteista ja toimen- piteistä on täysin yhteneviä toimialojen talousarvion toiminnallisten tavoitteiden kanssa, osa linkittyy niihin vähän löyhemmin. Alla on kuvattu lyhyesti suunnitelman vuoden 2016 kesäkuun loppuun mennessä toteutuneita toimenpiteitä.” (…) Kaarinan kaupungin strategia ja hyvinvointikertomus: https://www.kaarina.fi/kaarina-info/fi_FI/strategia/ 15.9.2016 / Tuuli Salospohja, kehittämispäällikkö, VTL

Asiakirjojen synkronointitarpeita jatkossa Tavoitteiden ja toimenpiteiden vastuutahot ja resurssit puuttuvat voimassaolevasta hyvinvointisuunnitelmasta. Jatkossa vastuutahot ja resurssit kirjataan suunnitelmaan, ja niitä hyödynnetään myös talousarvion suunnittelussa ja seurannassa. Kaarinan voimassaolevassa strategiassa on osio (s.19-22) ”yhteenveto strategisista päämääristä, kriittisistä menestystekijöistä ja toimenpiteistä”. Strategiaan on listattuna hyvinvointikertomuksen mittarin alle osin eri toimenpiteitä kuin hyvinvointisuunnitelmassa. Jatkossa hyvinvointisuunnitelman toimenpiteet ja kaupungin strategian hyvinvointikertomuksen mittareilla arvioitavat toimenpiteet muotoillaan keskenään yhteensopiviksi. SOTE-palveluiden järjestämissuunnitelman HYTE-työryhmä on valinnut painopisteet HYTE-työlle Varsinais-Suomessa. Lisäksi Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) on toteutettu alueellinen hyvinvointikertomus. Jatkossa erilaisiin alueellisiin asiakirjoihin valikoituneet HYTE- painopisteet tavoitteineen ja toimenpiteineen huomioidaan myös Kaarinan kuntakohtaisessa hyvinvointisuunnitelmassa. 15.9.2016 / Tuuli Salospohja, kehittämispäällikkö, VTL