Mielenterveyden häiriöt

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mielenterveys- kuntoutuja työnantajan kannalta
Advertisements

Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
Persoonallisuus Biologinen perusta.
Mielenterveyden häiriöt
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
VOIKUKKIA vertaistuki-
Paranoidisuus hoitamisen haasteena
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Mielenterveyden häiriöt
Sydän- ja verisuonitaudit
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Skitsofrenia.
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Masennus; masentunut mieliala  depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä kärsii oireista Keskeinen.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
HENKISEN KRIISIN SYITÄ *Työn menettäminen *Rakkaan henkilön kuolema *Raiskatuksi tuleminen (usein uhrille ”henkinen kuolema”) *Avioero *Oma vahingoittuminen.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
PSYKOOSIT • Skitsofrenia • Psykoositasoiset mielialahäiriö
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
63. Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriö
tunteet ja kehityspsykologia
Syömishäiriöt 5.6.
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Masennus masentunut mieliala depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä
Itsetuhoisuus - usein oire MT häiriöstä
Alkoholin haittavaikutukset
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Mielenterveys PS5 LAJM.
MIELENTERVEYSBLOGI KÄYTÖS- JA HILLITSEMISHÄIRIÖT 17) Pelihimo
Mielenterveyden häiriöt
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Unettomuus Inka ja Milga.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
Kaksisuuntainen mielialahäiriö – miten sen kanssa voi oppia elämään
Lapsuus ja nuoruus.
63. Mielenterveyden häiriöt
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
Opintopsykologi Katja Hietanen
Opintopsykologi Katja Hietanen
RENTOUTUMINEN. RENTOUTUMINEN RENTOUTUMINEN Rentoutuminen hoitaa mieltä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat kuulemaan ​omia ajatuksia ja tunteita.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Mielenterveyden häiriöt

Mielenterveyde nhäiriöt ovat yleisiä Mielenterveyde nhäiriöt ovat yleisiä. Niihin liittyy voimakas psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen toimintakyvyn lasku. Mielenterveyde nhäiriöitä osataan hoitaa yhä paremmin.

Mieli sairastuu niin kuin kehokin . Vuosittain 1-2 sadasta sairastuu mielenterveydenhäir iöihin. Ne voivat ilmetä monella tavalla. Muutaman päivän alakuloisuus kuuluu normaaliin arkeen. Siitä ei kannata huolestua.

Masennus Masennus eli depressio on yleisin mielentilaahäiriö. Masennus voi olla lievää, keskivaikeaa ja vaikeaa. Lähes joka viides henkilö kärsii jonkin sortin masennuksesta. Usein masennus liittyy elämänmuutoksiin (esim. läheisen kuolema) tai runsaaseen päihteiden käyttöön.

Vaikeaan masennuksen sairastunut henkilö on kärsinyt oireista jo viikkoja tai jopa kuukausia. Tällöin tarvitaan ammattilaisen tai läheisen hoitoa, tukea ja apua.

Ahdistuneisuushäiriöt Ahdistuneisuuden tai jännittämisen tunne ennen esityksen pitämistä tai esiintymistä on normaalia. Mutta jos oireet jatkuvat viikkoja tai kuukausia, joka aiheuttaa voimakasta tuskaisuutta ja muita voimakkaita tunteita.

Paniikkihäiriö Paniikkihäiriöstä kärsivät saavat kohtauksia, joiden aikana ahdistus tuntuu sietämättömältä. Oireet: Pakokauhu, sydämen tykytys, kuoleman pelko, hikoilua, myös sekoamisenpelko ja epätodellinen olo. Paniikkihäiriö kohtauksia on vaikea ennakoida ja ne kestävät usein miten alle 30min.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Ihminen kokee elämänsä aikana usein toistuvia depressiivisiä ja maanisia sairausjaksoja. Sairaus puhkeaa tavallisimmin 15-30 vuotiaana. Perintötekijät lisäävät sairastumis riskiä. Vaikeisiin masentumis jaksoihin voi liittyä unihäiriöitä, syyllisyyden tunteita ja toivottomuutta ja itsemurha-ajatuksia ja- yrityksiä.

Skitsofrenia Sairastunut kokee harhaluuloja ja aistiharhoja. Hän saattaa kokea kuulevansa erikoisia ääniä tai olevansa joku toinen. Puhe voi olla epäselvää ja omituisesti asiasta toiseen hyppelehtivää. Suomessa sairastaa skitsofreniaa runsaat 50 00 ihmistä.

Psykoosit tulille Siihen sairastuneelle todellisuudentaju on hämärtynyt vakavasti. Psykoosissa käyttäytyminen ja usein myös puhe on sekavaa. Siihen sairastunut tarvitsee välitöntä apua ja hoitoa.

väittämät Joka kolmas kärsii masennuksesta Paniikkihäiriö kohtauksen voi ennustaa. Psykoosissa puhe on pirteää ja monipuolista ja selvää.