Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matti, Atte, Olli ja Jasmin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matti, Atte, Olli ja Jasmin"— Esityksen transkriptio:

1 Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Muistisairaudet Matti, Atte, Olli ja Jasmin

2 Taudin yleisyys Muistisairauksiin sairastuu vuosittain noin ihmistä. Suomessa lievää muistisairautta sairastaa arviolta n Keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairautta puolestaan potee n ihmistä.

3 Alzheimerin tauti Oireet Hoito
Unohtelu, jota on vaikea erottaa normaalista unohtelusta. Henkilö, joka on sairastunut Alzheimerin tautiin alkaa kuitenkin unohdella vähitellen entistä enemmän. Uusien asioiden oppiminen vaikeutuu, ja potilas saatta eksyä helposti uudessa ympäristössä. Työelämässä oleminen vaikeutuu Potilas voi olla masentunut ja vetäytyvä Alzheimerin tautia ei voida toistaiseksi vielä hoitaa. Oireita voidaan lievittää ja hidastaa lääkkeillä ja potilaan oloa helpottaa. Lääkitys tehostaa hermosolujen välistä viestintää parantaen näin älyllistä suorituskykyä. Hoidon tavoitteena on toimintakyvyn ylläpitäminen, turvallisen kotona asumisen mahdollisuus, elämänlaadun parantaminen ja läheisten jaksamisen tukeminen.

4 Parkinsonin tauti Parkinsonin tauti johtuu hermosolujen tuhoutumisesta Hitaasti etenevä neurologinen sairaus, joka saa alkunsa, kun liikkeiden-, asennon- ja tasapainon säätelyyn osallistuvat hermosolut aivoissa alkavat hiljalleen tuhoutua Maailmanlaajuinen tauti ja Suomessa potilaita n Taudille ei tiedetä syytä joten sitä ei voi ehkäistä tai hoitaa mitenkään ja sen haittojakin voi vain vähentää esim. säännöllisellä liikunnalla Oireita ovat mm. lepovapina, lihasjäykkyys ja liikkeiden hitaus sekä muistihäiriöitä

5 Ennaltaehkäisy Aivojen käyttäminen, virkistävät harrastukset ja sosiaalisen verkoston ylläpitäminen sekä terveelliset elintavat kuten liikunta, oikeat ravintotottumukset sekä alkoholin välttäminen ovat muistisairauksien ennaltaehkäisykeinoja.

6 Kansanterveydellinen ja taloudellinen merkitys
Suurien ikäluokkien vanhenemisen vuoksi muistisairaiden osuus suomalaisessa väestössä kasvaa huomattavasti. Avohoidon muistipotilaat tarvitsevat paljon räätälöityjä terveyden- ja sosiaalihuollon palveluita, ja muistisairauden loppuvaiheen ympärivuorokautinen hoito vaatii runsaasti resursseja.


Lataa ppt "Matti, Atte, Olli ja Jasmin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google