Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä.
Advertisements

Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari Forssassa Risto Jukko
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Luuk. 15:1-2 Luukkaan evankeliumin 15. luvussa Jeesus perustelee sitä, miksi hän kutsuu syntisiä luokseen. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää.
Paavalin kirje Filemonille
Perustietoa Sekristä.
Luther, regimenttioppi, lähetys
Lähetys tänään Leipäsunnuntai Jukka Jämsén Kirkkohallitus1.
KIRKON ROOLI MAASEUDUN KEHITTÄMISESSÄ
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Pia Perkiö. Uud. Anna ‑ Maija Raittila Virsikirjaan Virsi Kosketa minua, Henki, kosketa, kirkkaus! Anna elämälle suunta ja.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
1 Meidän kirkko Ykseyttä etsivä yhteisö. Suomen ev.-lut. kirkon ekumeeninen strategia vuoteen 2015 KIRKKOHALLITUS¤
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kirkko elää, koska sen olemukseen kuuluu etsiä jatkuvasti uusia jäseniä.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.
KRISTILLISEN OPIN KEHITTYMINEN ENNEN JA JÄLKEEN KONSTANTINOLAISEN KÄÄNTEEN UE2 LAJM.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle Katsaus vuoteen 2014.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Uuden suunnitelman äärellä Hämeenlinnassa
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
A Rocha Suomi, Panu Pihkala
Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Nokian seurakunnan strategia
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
KAKSI IKKUNAA - USKONTO VARHAISKASVATUKSESSA
TUHATVUOTINEN KESKIAIKA
KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Lähetysopetus rippikoulussa
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
Suomen Lähetysseuran strategia
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
”Ruoveden rohkaisijat”
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
16. Kristillisperäiset uskonnot
Kaiken mitä kerran rakastin, mille elämäni rakensin, kaiken luovutan
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia

Arvomme

Identiteettimme Suomen Lähetysseura osallistuu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälisenä toimijana kolmiyhteisen Jumalan lähetykseen maailmassa julistamalla evankeliumia niiden keskuudessa, jotka eivät ole kristittyjä ja toteuttamalla lähimmäisenrakkautta. Toimintamme perustuu yhteiseen uskoomme Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen Luojana, Lunastajana ja Uudeksitekijänä. Suomen Lähetysseura palvelee Jumalan missiossa, jossa Jumala Luojana antaa meille koko luomakunnan, Kristus koko työnsä ja Pyhä Henki kaikki lahjansa. Suomen Lähetysseuran erityinen kutsumus Jumalan lähetyksessä suuntautuu ihmisiin ja ihmisryhmiin, jotka ovat kristillisen todistuksen ulkopuolella. Todistuksemme toteutuu niiden ihmisten ja ryhmien kanssa, jotka yhteiskunnat, yhteisöt ja uskonnolliset järjestelmät ovat syrjäyttäneet.

Identiteettimme Suomen Lähetysseura on perustettu vuonna 1859 ja se on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien lähetysjärjestö. Lähetysseuran yhteisöjäseniä ovat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat sekä ne kristilliset yhdistykset ja säätiöt, jotka Lähetysseuran kautta tukevat kristillisen sanoman tunnetuksi tekemistä kansainvälisesti. Suomen Lähetysseura on osa kansalaisyhteiskuntaa ja toimii valtion kumppanina kansainvälisessä kehitysyhteistyössä kristillisen arvoperustansa mukaisesti. Maailmanlaajuisesti toimimme Kirkkojen maailmanneuvoston, Luterilaisen maailmanliiton ja ACT-allianssin yhteydessä. Suomen Lähetysseura on sitoutunut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustukseen, kirkkojärjestykseen ja ekumeenisiin sopimuksiin.

Visiomme maailmasta Sanoma Jumalan rakkaudesta toteutuu kaikkialla maailmassa ilona, rauhana ja oikeuden- mukaisuutena. Jumalan valtakunta.. vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Room 14:17

Sanoma Jumalan rakkaudesta toteutuu kaikkialla maailmassa ilona, rauhana ja oikeudenmukaisuutena. Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia Muutamme maailmaa oikeudenmu- kaisemmaksi Rakennamme rauhaa ja sovintoa Toivon teemat

Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.' (Luuk 15:5-6) Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta Kumppaneidemme kanssa ylitämme rohkeasti maantieteellisiä, kulttuurisia ja sosiaalisia rajoja todistaaksemme Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin. Toivon teemat

Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia Kumppaneidemme kanssa teemme työtä syrjittyjen ryhmien aseman ja ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Jeesus kysyi: ”Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?" Lainopettaja vastasi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta." Jeesus sanoi: "Mene ja tee sinä samoin." (Luuk. 10:36-37) Toivon teemat

Jeesus sanoi: "Kun järjestät päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita. Hehän saattavat vuorostaan kutsua sinut, ja näin sinä saat kaikesta palkan. Ei -- kun sinä järjestät pidot, kutsu köyhiä ja raajarikkoja, rampoja ja sokeita. Autuas olet, kun aika tulee, sillä he eivät pysty palkitsemaan sinua. (Luuk. 14:12-14) Muutamme maailmaa oikeuden- mukaisemmaksi Kumppaneidemme kanssa kamppailemme taloudellisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Toivon teemat

Rakennamme rauhan ja sovinnon edellytyksiä Kumppaneidemme kanssa edistämme rauhaa ja sovintoa paikallisissa yhteisöissä ja yhteiskunnissa. Jumalan on kunnia korkeuksissa ja maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. (Luuk.2:14) Toivon teemat

Visiomme Suomen Lähetysseurasta Olemme kokonaisvaltaisen lähetystyön vahva asiantuntija, rohkea edelläkävijä ja luotettava kumppani.

Tulevaisuuden menestystekijät Kristillinen arvopohja Uudistuminen Viestintä ja näkyvyys Työntekijöiden asiantuntemus Arvostava ja kuunteleva kumppanuus Pitkäaikainen sitoutuminen