Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa"— Esityksen transkriptio:

1

2 YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa

3 MITEN TÄHÄN TULTIIN: MUUTTUVASSA MAAILMASSA?

4

5 1. Kolmiyhteisen Jumalan rakkaus ja lähetettynä eläminen
2. Pyhä elämä, luomakunnan merkitys ja rakenteellinen synti 3. Paikallisseurakunnan rooli 4. Evankeliointi ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistäminen

6 1. Kolmiyhteisen Jumalan rakkaus ja lähetettynä eläminen
Jumala on lähetyksen Jumala, joka lähetti Poikansa maailmaan. Poika lähetti meidät.  Elämämme on kutsuttuna ja lähetettynä olemista Jumalan Henki: evankeliumista innostuneet, moninaisuutta arvostavat, oikeudenmukaisuutta edistävät ja liikkeellä olevat seurakunnat

7

8 2. Pyhä elämä, luomakunnan merkitys ja rakenteellinen synti
(4 ) Jumala ei lähettänyt Poikaansa vain ihmiskunnan pelastukseksi. Pelastus ei ole osittainen, vaan evankeliumi on ilosanoma koko luomakunnalle. (19) Lähetys on Kolmiyhteisen Jumalan äärettömän rakkauden ylitsevuotamista. Jumalan työ, missio, alkoi luomisessa. Luomakunnan elämä ja Jumalan elämä ovat kietoutuneet toisiinsa.

9 (20) Meidän uskoomme ei kuulu, että maa hylätään ja vain sielut pelastetaan.
23) Haluamme tunnustaa hengellisen yhteytemme luomakuntaan, vaikka todellisuudessa maata saastutetaan ja käytetään hyväksi. Kulutuskeskeinen elämäntapa ei saa aikaan rajatonta kasvua vaan loputonta maapallon varojen riistämistä. Ihmisen ahneus aiheuttaa maapallon lämpenemistä ja muita ilmastonmuutoksia.

10 (40) Kirkkoja kutsutaan muuttamaan valtarakenteita
(50) Henki antaa kirkolle voimaa epäoikeudenmukaisuutta ylläpitävien rakenteiden muuttamisessa

11 3. Paikallisseurakunnan rooli
(29) Alkuperäiseen kristilliseen todistukseen ei kuulu ainoastaan se, mitä me teemme toteuttaessamme lähetystehtävää vaan miten me elämme lähetettyinä. (57) Kirkko syntyi lähetystä varten (75) Paikallisseurakunnilla on vahvempi asema kuin koskaan, kun on ylitettävä kulttuurisia tai rodullisia raja-aitoja - - kulttuurien erilaisuus on Hengen lahja.

12 (76) Paikallisseurakunnilla on paremmat mahdollisuudet kehittää kansainvälisiä yhteyksiään kuin koskaan aikaisemmin. Erilaisten tilanteiden keskellä elävät kirkot solmivat pitkienkin matkojen päästä kiinnostavia ja muutosta luovia yhteyksiä. (77) Oikeudenmukaisuuden edistämiseksi tehtävä vaikuttamistyö on vietävä kokousten ja toimistojen tasolta osaksi paikallisseurakuntien elämää ja todistusta.

13 4. Evankelioiminen ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistäminen
(80) Evankelioinnin tavoitteena on jakaa ilosanoma kaikille niille, jotka eivät ole vielä sitä kuulleet, ja kutsua heitä kokemaan elämä Kristuksessa. (81) Vaikkakin Pyhä Henki kutsuu joitakin ihmisiä olemaan evankelistoja (Ef. 4:11), meitä kaikkia kutsutaan kertomaan siitä toivosta, joka on meissä (1. Piet. 3:15). Sekä yksilöitä että koko kirkkoa kutsutaan evankelioimaan (Mark. 16:15; 1. Piet. 2:9).

14 (89.) Totuudenmukainen evankeliointi perustuu nöyryyteen ja kaikkien kunnioittamiseen, ja se kukoistaa dialogissa. (91.) Elämme maailmassa, johon vaikuttavat voimakkaasti individualismi, sekularismi, materialismi. Vaikka evankeliumi on pohjimmiltaan ilosanoma kaikille, se ei ole hyvä uutinen valheellisuutta, epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa edistäville voimille.

15 (96) Erityisen tärkeää on käydä vuoropuhelua eri uskontoja edustavien ihmisten kesken, ei ainoastaan moniuskontoisessa ympäristössä vaan myös siellä missä on yksi enemmistöuskonto

16


Lataa ppt "YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google