Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ"— Esityksen transkriptio:

1 KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
Luku 13 – Ydinsisältö

2 Kristillinen lähetystyö
pohjautuu Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn: Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt. 28:18-20)

3 toteuttajina roomalaiskatoliset sääntökunnat (jo 1500-luvulla) protestanttiset lähetysseurat (erityisesti 1700–1800-luvuilla)

4 ongelmia siirtomaahallinnon intressien sekoittuminen lähetystyöhön eurooppalaisen kulttuurin korostaminen paikallisten kulttuurien, tapojen ja kielten syrjäyttäminen asenteet (muut kansat pimeydessä, pakanoita)

5 koulutuksen antaminen kirjakielen luominen raamatunkäännöstyön myötä
saavutuksia koulutuksen antaminen kirjakielen luominen raamatunkäännöstyön myötä perusterveydenhuollon järjestäminen maanvieljelystaitojen opettaminen lähetystyöntekijät toimivat myös tutkijoina ja kokosivat paljon tietoa (esim. Afrikasta) inhimillisemmän kohtelun edistäminen (esim. orjakaupan poistaminen) itsenäistymisliikkeiden nousu <kuva kaivosta ja naisesta s. 111>

6 lähetystyö nykyisin perustoimintana julistus- ja jumalanpalvelustyö pyritään tukemaan paikallisen kirkon omaa toimintaa annetaan kokonaisvaltaista tukea (julistus + olojen parantaminen) työntekijäjoukko moniammatillista: pappeja, opettajia, terveydenhoidon ammattilaisia, insinöörejä jne.

7


Lataa ppt "KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google