Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien."— Esityksen transkriptio:

1 Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta. (1. Tim. 2: 1 – 2)

2  Esirukouksen paikka  Esirukouksen muoto  Esirukouksen sisältö

3 JOHDANTO SANA EHTOOLLINEN PÄÄTÖS Alkuvirsi Alkusiunaus Johdantosanat Synnintunnustus Synninpäästö (Psalmi) Herra Armahda *Kunnia *Kiitosvirsi Päivän rukous Vanhan Testamentin ja Uuden testamentin lukukappaleet Päivän virsi *Evankeliumi Saarna *Uskontunnustus Esirukous Uhrivirsi Ehtoollisvuorolaulu Prefaatio-rukous *Pyhä Rukous ja asetussanat Isä meidän Herran rauha *Jumalan Karitsa Ehtoollisen vietto Kiitosrukous *Ylistys *Herran siunaus Päätösvirsi Lähettäminen

4 JOHDANTO SANA RUKOUS PÄÄTÖS Alkuvirsi Alkusiunaus Johdantosanat Synnintunnustus Synninpäästö (Psalmi) Herra Armahda *Kunnia *Kiitosvirsi Päivän rukous Vanhan Testamentin ja Uuden testamentin lukukappaleet Päivän virsi *Evankeliumi Saarna *Uskontunnustus Kolehtivirsi Esirukous Isä meidän *Ylistys *Herran siunaus Päätösvirsi Lähettäminen

5 Päivän rukous (kollehta) Seurakunta 1) muistaa Jumalan pelastustekoja 2) vetoaa niihin 3) pyytää päästä niistä osalliseksi Evankeliumikirjassa oleva määrämuotoinen rukous jokaiselle kirkkovuoden pyhälle. Ei yleensä muokata. Vain liturgi saa lukea. Esirukous Seurakunta hoitaa papillista virkaansa yhteisten asioiden esilläpitäjänä ja kaikkien ihmisten puolestapuhujana Pyrittävä valmistelemaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Lukijana mieluiten muu kuin liturgi (seurakuntalainen, diakoni, avustava pappi)

6 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Symbolit, toiminta

7 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Yhden lukijan yhtäjaksoisesti lukema rukous ”Koska esirukous on sekä yhteinen että henkilökohtainen, tulee suosia toteutustapoja, joissa seurakuntalainen voi itse osallistua siihen rukouslauseella, soitinmusiikilla tai hiljaisuudella. Liturgin tai avustajan yksin lukemia rukouksia tulisi käyttää vain erityisistä syistä” (Piispainkokouksen ohje) Symbolit, toiminta

8 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Useammat rukoilijat vuorottelevat rukouskehoituksin Voidaan lisätä myös hiljaisia rukousjaksoja Symbolit, toiminta Kuule myös hiljaiset rukouksemme. (hiljaisuus) Sinä näet kaikki läheisemme, joiden puolesta rukoilemme nyt hiljaa. (hiljaisuus) Kuule myös hiljaiset rukouksemme. (hiljaisuus) Sinä näet kaikki läheisemme, joiden puolesta rukoilemme nyt hiljaa. (hiljaisuus)

9 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Esilukija nimeää rukousaiheet Seurakunta liittyy rukouslauseella Symbolit, toiminta

10 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Esilukija ilmoittaa rukousaiheen Liturgi rukoilee aiheen puolesta Seurakunta liittyy rukouslauseella Symbolit, toiminta Rukoilemme sairaan äidin ja hänen lastensa puolesta. Herra, auta tätä äitiä hänen sairaudessaan ja ole lasten apuna ja tukena. Jeesus, Jeesus, kuule rukouksemme. Anna rauha sydämeemme, Hallelujaa!

11 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Symbolit, toiminta [Muista niitä lähimmäisiämme, joiden puolesta on pyydetty seurakuntasi esirukousta … ]

12 Esirukouksen muoto Prosfoneesi Ektenia Diakoninen rukous Vuororukous Trishagion, Litania Kuolleitten kiitos, kastepuu Kynttilät Kuvat Liike Rukouskivet Sairaitten voitelu Rukoilijoiden sijoittuminen Symbolit, toiminta

13 Miten kirkkovuosi näkyy esirukouksessa? Kirkkovuoden aihe ja jumalanpalveluksen kokonaisuus Jumalan pelastustekojen tuleminen näkyviksi meidän keskellämme Esirukous ei ole ”kollehta kakkonen”

14 Miten paikallisuus näkyy esirukouksessamme? Ellemme me rukoile Valkealan puolesta, niin kuka sen tekee?

15 Isä meidän, joka olet taivaassa. Pyhitetty olkoon Sinun nimesi. Tulkoon Sinun valtakuntasi. Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin Taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä Sinun on valtakunta, voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen. Esirukouksen aiheet 1. Jumalan valtakunnan tuleminen 2. Evankeliumin ulottuminen koko maailmaan ja kirkon palvelutehtävä 3. Valtio, yhteiskunta, koti ja kutsumustyö 4. Hätä kärsivät ihmiset yksilöinä ja yhteisöinä 5. Kokoontunut seurakunta, ajankohtaiset asiat Miten Isä meidän liittyy esirukoukseen?

16 Vanhurskaan rukous on voimallinen, ja saa paljon aikaan. Jaakob 5:16


Lataa ppt "Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google