Aikalisä!-palvelu Kuva: Ruotuväki 1. Tuntuuko tutulta? ” Tarttisin neuvoja opiskeluun, työnhakuun, asumiseen ja rahojen riittämiseen” ”Mun pitäisi ryhdistäytyä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijatutoreiden välitapaaminen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) Keskiviikkona Ylioppilastalo Ilokivi.
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Kirka – Alku kaiken kauniin
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
VOA-oppimispäiväkirja
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
NALLE PUH.
Plussa sponsorointi TURTOLAN Citymarket tarjoaa mahdollisuuden kartuttaa rahaa TPV seuralle jalkapallotoiminnan tueksi Saat ihan normaalisti omat plussaetusi.
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
YLIOPISTON TUKI Elise Kosunen Yleislääketieteen professori PERTTU-seminaari
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
OSAAMISINTENSIIVISEN YRITTÄJYYDEN EDISTÄMINEN JA UUDEN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN = OiLi
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Aivomyrsky ja unelmien leikkipuisto
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Toimintaohjeet opelle
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta Lähde: KMT Kuluttaja 2011 Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta eri lehtiryhmissä KMT Kuluttaja 2011.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Jessen seikkailu.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Varusmiesten ohjaustarpeiden selvittäminen Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet1 Michael Mäkelä Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmä.
Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmän asiakaspalaute 2015.
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
ASUNTOLAKYSELY 2016 Kysely tehtiin paperiversiona, joka jaettiin kaikille paikalla olleille sillä hetkellä 65 nuorelle, joista palautuksen teki 49 nuorta.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
UMF I Luento 1. Aika Luennot – Ke, Pe Demot Ti Ti Tgi
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
Vinkkejä ja tarinoita Saara Hyrkkö.
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Laurin seikkailu.
Kana ja kukko.
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Enkeli-Klubi.
Janne Lång ja Wille Kiuru
Jessen seikkailu.
Ohjaamo Vantaa Asuminen
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
Monikanavainen työpaikkatiedotus
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
VERME - VERTAISMENTOROINTI
Espoon työllisyyden kuntakokeilu rekrytointiväylänä
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Esityksen transkriptio:

Aikalisä!-palvelu Kuva: Ruotuväki 1

Tuntuuko tutulta? ” Tarttisin neuvoja opiskeluun, työnhakuun, asumiseen ja rahojen riittämiseen” ”Mun pitäisi ryhdistäytyä asioideni hoitamisessa, mutta en saa itsestäni tarpeeksi irti” ”Yksi juttu painaa mieltäni ja olen huolissani” ”Mitäs jos en sairauteni vuoksi kelpaakaan palvelukseen tai joudun keskeyttämään aloittamani palveluksen” ”Muut varmaan tietää ja osaa, mutta mä oon ihan pihalla!” 2

Aikalisä!-palvelu Aikälisä! on tarkoitettu kutsunnanalaisille, varusmiehille ja siviilipalvelusmiehille Palvelussa saat: oman ohjaajan kotikunnastasi, tukea elämäntilanteesi selvittelyssä, tietoa tarvitsemistasi palveluista ja apua parhaiden ratkaisujen löytämiseen Palvelu on luottamuksellista, vapaaehtoista ja maksutonta Tavoitteena ei ole varusmies- tai siviilipalveluksen suorittaminen, vaan elämässä pärjääminen ja mielekäs tulevaisuus 3

Mitä tarkoittaa käytännössä? Koulutetut ohjaajat haastattelevat kutsunnoissa kaikki kutsunnanalaiset ja ehdottavat joillekin Aikalisä!-palvelua. Suostumuksen jälkeen tehdään lähete palveluun. Joukko-osastoissa sosiaalikuraattori tarjoaa tukipalvelua varusmiespalveluksen keskeyttäville ja tekee suostumuksen jälkeen lähetteen kotikunnan ohjaajalle. Siviilipalveluksen keskeytyessä Lapinjärven koulutuskeskus tarjoaa Aikalisä!-palvelua. Vastaanotettuaan lähetteesi kotikuntasi ohjaaja ottaa sinuun pian yhteyttä ensimmäisen tapaamisen sopimiseksi. 4

Palvelu on vaikuttavaa ja siitä on saatu hyvää palautetta - kannattaa osallistua! "Ne oli hyviä tapaamisia, niissä sai ideoita ja ajatuksia siitä, mitä elämällään tekis, ja suuntaa, ainakin joistain ajatuksista kiinni ja pääsi alkuun." "Apua ja vinkkejä työnhaussa, byrokratia- ja sossuasioissa. Parasta oli, että ne vinkit ihan oikeesti toimi.” "Sain tarvittavaa potkua asioiden hoitamiseen.” "...ja se, että joku edes kysyi kuulumisia ja välitti asioistani oli parasta ohjelmassa." Tule mukaan - laitetaan yhdessä asiasi kuntoon! 5