Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |"— Esityksen transkriptio:

1 Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen | 6.4.2016

2 Häirintäyhdyshenkilötoiminta Tarjoavat apua, tukea ja neuvoja opiskelijoille. Häirintäyhdyshenkilöitä kuusi (6) kappaletta. Kaikkiin häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä.

3 Mitä häirintä on? Yksilöllinen kokemus. Häirintä on epätoivottua käytöstä. Häirintä ei koskaan ole häirintää kokeneen vika. Pitkään jatkunut häirintä voi johtaa masennukseen, sosiaaliseen eristämiseen ja opiskelujen vaikeutumiseen.

4 Mitä häirintä on? Häirintä on yksi syrjinnän muodoista sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien vastaista toimintaa. Omaa käytöstä on monesti vaikea tutkia toisen silmin, jolloin ihminen ei välttämättä edes tiedosta käyttäytyvänsä häiritsevästi. Monesti huomautus epäasiallisesta käytöksestä riittää tilanteen korjaamiseksi, mutta toisinaan pelkkä puhe ei riitä.

5 Mitä häirintäyhdyshenkilö tekee? Tehtäväänsä koulutettu henkilö, johon häirintää kokenut voi ottaa yhteyttä. Tukee yhteydenottajaa niin kauan kuin tarvetta on. Kuuntelee ja keskustelee tapahtuneesta. Puolueeton ja pohtii yhdessä yhteyttä ottaneen kanssa, mitä on tapahtunut, ja kuinka tilannetta voidaan käsitellä.

6 Mitä häirintäyhdyshenkilö tekee? Ei ole virallinen häirinnän ilmoituskanava. Tietää, mistä paras apu löytyy kiireellisissäkin tapauksissa ja osaa tarvittaessa ohjata opiskelijan avun piiriin. Yhteyttä kannattaa ottaa, vaikkei kokisikaan tarvetta muuhun kuin asiasta keskustelemiseen. Kaikki yhdyshenkilön kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

7 OSAKOn häirintäyhdyshenkilöt Sanna Jaakkola, t3jasa00@students.oamk.fi Juhana Karhunen, o0kaju00@students.oamk.fi Anne Kurkela, anne.kurkela@osakoweb.fi Essi Lassila, o3laes00@students.oamk.fi Eero Räsänen, eero.rasanen@osakoweb.fi Jaakko Saha, jaakkosaha@hotmail.com Lisää tietoa: http://www.osakoweb.fi/hairintayhdyshenkilot/


Lataa ppt "Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google