Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus 4.12.2014 Scandic Park.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Arkielämästä instituutioihin Eläkeläisten (65+) näkökulmia maaseudun palvelurakenteiden muutoksiin.
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Diabeetikoiden hoitotyytyväisyys Suomessa. Taustaa •Kansallisen diabetesohjelman, Dehkon, yhtenä tavoitteena on, että diabeetikot hallitsevat omahoidon,
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Näkökulmia kuntien ja järjestöjen kumppanuuteen Esitys Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry:n seminaarissa Kimmo Lind, yliopettaja, HUMAK.
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Toimintasuunnitelma & Vuosikertomus Alueelliset järjestöpäivät
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Taloustilanne at.
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Leena Salminen Muuttajien taustatiedot julkaistaan verotuksen valmistumisesta johtuen yli kahden.
Selvitys järjestöjen palveluista Mitä selvitettiin? Järjestöjen (rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt) tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut Mukana.
RAY:N AVUSTUKSET SILMU ry:n rahoitustori 20.4 klo Porvoossa.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Strategiaperusta ja ohjelmat
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Maaseutumatkailun suhdanteet ja kehittäminen
Tutkimuksen tietovirrat
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestöjen osallisuus hyvinvointikertomukseen
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
JÄRJESTÖLLINEN VAIKUTTAMINEN
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
KULTTUURIN KUNTAKUVA JA TULEVAISUUS Kuntaliitto
Kuntien ja järjestöjen yhteistyö
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Esityksen transkriptio:

Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park

Järjestöbarometrin taustaa

Järjestöbarometri Julkaistu vuosittain vuodesta 2006 Järjestöbarometri 2014 järjestyksessään yhdeksäs, jatkossa toteutetaan joka toinen vuosi Tavoitteena kerätä ja välittää vuosittain ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnasta, toimintaedellytyksistä, toimintaympäristöstä sekä niiden muutoksista Tutkimusaineisto koostuu tuoreista kyselyaineistoista ja keskeisimmistä tilastotiedoista Järjestöbarometri 2014.

Järjestöbarometri aineistot Kyselyaineistot, joissa vastaajina: 98 valtakunnallisten järjestöjen toiminnanjohtajaa (65 %) paikallisyhdistystä (47 %) Kolmen järjestösektorin yhteinen kysely: yhteensä 166 liikunta-, nuoriso- sekä sosiaali- ja terveysjärjestöä (53 %) Tilasto- ja rekisteriaineistot: RAY:n avustustilastot PRH:n Yhdistysrekisteri Valviran yksityisiä sosiaalipalveluja koskevat tilastot Järjestöbarometri 2014.

Valtakunnalliset järjestöt

Järjestöjen huolenaiheet Järjestöbarometri Yleisimmät huolet rahoituksen riittävyys henkilöstön jaksaminen hankintalaki ja kilpailutukset huono-osaisuuden lisääntyminen yleinen yhteiskunnallisen ilmapiirin ja arvojen koventuminen

Järjestöjen tyytyväisyydenaiheet Järjestöbarometri Yleisimmät tyytyväisyydenaiheet osaava ja sitoutunut henkilökunta jäsenten ja vapaaehtoisten määrän kasvu toiminnan arvostus onnistunut yhteistyö eri tahojen kanssa onnistunut vaikuttamistoiminta.

Hallinnollinen työ kuormittaa järjestöjä – byrokratiaa ja sääntelyä on vähennettävä (liikunta-, nuoriso- sekä sosiaali- ja terveysjärjestöt)

Eri asioihin liittyvän hallinnollisen työn kuormittavuus Järjestöbarometri 2014, kuvio 26.

Vaikuttaminen onnistunutta – yhteisessä vaikuttamisessa on kehitettävää

Arviot keinoista, joita järjestöjen kannattaisi erityisesti käyttää vaikuttamistoiminnassaan Järjestöbarometri 2014, kuvio 33.

Uudet vaikuttamiskeinot Järjestöbarometri prosenttia valtakunnallisista järjestöistä ottanut käyttöön uusia vaikuttamisen keinoja kahden viime vuoden aikana: sosiaalinen media sähköinen viestintä kuntavaikuttaminen poliitikkoihin ja vaaliehdokkaisiin vaikuttaminen järjestöjen yhteiset hankkeet ja muut kumppanuudet viestinnän/tiedottamisen vahvistaminen kokemusasiantuntijat tiedonkeruu, tutkimus

Paikallisyhdistyksiä arvostetaan – yhdistysten toimintaedellytykset on turvattava kuntien muutoksessa

Yhdistysten huolen- ja tyytyväisyydenaiheita Järjestöbarometri 2014, kuvio 1.

Toiminnan erityiset uhkat tai riskit Lähes puolet (42 %) yhdistyksistä tunnistaa jonkin toiminnan kannalta erityisen uhkan tai riskin olemassaolon Liittyvät yleisimmin yhdistyksen toiminnan inhimillisiin ja aineellisiin resursseihin: jäsenten, aktiivien, vapaaehtoisten ja luottamushenkilöiden riittävyys, ikääntyminen ja jaksaminen kunnilta saatavien avustusten ja toimintatilojen nykytilanne ja tulevaisuus palveluja tuottavilla yhdistyksillä asiakasmäärien kehitys sekä kuntien ostopalvelut ja niiden kilpailuttaminen

Yhdistysten kunnilta saamat toiminta-avustukset Yli puolet (55 %) sai kunnan toiminta-avustusta v % ei hakenut avustusta; 5 % haki mutta ei saanut Yhden yhdistyksen saama avustus keskimäärin 600 euroa Avustus pienentynyt edellisvuodesta yli neljäsosalla (26 %) ja viidellä prosentilla loppunut kokonaan Järjestöbarometri 2014.