8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO 2014-2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
9-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi
Advertisements

MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Hoitotyön keskeiset käsitteet
4. TERVEYDENHUOLTO SUOMESSA TERVEYSTIETO 7. Terveys eri puolilla maailmaa  Mitä terveyteen liittyviä ongelmia eri puolilla maailmaa on?  Millainen on.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Sanna Heino lehtori Koulutuskeskus Tavastia
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
Infoa tutoropettajille
1. Monimuotoinen terveys
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
TE1 Terveyden perusteet
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Liikesaksan perusteet I
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Terveystiedon ainereaali
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Terveystiede oppiaineena
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Tervetuloa.
Vanhempainilta c.
Psyykkinen terveys.
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Kielitietoisuuskoulutus perusopetuksen opettajille
LUKU Lukemisen ja kirjoittamisen oppikirja aikuisille maahanmuuttajille Kaisa Häkkinen & Anna Nylund.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
5. Eettinen vastuullisuus
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Lainsäädäntö / nostotyö ½ (
- ja tähän mahdollinen ala
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
A2-kieli-info.
TERVEYSTIETO 8 5. Ystävyydestä voimaa.
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
3.lk vanhempainilta.
Ajanhallinta opiskelussa
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
Asiakasraatitoiminta Etevassa
Opettajan pedagoginen ajattelu
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Tervetuloa! Kouluvuosi [Vuosi].
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Ruokakasvatusta yhdessä
Esityksen transkriptio:

8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO

Sisältö 1. Uni, lepo ja jaksaminen 2. Tunteet, vuorovaikutus ja psyykkinen hyvinvointi 3. Onnettomuudet ja ensiapu 4. Seurustelu, seksuaalisuus ja raskauden ehkäisy 5. Huumeiden haitat yksilölle ja yhteiskunnalle 6. Liikunta ja sen eri harjoittelumuodot

Suoritustavat Oppikirjana Vire terveystieto 7-9 –kirja, jonka opettaja jakaa syksyllä ja kerää keväällä pois → pidä kirja matkassasi ja kohtele sitä hyvin! Lisänä oppilaiden henkilökohtaiset vihkot, joihin tehdään oppitunneilla ja kotona suoritettavat tehtävät → käytä selvää käsialaa, jotta myös opettaja pystyy lukemaan vihkoa

Suoritustavat Oppitunneilla käydään kappale läpi keskustellen, harjoitellen ja tehtäviä tehden Kotona oppilaat lukevat tunnilla käydyn kappaleen läpi ja tekevät määrätyt kotitehtävät → jos kotitehtävät jäävät tekemättä kotiin lähtee viestiä + läksyparkkiin → jos kappaleet jäävät toistuvasti lukematta, niin otetaan pisto-kokeet käyttöön

Tavoitteet Oppilas ymmärtää säännöllisen ja riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille. Oppilaalle kirkastuu vuorovaikutustaitojen ja itsetuntemuksen tärkeys sekä oma ainutlaatuisuutensa ihmisenä. Oppilas osaa erottaa psyykkisen terveyden fyysisestä terveydestä ja ymmärtää, miten psyykkistä terveyttä edistetään. Oppilas ymmärtää, miten toimia erilaisissa vaaratilanteissa, tehdä hätäilmoitus ja toimia elvytystilanteessa.

Tavoitteet Oppilas ymmärtää vastuunsa, sekä omien ja toisen tunteiden huomioonottamisen tärkeyden seurustelussa. Oppilas ymmärtää, kuinka tärkeää on käyttää ehkäisyä yhdynnässä, mistä ehkäisyvälineitä saa ja miten niitä käytetään. Oppilas ymmärtää huumausaineiden vaarallisuuden ja niiden käytön seuraukset. Oppilas pystyy erittelemään harjoittelun eri muotoja sekä ymmärtää harjoitusmuotojen merkityksen terveydelle.

Arviointi Terveystieto arvioidaan numerolla syyslukukauden ja kevätlukukauden päätteeksi Numeroon vaikuttaa terveystiedossa osoitettu osaaminen: terveystiedot, -taidot ja -asenteet Kokeita järjestetään 2-3 lukukaudessa mutta osaamisen arviointi on jatkuvaa

TERVEYSTIEDON OPISKELUSSA 1. Ei puhuta tunneilla kenenkään henkilökohtaisesta terveydestä tai terveystottumuksista, vaan asioista yleisellä tasolla. 2. Hyväksytään, että jotkin aiheet saattavat aiheuttaa pahaa mieltä tai epämiellyttäviä muistoja, mutta onneksi kaikki tunteet ovat ohimeneviä. 3. Arvostetaan toisiamme kuuntelemalla tarkasti, ei puhuta kenenkään päälle, vaan odotetaan omaa puheenvuoroa.