Saanko puheenvuoron verkostossa? Lääkkeitä verkoston vuorovaikutukseen FT Riitta Vanhatalo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen kehittämissuunnitelma Haminan kaupungin hallintopalvelut.
Advertisements

TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen.
CAVE – työskentelytapa: prosessi, muutokset, lopputulos Tiina Yli-Karhu, suunnittelukoordinaattori Jyrki Jääskeläinen, arkkitehti.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
Y RITYSESITTELYT JA SUHDETOIMINTA Pertti Strandman ja Samuli Viitala.
MIPA Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma – mistä oikein on kyse? Järjestötyöpaja I DIAK Jouni Tourunen 2015Jouni Tourunen1.
Vaikuttavuuden arviointi
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Valtuustotyön arviointi
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Tuotteen dokumentointi
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Partion arvokeskustelu
MUUTOS-hanke Kelan kuntoutuksen muutosten vaikutukset asiakkaan saamaan kuntoutuspalveluun Ajankohtaista info Riitta Seppänen-Järvelä Johtava.
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Aluetaloustilastot ja alueellinen innovaatiostrategia

TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
6.2 SISÄILMARYHMÄTOIMINTA
Tervetuloa Innokylään
Nuoret kuntapalveluita kehittämässä
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
SOTE-tieto SOMEssa Jari Porrasmaa
Tieteellisen tekstin peruselementit
IdeaPaja Easy Livin’ Challenge with.
Lecture series – lean in office and knowledge work
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Kehittäjänä kehittyminen
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous 6. 2
Pro gradu -tutkimuksen ohjausseminaarit
Projektissa johtaminen partiossa
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan ja muiden toimijoiden yhteistyörakenteet.
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Aineisto CANopen projektit Simulointikirjasto Prosessi RDF-malli
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
THL:n tuki kehittämishankkeille
SePPO-osahanke Keudassa Lahti
Palautteesta Eetu-Pekka Heikkinen.
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä: tiedotettavat asiat Työryhmä täsmentää toimeksiantoa joulukuussa järjestettävässä.
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Tervetuloa Innopajaan
Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön.
Uusi tuotantomuoto metsänomistajalle
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Potilas- ja kansanterveysjärjestöjen näkökulma lääkejakelun kehittämiseen Etusivuvaihtoehto 1.
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
RANKU 3 -hanke Ravinneneutraali toiminta kunnan käytännöksi
Kokeilun nimi: Lohkoketjuteknologian hyödyntäminen liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksujen käsittelyyn Kehittämispäällikkö Tuuli Karjalainen Ratkaisuarkkitehti.
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Alaotsikko Ryhmäyttäminen.
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Tarvitsemme kirjaston
2.3 Tutustutaan kirjastoihin
Esityksen transkriptio:

Saanko puheenvuoron verkostossa? Lääkkeitä verkoston vuorovaikutukseen FT Riitta Vanhatalo

Vuorovaikutuksen yhteys verkoston rakenteeseen, toimintaan ja toimijoiden kokemuksiin

Tutkimuskysymykset ja aineisto 1. Millaisia rooleja verkostotoimijoille rakentuu verkoston toiminnassa? 2. Mitä odotuksia verkostojohtajan vuorovaikutukseen ja toimintaan kohdistuu? 3. Miten roolien erilaistuminen on yhteydessä verkostotoimijoiden keskinäiseen tasavertaisuuteen päätöksenteossa? 4. Mikä suhde tasavertaisuuden kokemuksella on verkostotoimijoiden tyytyväisyyteen verkostotoimintaa kohtaan? Aineisto kahdesta verkostosta: * 30 teemahaastattelua * 2 videoitua kokousta

Tulokset 1. Yleisessä verkostotoiminnassa erottui 11 eri toimijan roolia, jotka kuvastavat verkostojen moninaisuutta. Näihin rooleihin toimijoilla itsellään on mahdollisuus hyvin vaikuttaa oman kiinnostuksen mukaan. 2. Päätöksenteon yhteydessä roolien määrä vähenee ja päätöksenteko keskittyy pienelle vähemmistölle toimijoista. Keskitetty päätöksenteko tuottaa hierarkkisuutta. 3. Näyttää siltä, että kun verkostotoiminta vakiintuu, koko verkoston osallistaminen vähenee. Kasvokkain tapahtuneen suunnittelun tilalle ei ole näissä verkostoissa syntynyt malleja viedä osallistavaa toimintaa viestintäteknologioihin. 4. Ydinryhmässä, jossa tehdään päätöksiä, on tiiviit vuorovaikutussuhteet keskenään. Muut toimijat sen ympärillä jäävät päätöksenteossa ulkopuolisiksi. 6. Verkostotoimijan ympärille rakentuu oman toiminnan tila, josta käsin on vaikea hahmottaa koko verkoston toimintaa. Ydinryhmäkin sokeutuu hahmottamaan koko verkostoa. 7. Tasavertaisuuden näkökulmasta ristiriita: valta keskittyy myös verkostossa.

Lääkkeitä verkoston vuorovaikutukseen 1) Viestintäteknologian hyödyntäminen - sovitut toimintatavat 2) Suunniteltu prosessi - ideointiin - vaikuttamiseen - päätöksentekoon 3) Johtamisen kehittäminen - johtaja näyttää esimerkkiä teknologian käyttöön - mahdollistaa kaikkien osallistumisen - johtaa prosessia (ideoista päätöksiin)