AAAK: Extratehtäviä 2015 1 piste/tehtävä. Palautus 20.12.2015 mennessä. Jos haluaa suoritusmerkinnän syksylle 2015 laita tästä nootti palautuksen kansilehdelle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Puimuri - kaava.
Advertisements

Esimerkkejä Esimerkki 1. Hetkellä t1 = 8 s on auton asema s1 = 600 m ja hetkellä t2 = 28 s on s2 = 800 m. Kuinka suuri on keskinopeus? s2 -s1 s 800 m.
Puimuri - kaava.
Yhtälön ratkaiseminen
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Lineaarisia malleja.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kotitehtävät 2: käsitellään 27.9 klo Joka ryhmällä tulee olla läppärillä esitykset kaikkiin viiteen tehtävään; assistentti arpoo minkä tehtävän kukin.
Nopeus s t v nopeus = matka: aika v = s :t
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Viikko 2: Approksimaatiota ja suuruusluokka-arvioita
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014.
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Sekoitellaan.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Perustiedot Liikuntapaikan tyyppi (ks. Tyyppiluettelo) Nimi suomeksi Nimi ruotsiksi Sähköposti www-sivu Puhelinnumero Julkinen Vapaa käyttö Koulun liikuntapaikka.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Muutosprosentti.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Liike Nopeus ja kiihtyvyys.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
#perjantaipähkinä Talon ulkomaalaukseen kahteen kertaan kuluu 6 purkkia maalia. Kuinka monta purkkia maalia kuluu, jos talo maalataan kolmeen.
#perjantaipähkinä Pohtikaa, vastatkaa, perustelkaa: Tiedekeskus Tietomaan torninvartija Kalle on nyt 192 vuotta vanha. Hän on nyt kaksi.
Liikkeen fysiikkaa.
MAB3 prosenttilasku.
VERRANNOLLISUUS Ratk..
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
MANILAN SLUMMI.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
EXAMin matematiikkaryhmän välituloksia Verkkoja kokemassa Marjaana Kareinen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Harjoitus 2: Energia Palautus 7.10 klo 13 mennessä.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Kotilaskut 6 Palautus
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Suomen purjehdus ja veneily Ry (SPV) Venetutkimus 2016
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Opettajan esitysaineisto kurssi 1 kappaleet 1–3
AAAK kotiharjoitus 1 Palautus MyCourses perjantaina 23
Harjoitussetti 5: Ympäristö
Köyhyys maailmassa.
Yritys ja markkinointi mediassa
Mikä ihmeen pecha kucha?
Winter Tour – ohjelma 2016 Oman pe 15.1 – su 24.1
Kotilaskut 5: Ympäristö
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Harjoitus 4: riski ja todennäköisyys
Kotilaskut 3: Raha ja talous
Henkilö-auton renkaan vaihto
Kotitehtävä: suunnittelu
Harjoitus 4: raha ja talous
Tämän hetkinen tilanne
AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p.
Tasaisen liikeen malli
Tervetuloa postiin!.
Palauta 4 tehtävää, Viimeistään klo 23
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU
Opiskelu Oulun yliopistossa
Celian palvelut kirjastosta
TOIMINNAN TILASTOINTI
Esityksen transkriptio:

AAAK: Extratehtäviä piste/tehtävä. Palautus mennessä. Jos haluaa suoritusmerkinnän syksylle 2015 laita tästä nootti palautuksen kansilehdelle.

1. Monty Hall Monty Hall paradoksi: 3 laatikkoa, yhdessä palkinto. Kun yksi tyhjä on avattu, on kolme vaihtoehtoa: 1) Pidetään alkuperäinen valinta 2) Vaihdetaan aina 3) Heitetään kruunaa ja klaava kahden jäljellä olevan vaihtoehdon välillä. Laadi Exceliin simulaatio näiden tutkimiseksi ! Vihje: Excelissä =RANDBETWEEN(1;3) tuottaa satunnaisluvun joukosta 1,2,3

2. Tappajahai Australiassa on kuollut keskimäärin 4 ihmistä hainpuremaan vuosittain. Montako ihmistä kuolee auto-onnettomuuksissa matkalla uimarannalle ? Tee oletukset liikennekuolemien määrästä, ja niin edelleen...

3. USAn vankiloiden kustannukset USA:ssa on 2 miljoonaa vankia. Paljonko vankilalaitos maksaa vuodessa veronmaksajille ? Vertaa hintaa johonkin, esim. lasten päivähoitoon tai hotelliasumiseen, ja tee itse tarvittavat oletukset.

4. Ostari Jos ostoskeskuksen kokonaispinta-ala on m 2, paljonko on sen vuosimyynti ? Lähde liikkeelle vuokrasta: paljonko vuokra on kauppiaan kaikista kuluista ?

5. Molekyylien koko Kuinka monta kilometriä autonrenkaan elinikä ? Lasketaan siitä molekyylien koko, olettaen että yksi molekyylikerros poistuu joka kierroksella. Kauanko auton rengas kestää ? km vai km ? Käytetään geometrista keskiarvoa ( * ) 1/2 ~ km ja niin edelleen…

6. Montako paria rakastelee maailmassa juuri tällä hetkellä ? Montako paria ? Montako kertaa vuodessa ? Montako minuuttia kerralla ?

7. Paavi Kun paavi kävi Filippiineillä, ihmistä tuli messuun. Kuinka isosta alueesta on kysymys ? Kuinka moni heistä kuoli päivän aikana ? Kuinka monta Bajamajaa tarvittiin ? Laita kaikki oletukset näkyviin.

8. Roskiin Kuinka paljon Suomessa heitetään ruokaa roskiin vuodessa ?

9. Eläimet Kuinka monta ihmistä eläimet työllistävät Suomessa ?

10. Raamatun tulva Yksi ehdotus Raamatun suureksi tulvaksi on Mustanmeren syntyminen kun Välimerestä virrannut vesi tulvi Bosporinsalmesta tasankomaille. Arvio virtausmäärästä Mustanmeren syntymiseen kulunut aika! Tee tarvittavat yksinkertaistavat oletukset ja kirjoita ne näkyviin.

11. Dyson Onko väitteelle perusteita ?

12. Ilmainen ”Maksuttoman joukkoliikenteen vuosittaiset kustannukset olisivat Helsingissä noin 140 miljoonaa euroa.” sanoo kaupungin-valutuutettu Leo Strenius. Etsi tietoa ja esitä omat laskemasi maksuttomuuden hinnasta, ja sen muista vaikutuksista.