Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p."— Esityksen transkriptio:

1 AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p.

2 Terrafame Olet mukana kaivosyhtiön lanseerauksessa. Sotkamosta on löytynyt nikkeliesiintymä, jossa on nikkeliä 2 g/1 kg. Yhtiö aikoo käyttää bioliuotusta: malmi kasataan isoihin kasoihin, ja bakteerit irrottavat nikkelin kivestä. Esitä lontoolaisille sijoittajille laskelma kaivoksen tuotantomääristä ja kannattavuudesta. Tee paljon oletuksia ja perustele ne.

3 Kahvikupponen Keraamisen mukin valmistus vie kJ energiaa, kertakäyttöisen muovisen 190 kJ. Kuinka monta kertaa keraamista kuppia pitää käyttää ennen kuin se on energeettisesti edullisempi kuin muovimuki ? Arvioi itse tiskaamisen kuluttama energia.

4 Lääkärihelikopteri ”Alkuvuodesta lääkärihelikopteri on pelastanut 53 ihmishenkeä”. Miten tämä luku on saatu ?

5 Eximia ”Haluatko yliopistoon ? Tutkitusti paras valmennuskurssijärjestäjä. Eximia.” Miten tätä voitaisiin tutkia ?

6 Joukkoliikenne ”Helsingissä Euroopan paras julkinen liikenne!”.
Millaisella tutkimuksella tätä on tutkittu ?

7 Peukalosäännöt Tutki peukalosäännön ”kansanedustajien/valtuutettujen määrä on kuutiojuuri väestömäärästä” toimivuutta. Kokeile Suomen eri kaupunkeja ja eri maita. Tarjoa joku selitys sille mistä sääntö syntyy !

8 Tuulimyllyt Jos 10% Suomen pinta-alasta uhrattaisiin tuulimyllyille, ja myllyjen välinen etäisyys on 500 m (jotta tuuli ehtii nousta täyteen nopeuteen), paljonko sähköä Suomi tuottaisi ? Vertaa sitä Suomen ja Euroopan nykyiseen sähkötehoon.

9 Montako paria rakastelee maailmassa juuri tällä hetkellä ?


Lataa ppt "AAAK 2016 extraharjoitustehtäviä Tee näitä niin paljon että saat 50 pistettä kasaan. Jokainen tehtävä max. 2 p."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google