Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto 4.5.2016 Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.
TTL Sosiaalisessa mediassa
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Kumppanuusverkoston strategia /
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Fysioterapia Toimintaterapia
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
YAMK-opinnot bioanalyytikoille TAMKissa Eeva Liikanen Tampereen ammattikorkeakoulu Bioanalyytikkokoulutus.
Suomen Arviointiyhdistys (SAY FES) arvioinnin edistäjinä Dosentti Liisa Horelli Aalto Yliopisto, YTK SAYFESin keskustelufoorumi, Säätytalo, Helsinki,
KUVE 2. kokous Kuntoutussäätiö Asialista Kokouksen avaus ja lähetekeskustelu KUVEn verkostotyölle Kuntoutus keskiöön –ja heti! professori Erkki.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Tervetuloa Welcome Pauliina Lampinen Tominnanjohtaja Vammaisten lasten ja nuorten tukisääitö Rifi ry:n puheenjohtaja.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
Kuntoutusta uudistamaan kuntoutujan etu edellä
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Vaikuttamistyön jatkaminen – miten KUVE osallistetaan Kuntoutuskomitean työhön Sostessa P. Lapinleimu.
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Osatyökykyisille tie työelämään
Elinikäinen ohjaus Suomessa
OAO JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMAT VUODELLE 2016
Lions tietoa uusille jäsenille
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Jaakko Harkko Rifi ry:n Kansallinen sihteeri
Osatyökykyisille tie työelämään
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
OAJ:n koulutus - suunniteltua ja toteutunutta
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Hanketyö johtamisen ja kehittämisen välineenä
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
RIFI Pauliina Lampinen Tominnanjohtaja
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Esityksen transkriptio:

Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö

Kiipulasäätiö Visio: Edelläkävijä työelämä- valmiuksien tukemisessa Toimialat: Koulutus Kuntoutus Yrityspalvelut Puutarha

EDUNVALVONTA Edunvalvonta on lobbausta, pro-aktiivista vaikuttajaviestintää tiedon vaihtoa ja verkostoitumista, joka perustuu keskusteluun, asiantuntemukseen ja argumentteihin siltojen rakentamista ja yhteyksien luomista Edunvalvonnan muodot esim. sopimusedunvalvonta yhteiskunnallinen edunvalvonta: elinkeinopolitiikka, valtio ja kunnallinen taso maantieteellinen edunvalvonta: paikallinen, alueellinen, kansainvälinen ammatillinen edunvalvonta koulutuspolitiikka

KTAY RIFI KUTKE HOKULI Maran kuntoutus- ryhmä KEY Avokuntoutus- verkosto Kuve Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot

Kuntoutuksen toimialayhdistys KTAY tehtävät: –turvata kuntoutuksen toimialan toimintaedellytykset (kuntoutuksen määrällinen ja laadullinen kehittäminen) –toimia jäsentensä yhteistoiminnan edistäjänä, edunvalvojana ja edustajana tämän hetken painopisteet –sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus –kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus –kuntoutuksen yhteistyöverkosto 15 yksityistä kuntoutuksen palveluntuottajaa ktay.fi

RIFI, Rehabilitation International Finnish Committee kuntoutusfoorumi, joka edistää kuntoutujan asemaa, kokonaisvaltaista kuntoutuskäsitystä sekä kuntoutusosaamista kansallisen ja kansainvälisen verkostoitumisen avulla RIFI on kansainvälisen kuntoutusalan toimijan Rehabilitation Internationalin (RI) jäsenorganisaatio 24 jäsenyhteisöä (kuntoutuksen tai sen erityisalueella toimivat rekisteröidyt yhdistykset, säätiöt ja muut oikeustoimikelpoiset yhteisöt) rifi.fi KUTKE ry, Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys edistää vammaisten, vajaakuntoisten ja ikääntyvien henkilöiden kuntoutumista palvelujärjestelmiä kehittämällä kehittää yhteistyötä kuntoutuksen koulutuksessa toimii asiantuntija- ja yhteistyöelimenä kuntoutuksen tutkimus-, koulutus- ja kehittämistyössä jäseninä kuntoutuksen alalla toimivat ja kuntoutuksen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt kutke.fi

HOKULI, Hoito- ja kuntoutuslaitosten liitto ry toimia yksityisten kuntoutuksen, hoidon ja hyvinvoinnin palveluntuottajien yhteistyöelimenä ja edunvalvojana sekä edistää näiden palvelutuottajien yleisten toimintaedellytysten kehittämistä sotainvalidien kuntoutus- ja hoitolaitokset, jotka perustehtävänsä lisäksi tarjoavat ikäihmisten kuntoutusta, laitoshoitoa ja palveluasumista eri puolilla Suomea. Lisäksi useat Hokuliin kuuluvat laitokset panostavat virkistys- ja majoitustoimintaan ja tarjoavat kylpylä-, hotelli- ja ravintolapalveluja 26 jäsenyhteisöä hokuli.fi MARA:n Kuntoutusryhmä ja Kylpylä- ja kuntoutumisvaliokunta Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö Alaryhminä: –Kuntoutustyöryhmä –Kylpylä ja kuntoutumisvaliokunta mara.fi/mara/maran-organisaatio

KEY, Kuntoutuksen edistämisyhdistys ry toimii gerontologisen, geriatrisen, veteraanien ja ikääntyneiden vammaisten kuntoutuksen asiantuntija- ja yhteistyöjärjestönä pyrkii vaikuttamaan niin, että ikäkuntoutukseen kohdennetaan riittävästi voimavaroja, kuntoutustoiminta on laadukasta ja monipuolista ja palvelut suunnataan tarkoituksenmukaisella tavalla jäseninä 16 sosiaali- ja terveysalan valtakunnallista järjestöä keynet.fi Avokuntoutusverkosto verkostoituminen, hyvien käytäntöjen jakaminen ja yhteistyön luominen avo- ja ryhmämuotoista kuntoutusta kehittävät, järjestävät ja tutkivat asiantuntijat julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta 18 perustajaorganisaatiota ( ) luustoliitto.fi/avokuntoutus

Kysymyksiä Tehdäänkö päällekkäisiä asioita? Hukataanko voimavaroja? Yhteiset vai erilliset tavoitteet? Onko viesti sama? Ollaanko riittävän voimakkaita? Onko verkostoja liikaa? -> yhteinen tavoite lienee kuitenkin sama: jokainen kuntoutusta tarvitseva saa oikea-aikaisesti oikeanlaista kuntoutusta

p