Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Advertisements

ELM04 RAAMATUN- KÄÄNNÖSTYÖ Jokaisella ihmisellä on oikeus lukea Raamattua äidinkielellään.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Globalisaatio Globalisaatio (maailmanlaajuistuminen) tarkoittaa eri alueiden välisen vuorovaikutuksen kasvua ja vahvistumista Taloudellinen globalisaatio,
Potkuri ja Starttiraha Pirkka Hyssälä. STARTTIRAHA.
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
Kehitysvammaisten ihmisten osallisuus työelämään – oikeus työhön, oikeus palkkaan Tornio
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Urheilulähetystyö on tuonut iloa Mongoliaan vuodesta 2014.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
LINNANKOSKEN LUKIO 8 lk - esittely. MITEN TOIMITAAN? 2-4 hengen ryhmät Kynä, kumi, paperi Yksi toimii kirjurina Valitkaa oikea/oikeat vaihtoehdot.
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
Arviointi osana oppimisprosessia
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Maatalouskoneiden huolto
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Ammatillinen kasvu M5216SAB
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Tuloksellinen Java-ohjelmointi
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
OSOITE Katuosoite/koordinaatit TILAT
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Kampanjajärjestöjen tapaaminen
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Aihekokonaisuuksien projekti
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Instagram.
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille
Ympäristöriskinarviointi viranomaistoiminnassa
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Maaseuturahaston kehittämishankkeiden vaikuttavuus
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen.
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Kimmo Tiilikainen, asunto-, energia- ja ympäristöministeri
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Viestinnän työkalupakki
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Kaveritaidot.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
Vaatteet vastuullisesti
Seppopäivillä kirkkopyhästä
Ergonomia Seisomatyö.
Ilmastoneuvottelut Yhteinen sopimus kahdessa tunnissa
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Kierrättäminen on helppoa ja tärkeää! Hei!.
Esityksen transkriptio:

Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan tai riittävästi maata.

Tasaus-teema 2016: Maattomuus Oma maatilkku on kehitysmaan ihmisille elinehto. Maattomuutta aiheuttavat konfliktit, maakaappaukset, ympäristökatastrofit sekä syrjivä tai puutteellinen lainsäädäntö. Maattomuus vaarantaa ihmisten toimeentulon ja aiheuttaa köyhyyttä, nälkää ja pakolaisuutta. Maattomuus ajaa ihmisiä maaorjiksi ja palkattomaan pakkotyöhön.

Maa ja oikeudenmukaisuus Raamatussa Jo Vanha testamentti puhuu oikeudellisesta ja sosiaalisesta tasa-arvosta. Maattomuutta ja maanomistusoikeuden poistamista pidetään Raamatussa epäoikeudenmukaisena. Osoitteesta löytyy hartausaineisto sekä globaalikasvatustehtäviä ja toimintaideoita hengellisiin tilaisuuksiin.

Miten voin tukea maattomia ihmisiä? Tue Lähetysseuran työtä maattomien hyväksi. Osta tuotteita, joista kehitysmaiden pienviljelijät saavat reilun korvauksen. Karjankasvatus valtaa alaa maailmassa.  Suosi kasvisruokaa. Ilmastonmuutos vaikuttaa eniten kaikkein köyhimpiin.  Vähennä ruuan ja veden hävikkiä omassa kotitaloudessasi ja työpaikallasi.

Toimintaideoita Tasaukseen Kirjekeräys koko seurakunnalle –Voitte lähettää tasaushaastekirjeen kaikille seurakuntalaisille. Olettehan ensin yhteydessä Lähetysseuraan, suunnitellaan juuri teidän seurakunnallenne sopiva kirje yhdessä! Lipaskeräys –Kerääjiksi voi pyytää isosia, partiolaisia ja muita seurakunnan nuoria. –Haastakaa mukaan kaveri- tai harrastusporukoita, työkavereita, urheilujoukkueita tai opiskeluryhmiä. Kuka kerää eniten? Vipinää torille –Kyselylomakkeella saatte ohikulkijat pysähtymään ja voitte antaa arvontaan osallistuneille monipuolista tietoa.

Toimintaideoita Tasaukseen Tasaus-markkinat tai sadonkorjuujuhlat –Järjestäkää sadonkorjuun aikaan Tasaus-markkinat tai sadonkorjuujuhlat. Tuotteita voidaan pyytää lahjoituksena tai niitä voidaan tehdä itse seurakunnassa. Ravintolapäivä -Perustakaa oma ravintola Tasauksen hyväksi. Afrikkalaisia reseptejä voi kysyä Lähetysseuralta. Tasaus-kirkkokahvit -Järjestäkää kirkkokahvit Tasauksen hyväksi. Siivouspäivä –Järjestäkää kirpputori ja lahjoittakaa tuotto Tasaukselle.

Toimintaideoita Tasaukseen Kirkkokonsertti Tasauksen hyväksi –Pyytäkää seurakunnan musiikki- tai taideryhmää esiintymään tai etsi esiintyjiä täältä: Elokuvailta –Elokuvaillassa voi katsoa esimerkiksi elokuvan Kuka Korjaa sadon? (Land rush) ( Kutsukaa alueenne maahanmuuttajat mukaan tapahtumiin ja niiden suunnitteluun. –He voivat mm. kertoa ”toisenlaisesta maattomuudesta”. Kutsukaa maanviljelijät ja maanomistajat mukaan kampanjoimaan.

Lisätietoa kampanjasta: