Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seppopäivillä kirkkopyhästä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seppopäivillä kirkkopyhästä"— Esityksen transkriptio:

1 Seppopäivillä kirkkopyhästä
2013 Hämeenlinna

2 Virikkeeksi partioaikuisten ajatuksia
HC-partiolaiset facebook –kyselystä poimintoja

3 ”Vaihtoon ainakin nimi, tilaksi jokin muu kuin kirkko.”

4 ”Perinteisen jumalanpalveluksen ongelma on se että se on kuin koulunoppitunti viime vuosisadalta eli yksi auktoriteetti johtaa tilaisuutta korokkeelta kaavamaisesti ja jäykästi, vaihtoon siis myös tilaisuuden roolit ja osallistaminen.”

5 ”Ah, lämpimästi muistelen edelleen sitä syyskirkkoa, josta kirjoitin lippukuntalehden artikkeliin: "..ja kirkkoherra piti kauniin saarnan maailmanlopusta.." oli syyskirkko osunut tuomiopäivän tietämille.. ;)”

6 ”Miksi partiomessun tulisi olla niin erikoinen? ”

7 ”Metsäkirkossa, luonnon keskellä.”

8 ”Partiolaisten osaaminen käyttöön, yhdessä tehden Sepon tukemana.”

9 ”Vastuutetaan ryhmiä tekemään esirukousta/synnintunnustusta, saarnata (eli pitää puheen) voi vaikka lippukunnanjohtaja, saarnaksi voi valmistella näytelmän, joku ryhmä esilaulajiksi, lippukulkue... ”

10 ”Avaimet hyviin partiokirkkoihin on ainakin meillä mielestäni löytyneet hyvästä musiikista, turhan pömpötyksen poisjättämisestä, nuorekkaasta ja lapsille puhumisen osaavasta papista sekä tunnelman luonnista joko luonnossa tai sitten satsaamalla hieman kirkon koristeluun (havut ja myrskärit etc.).”

11 ”Ylistys partiohuudoilla ja synnin tunnustus myös ja tietysti taivasalla ehkä sadevaatteet ja saappaat ja synninpäästö vesiletkulla / tykillä koko kirkkokansalle”

12 ”Ja lyhyt on aina parempi kuin pitkä.”

13 JOTEN… Viikkomessun kaava vinkiksi
Mikä on välttämätöntä, mikä ei? Kohderyhmän huomioiminen

14 Johdanto Laulu Alkusiunaus Alkusanat Rippi Rukous

15 Seppopäivien vinkit Nämä puuttuvat vielä. Kuka lupasi koota?

16 Sana Raamatunluku Evankeliumi tai VT tai UT Uskontunnustus Laulu? Esirukous

17 Sanaosan vinkit Nämä puuttuvat vielä. Kuka lupasi koota?

18 Ehtoollinen Laulu Ehtoollisrukous, vain asetussanat riittävät Isä meidän Herran rauha – uhka vai mahdollisuus? Ehtoollinen + päätössanat

19 Ehtoollisosan vinkit Työntekijän ei tarvitse olla eniten esillä
Partiolaiset voivat itse avustaa, esim. lapsi pitää leipälautasta Lapsi voi kertoa mitä joku asia tarkoittaa: miten ehtoollinen jaetaan ja miten toimitaan tai mitä rauhantervehdys esimerkiksi tarkoittaa Ehtoollisen aikana voi olla lapsille konkreettista tekemistä Kaikurukous Kaikessa puhutaan samaa kieltä Ehtoollisleivän leipominen itse

20 Päätös Ylistys Herran siunaus Laulu Kirkkokahvit? Jotakin muuta, mitä?

21 Päätösosan vinkit Ylistys: partiotervehdys huutaen: Tahdon rakastaa Jumalaani! Lähettäminen: etsitään palapelin paloja, kirkkokahvilla rakennetaan. Loppulauluna partiomarssi poistutaan huivia heiluttaen Rastirata kirkkokahvit, esim. ulkona Partioparaati Palvelutehtäviä pienissä ryhmissä Kirkkomakkarat ja letut, pappi paistaa


Lataa ppt "Seppopäivillä kirkkopyhästä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google