STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Advertisements

Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti –
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Oulun aikuislukio 2014.
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Aikuiskoulutuksen ajankohtaisia trendejä Eeva-Inkeri Sirelius Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö Länsi-Suomen lääninhallitus.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Osaava Uusimaa Salla Koivunen. Tavoitteet Oppilaitosten tarjonnan asiakaslähtöinen kehittäminen –Pääroolissa koulutusten ja kehittämishankkeiden.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita 507 –Päätoimista henkilökuntaa 38 Koulutusohjelmat:
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Ammatillisen koulutuksen tarpeellisuus Lapissa Johtaja Mika Tammilehto Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla ylitarkastaja Ulla-Jill.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Saimaan ammattiopisto Sampo
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla Osaohjelma: Aikuisohjaus työelämän voimavarana Aikuiskouluttajien pedagogisen osaamisen ja ohjaustaitojen kehittäminen

-Aikuiskouluttajille ja niiksi aikoville aikuislukioista korkea- asteelle, ammatillinen aikuiskoulutus, vapaa sivistystyö, järjestöt ja yhdistykset -Koulutettavien määrä yhteensä noin 500 osallistujaa -Ruotsinkielisille aikuiskouluttajille sama tarjonta omalla äidinkielellä -Hämeenlinnan, Oulun, Jyväskylän ja Haaga-Helian ammatilliset opettajakorkeakoulut STUDIO-projektin kohderyhmä ja toteuttajat

STUDIO-projektin tehtävänä lisätä aikuiskouluttajien pedagogista osaamista erityisesti henkilökohtaistamisen taidot, kyky kouluttaa erilaisen kulttuuritaustan omaavia ja oppimisvalmiuksiltaan ja –taidoiltaan erilaisia aikuisia taito kouluttaa aikuisen elämänkokonaisuuteen soveltuvalla tavalla kehittää joustavia työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä sekä työssä oppimisen monipuolista hyödyntämistä hyödyntää, soveltaa ja luoda parhaita pedagogisia toimintamalleja ja käytäntöjä aikuisten oppimisen tukemiseen eri kouluasteilla ja koulutusmuodoissa, tutkintotavoitteisessa ja harrastussuuntaisessa ja eri järjestöjen koulutuksissa

tuottaa ja toteuttaa aikuisopettajien koulutusohjelmia ja aikuiskoulutuksen hyviä käytänteitä, joita voidaan hyödyntää projektin jälkeen järjestetään 5, 10 ja 15 opintopisteen koulutuksia valtakunnallinen koulutustarjonta: koulutettavat voivat osallistua kaikkien toteuttajien koulutuksiin koulutukset hyväksiluettavissa opettajan pedagogisiin opintoihin kunkin opettajakorkeakoulun käytänteiden mukaisesti STUDIO on koulutushanke, jonka ensisijaisena tavoitteena on

Aikuiskouluttajan perusosaaminen Tulevaisuuden aikuiskouluttaja (5 op) Aikuiskouluttajan erityisosaaminen Aiemman osaamisen tunnistaminen, tunnustaminen ja opiskelun henkilökohtaistaminen (5 op) SYKSY Työelämälähtöisyys ja työelämätaidot (5 op) KEVÄT Tiimi- ja projektinhallintataidot (5 op) SYKSY Aikuiskouluttajan taidot ja monikulttuurisuus (5 op) KEVÄT Monikulttuurisuus ja kansainvälinen koulutus (5 op) KEVÄT Aikuisten oppimisvaikeudet (5 op) SYKSY Aikuiskouluttajan kehittämisosaaminen Alueellisten opin ovi –hankkeiden kehittämistavoitteista tukevaa koulutusta KOULUTUKSET OVAT ALKANEET katso tarjonta osoitteesta

Yhteinen opiskelijarekrytointi Koulutustarjonnan ja toteuttamistapojen suunnittelu vuodelle 2010 Alueellisesti räätälöityjen koulutusten suunnittelu Aikuispedagogiikan kehittämisseminaari: mukana STUDIO-kouluttajat ja kentän aikuiskouluttajia SUUNNITTEILLA ALKUSYKSYLLE YHDESSÄ UUTTA JA INNOSTAVAA Yhteistyö alueellisten Opin Ovi –hankkeiden kanssa